Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fenerbahçe bu sezon 6. defa 1-0'lık skorla kazandı

Düzenleyen:
Fenerbahçe bu sezon 6. defa 1-0'lık skorla kazandı

SPOR Haberleri

Sarı-lacivertliler, Kasımpaşa, Kayseri, Osmanlı, Konya ve Başakşehir’den sonra G.Birliği’ni de tek golle geçti. Ankara’dan şen dönen Fener’in futbolu yine tatmin etmedi

M.EMİN ULUÇ

Ankara’da puslu ve buz gibi soğuk bir hava. Termometreler eksiyi gösteriyor ama sahadaki kora kor mücadele ısıtıyor geceyi. Bir yanda son 15 resmi maçında yenilmemiş liderlik sevdalısı Fenerbahçe, karşısında son 7 resmi maçında galibiyet yüzü görmemiş, ev sahibi unvanıyla Gençlerbirliği. Evet sarı-lacivertliler istim üstündeydi, kırmızı-siyahlıların üzerinde de kara bulutlar dolaşıyordu. Ancak, Ankara’daki maçlarda Gençler’in Fenerbahçe’ye nasıl kan terlettiği de buz gibi bir gerçekti. Fenerbahçe coşkuyla saldırıyor, Gençlerbirliği azimle saldırıyordu. Ligin en çok faul yapan iki takımının mücadelesinde adeta kemik sesleri duyuluyordu. 7’de Fernandao’yla geldi Fenerbahçe, sambacının kafa vuruşunu kornere tokaladı kaleci Hopf. Hasan Ali’nin kullandığı köşe vuruşunda da kafayı vuran yine Fernandao oldu ama meşin yuvarlak bu sefer auta gitti. Kral, amacına 34’te ulaştı. Markovic’in arka direğe şık ortasında tekmeye kafa uzatarak ağları havalandırdı: 1-0.
Fernandao geceyi ısıttı
İlk yarı boyunca Gençlerbirliği’ne kalesini göstermeyen Fenerbahçe, sahadaki yerler değiştiğinde de rolünü değiştirmedi. Aksine vites arttırdı sarı-lacivertliler ve kanatları daha etkili kullanmaya başlayarak ataklarına zenginlik kattı. Gençlerbirliği, tekme-tokat savunurken, 60’ta ceza alanına girdiği anda yerde kalan Diego’nun penaltı beklentisi hakem Mete Kalkavan’dan yüz bulamadı. 69’da Fernandao’nun gol girişimine kaleci Hopf set çekerken, boşta kalan topta Mehmet Topal mutlak bir gol vuruşunu beceremedi. Kalan dakikalarda da değişen bir görüntü yoktu. Fenerbahçe’nin kalabalık atakları, daha da kalabalık Gençler savunmasında erirken, ev sahibinin nadir çıkışları olgunlaşamadan söndü. Fenerbahçe, Başkent’teki soğuk gecede samba ateşiyle ısındı ve bir kez daha maç fazlasıyla liderlik koltuğuna kuruldu.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...