Sercan Yıldırım'dan tarihe geçti!

/ Kaynak: AA
Sercan Yıldırım'dan tarihe geçti!

SPOR Haberleri  / AA

Bursaspor'un Şampiyonlar Ligi'nde sahasındaki ilk golünü atıp, ilk ve tek puanını kazandırarak kulüp tarihine geçen Sercan Yıldırım, yeni stadın tamamlanmasının ardından futbol maçlarına kapanan ve yakında yıkılacak olan Atatürk Stadı'nda takımının son golünü kaydederek, adını yine kulüp tarihine yazdırdı.

Yeşil-beyazlı takımın Mersin İdmanyurdu ile oynadığı ve 2-1 kazandığı maçın ikinci yarısında kafayla rakip fileleri havalandırarak, takımına galibiyeti getiren golü atan Sercan Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, pek çok anısının bulunduğu Atatürk Stadı'nda bir daha çıkamayacak olmanın hüznünü yaşadığını söyledi.

Geçmişi 1926 yıllarına kadar uzanan 1948 yılında stat şeklini alan Bursa Atatürk Stadı'na, top toplayıcılıktan futbolculuğa kadar pek çok kez çıktığını vurgulayan Sercan, çocukluk ve gençlik yıllarına şahitlik eden bu mekanı hayatı boyunca unutmayacağını kaydetti.

Golcü futbolcu, UEFA Şampiyonlar Ligi maçı oynadıkları Atatürk Stadı'nda zaman zaman büyük mutluluklar yaşadıklarını, zaman zaman ise gözyaşı döktüklerini anlatarak, "Mersin İdmanyurdu maçı için Atatürk Stadı'na çıkarken ilk forma giydiğim karşılaşmadaki heyecanı hissettim. Benim için çok heyecan verici bir maçtı" dedi.

Ligdeki konumları nedeniyle Mersin İdmanyurdu maçına mutlak galibiyet parolasıyla çıktıklarının altını çizen Sercan Yıldırım, "Maçı mutlak kazanmamız gerekiyordu. O yüzden üzerimizde stres vardı. Galibiyeti getiren golü atınca takımım adına çok sevindim. Bursa Atatürk Stadı benim hatıralarımda çok önemli bir yere sahip. Bu stattaki son golü atmak benim için onurdu" diye konuştu.

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE İLK GOLÜ ATTI
Sercan Yıldırım, Bursaspor'un Şampiyonlar Ligi'nde Bursa'daki ilk golünü de attığını anımsatarak, şöyle devam etti:

"Kulüp tarihine geçtiğim için çok mutluyum. İlk şampiyonluk sevincimi bu forma altında yaşadım. Yine Şampiyonlar Ligi ile ilk kez yeşil-beyazlı formayla tanıştım. Şampiyonlar Ligi'nde Glasgow Rangers ile Bursa'da oynadığımız son grup maçında rakibimiz, daha sonra Bursaspor'a transfer olan Keny Miller'in attığı golle 1-0 öne geçmişti. Maçın sonlarına doğru soldan Ozan İpek çok güzel bir orta yaptı. Defanstan seken topu rakip filelere göndermiştim. Bursa'da Bursaspor adına ilk golü atmak ve kulübüme puan kazandırmak bana nasip olmuştu. Bu benim için hayatım boyunca unutamayacağım bir anı oldu."

Bursa'nın memleketi, Bursaspor'un da kendisinin her şeyi olduğunu vurgulayan Sercan Yıldırım, "Kulüp tarihine geçtiğim için çok mutluyum. İlk şampiyonluk sevincimi bu forma altında yaşadım. Yine Şampiyonlar Ligi ile ilk kez yeşil-beyazlı formayla tanıştım. Bu sezonki ilk golümü de attım. İnşallah yeni statta da ilk golü ben atarım ve atacağım gollerle Bursaspor üst sıralara tırmanır. Hamza Hamzaoğlu hocamızla bir ivme yakaladık. İnşallah bu iyi gidişatı ikinci yarıda da sürdürmek arzusundayız" diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve taraftarların "Timsah Arena" olarak adlandırdığı yeni stadın da çok güzel olduğunun altını çizen Sercan, ancak Atatürk Stadı'nın yerinin kendisi için çok farklı olduğunu sözlerine ekledi.
Atatürk Stadı'nın açılış maçında 1948 yılında Akınspor-Acar İdman Yurdu karşı karşıya gelmişti. Maçı 2-1 kazanan Akınspor'dan Nurettin Sezgiç, yeni statta ilk golü atan isim olarak tarihe geçmişti.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...