Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

City'e Arsenal darbesi

City'e Arsenal darbesi

SPOR Haberleri

Mesut Özil'in yıldızlaştığı maçta Arsenal evinde M.City'i 2-1 yenerek zirve yarışında yara almadı.

Zirveyi yakından ilgilendiren maçta puan cetvelinde ikinci sırada yer alan Arsenal, Emirates Stadı'nda kendisini bir puan geriden takip eden Manchester City'i ağırladı. Karşılaşmanın 33. dakikasında Mesut Özil'in pasında ceza alanı sol çaprazında topla buluşan Walcott'un şutuyla ev sahibi ekip 1-0 öne geçti.

İlk yarının bitimine az bir süre kala yine aynı mevkide hareketlenen Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil, bu kez Giroud'yu topla buluşturdu. Sol taraftan ceza alanına giren Fransız futbolcunun yerden vuruşunda, Londra ekibi iki farklı üstünlüğü yakaladı ve ilk yarı bu skorla sona erdi.
Manchester City menajeri Manuel Pellegrini, ikinci yarıda Sterling, Bony ve Navas'ı oyuna alarak skor üretmeye çalıştı. 82. dakikada Sagna'nın sağ kanattan verdiği pasla ceza alanı önünde topla buluşan Yaya Toure, sol ayağının içiyle yaptığı şık bir vuruşla farkı bire indirdi. 60 bin futbolseverin tribünden takip ettiği mücadelede kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Arsenal, sahadan üç puanla ayrıldı.Sunderland ve Aston Villa maçlarının ardından Manchester City'i de yenerek üç maçlık bir seri yakalayan Arsene Wenger yönetimindeki Arsenal, lider Leicester City'nin iki puan gerisinde zirve takibini sürdürdü.

Chelsea ve Manchester United'ı geride bıraktı
Çok formda bir sezon geçiren ve yedi maç üst üste asist yaparak rekor kıran 27 yaşındaki Mesut Özil, bu sezon 15, Premier Lig kariyerinde ise 29 asiste ulaştı. Yıldız futbolcu, maçın 76. dakikasında yerini Oxlade-Chamberlain'e bıraktı.
2013 yılında 42 milyon sterlin bonservis bedeliyle Real Madrid'den Arsenal'a transfer olan Mesut Özil, bu sezon ortaya koyduğu performansla takımının skor yüküne büyük katkı sağladı. Bu sezon 15 asist yapan Mesut, toplam 11 asist yapan Chelseali futbolcuları ve 12 asiste sahip Manchester Unitedlı futbolcuları geride bıraktı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...