Kartal tam gaz

Düzenleyen:
Kartal tam gaz

SPOR Haberleri

Siyah-beyazlılar Cenk Tosun ve Mustafa Pektemek'in golleriyle rahat bir galibiyet aldı. İki takımdan da birer oyuncu kırmızı kart gördü

HÜSEYİN EROĞUL

Sivas'taki karşılaşmanın başlangıcı Beşiktaş için çok kolay oldu. 6. dakikada Cenk Tosun'un golüyle rakibi karşısında 1-0 öne geçen siyah-beyazlı ekip, 14. dakikada iyice avantajlı hale geldi. Melih'in Cenk'i gole giderken düşürüp kırmızı kartla oyundan atılmasıyla Sivas Belediyespor 10 kişi kaldı. Bu dakikadan sonra oyunu istediği gibi yönlendiren Beşiktaş, üst üste pozisyonlar bulmaya başlarken, ev sahibi ekip de kendini daha çok ileride göstermeye başladı. 21'de savunmanın arkasına kaçan Ali son anda Tosic'e takılınca Sivas Belediyespor tehlikeyi büyütemedi. Topu rakibine vermeyen ve yakaladığı boşluklardan ceza sahasına sızan Beşiktaş, 29'da direğe takıldı. Serdar'ın sağ çaprazdan kaleye gönderdiği şut üst direkten geri gelirken, 38'de Günay, Sivas Belediyespor'un mutlak golünü engelledi. Savunmanın arkasına kaçan Atilla ceza sahasına girer girmez sert vurdu ancak siyah-beyazlı kaleci gole izin vermedi ve ilk yarı Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğüyle bitti. 
Pektemek bir fileye bir direğe
İkinci yarıya oyunun tek hakimi olarak başlayan Beşiktaş, 57'de skoru 2-0 yaptı. Tosic'in soldan ortaladığı topu Mustafa Pektemek tek dokunuşla filelere göndererek skoru da iyice lehine çevirdi. Bu avantajın ardından Beşiktaş'ta genç oyuncular göreve soyundu. Şenol Güneş ilk değişikliğini Necip-Enes arasında yaparken siyah-beyazlılar, rakibinin topla oynamasına daha çok izin vermeye başladı. 69'da Kerim'in pasıyla ceza sahasında buluşan Mustafa Pektemek rakibinden sıyrılıp sert vurdu fakat top üst direkten dışarı çıktı. 76'da Cenk-Hamza değişikliği gelirken, aynı dakika içinde Milosevic'in Burak'a arkadan yaptığı müdahalenin ardından hakem tereddütsüz kırmızı kartını çıkarınca Beşiktaş da 10 kişi kaldı. Maçın son bölümlerinde ev sahibi ekip tempoyu yükseltemezken, siyah-beyazlılar da oyunu rölantiye alıp 2-0'lık galibiyetle kupadaki puanını 6'ya çıkardı.  

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...