Turgay Kıran'dan Dursun Özbek yönetimine eleştiri

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Turgay Kıran'dan Dursun Özbek yönetimine eleştiri

SPOR Haberleri  / AA

Galatasaray Kulübü'nün eski yöneticisi ve başkan adaylarından Turgay Kıran, Dursun Özbek yönetiminin doğru giden işleri bozduğunu ileri sürdü.

Galatasaray Kulübü'nün eski yöneticisi ve başkan adaylarından Turgay Kıran, Dursun Özbek yönetiminin doğru giden işleri bozduğunu ileri sürdü.

Turgay Kıran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sarı-kırmızılı futbol takımının son dönemde yaşadığı sıkıntılardan kulüp yönetimini sorumlu tutarak, "Yönetimin doğru yolda giden bir takımı yanlış tarafa yöneltmesi, taraftarı da kırdı ve kızdırdı" dedi.

Eski başkanlardan Ünal Aysal'ın Fatih Terim'le yolları ayırmasının ardından da futbol takımının düşüş yaşadığını dile getiren Kıran, "Bunlar yöneticiler için çok gereksiz fanteziler. Bu işleri yönetime paraşütle gelen başkanlarımız yapıyor. Bizim zamanlarımızda işler farklıydı. Biz gençken öğrenirdik ve belli bir zaman geldiğinde göreve talip olurduk. Şimdi dışarıdan biri çıkabiliyor. Sevgili İnan Kıraç vakfının elemanları, yukarıdan paraşütle atlıyorlar. Dolayısıyla Galatasaray'da böyle anormallik doğuyor" diye konuştu.

Sarı-kırmızılı kulübün 12 bin üyesi bulunduğunu hatırlatan Kıran, "Camiada başkan olabilecek nitelikte Abdürrahim Albayrak, Adnan Öztürk gibi isimler var. Hepsi pırıl pırıl kardeşlerimiz ama birisinin biat kültürüne uyarak yönetime gelmesi doğru değil" ifadelerini kullandı.

- "Dursun Özbek hata yaparak öğreniyor"

Turgay Kıran, sarı-kırmızılı takımda yaşanan teknik direktör değişikliğini eleştirirken, başkan Dursun Özbek'in acemi bir yönetici olduğunu savundu. Takımda birisinin sorumluluğunu aştığı gerekçesiyle hemen gönderilmesini doğru bulmadığını aktaran sarı-kırmızılı eski yönetici, "Dursun Özbek çok tecrübesiz bir başkanımız olduğu için, bu hataları yaparak öğreniyor. Mustafa Denizli de son dönemlerinde olduğundan, Galatasaray'a güzel bir paraya geldi. Ama elinde sihirli değnek olmadığından sıkıntılar yaşayacak" değerlendirmesinde bulundu.

Galatasaray'ın devre arası iyi transferler yapabileceğini düşünmediğini ifade eden Turgay Kıran, "Galatasaray'da bir sürü sorun var ve bu sorunları çok hızlı çözme şansınız yok. Yanılmıyorsam futbola Dursun Özbek'in kardeşi bakıyor. Bunu yapacağına o zaman Abdürrahim Albayrak ya da Ali Dürüst'e rica etsinler ve yine gelip futbolun başına geçsinler. Yoksa Galatasaray, başkanın kardeşiyle, çevresiyle bir yere gelemez" şeklinde konuştu.

Başkan Dursun Özbek'in ekonomik duruma yoğunlaşması sebebiyle spora fazla yatırım yapamadığını dile getiren Kıran, "Haklı olabilir ama bu takım geçen sene Hamza Hamzaoğlu önderliğinde 3 tane kupa aldı. Ekonomik şartlar kötü olsa bile 3 kupa kazanabiliyorsanız, bunun devamını da sağlamanız gerekirdi. Burada Dursun Özbek kendi bencilliğine kurban gitti" görüşlerini paylaştı.

- "Ciddi borç yükü var"

Sarı-kırmızılı kulübün yaşadığı mali sıkıntılara dikkati çeken Kıran, başkan Dursun Özbek'in seçim sürecinde bu durumu 1,5 yılda çözeceği vaadinde bulunduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Galatasaray çok ciddi bir borç yükü altında ama benim bu konuda bir umudum var. Dursun Özbek, seçimler sırasında, 'Ben bu borcu 1.5 senede hallederim' demişti. Hatta ben Galatasaraylılar Derneği'nde bir espri yapmış, 'Siz bu taahhüdün altına imza atarsanız, ben adaylıktan çekilirim' demiştim. Dolayısıyla sevgili Özbek bu çok ciddi borç yükünü eritirse, biz Galatasaray adına çok mutlu oluruz."

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...