Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İŞKUR 1 milyon gence istihdam sağladı

İŞKUR 1 milyon gence istihdam sağladı

SPOR Haberleri

850 bin genci işe yerleştirme hedefini koyan İŞKUR, yıl bitmeden bu rakamı aştı. İŞKUR, 11 ayda yaklaşık 1 milyon genci işle buluşturdu

Hükümet, küresel ekonomik sıkıntılara karşı istihdamda sözünü tuttu, 1 milyon gence iş kapısı açtı. Bununla da kalmayacak küçük ve orta boy işletmeler aracılığıyla üç yılda 3 milyon gence istihdam oluşturulacak. Türkiye İş Kurumu da (İŞKUR) işe yerleştirmede rekor kırdı. Kurum, 2015 yılı için öngördüğü 850 bin kişilik istihdam hedefini aşarak yılın son 11 ayında 950 bine yakın kişiyi işgücüne kattı. İşverenin nitelikli personel ihtiyacı karşılanırken özel sektörde gerçekleştirilen işe yerleştirme sayısı bir önceki yıla göre yüzde 45 arttı. Hükümet, üretim ve istihdama destek paketi kapsamında önemli adımlar atmaya devam ediyor. İşsizlik oranını 2023 yılına kadar yüzde 5'e düşürmeyi hedeflerken, genç işsizlik oranı da genele yaklaştırılacak. Sosyal yardım alanlardan çalışabilir olanların tamamına iş danışmanlığı hizmeti verilecek. Bunların yüzde 25'i de bir yıl içinde işe yerleştirilecek. Her yıl bir milyonu aşkın gence eğitim verilerek iş kapısı açılmaya devam edecek. 


YELPAZEYİ GENİŞLETTİ 
Türkiye İş Kurumu istihdam yelpazesini genişletiyor. İşsizler için açık işleri etkinleştirip, temel ve mesleki becerileri geliştirme programlarını artırıyor. Önümüzdeki iki yıllık dönemde de yaklaşık 2 milyon istihdam artışı hedefleniyor. Yeni dönemde de istihdam teşvikleri artırılırken, prim indirimi gibi desteklere kaynak aktarımı sürecek. Avrupa ülkelerinde olduğu gibi iki üç saatlik işler yaygılaştırılacak. 

3 MİLYONA FIRSAT KAPISI
İş ve yatırım ortamı geliştirilirken, KOBİ desteklerinde genç girişimcilere öncelik veriliyor. İşletmeler 2018'e kadar 3 milyon kişiyi istihdam edecek. Buna karşılık hükümet de ihracata yönelen işletmelerin küresel pazara erişimini kolaylaştıracak.

81 İLDE İŞ FIRSATI
İŞKUR, üniversite öğrencilerine de deneyim kazandırmak ve gelir elde etmelerini sağlamak için yeni fırsatlar sunuyor. Hakkâri'den Edirne'ye kadar tüm illerde iş bulma fırsatı oluşuyor. Gençler yaklaşık bin lira gelir elde ederken, mezun olduklarında da tecrübe kazanmış oluyor. Bu programa katılan gençlerin burs, öğrenim kredileri de kesilmiyor. İş kazası ve meslek hastalığı konusunda genel sağlık sigortası primini de devlet ödüyor. Öte yandan işgücüne katılımı artırmak için istihdam büroları da yeniden yapılandırılıyor. Mesleklere göre sınıflandırmaya gidilen yeni sistemli aranan elemanın bulunması da kolaylaşacak. Part time, kısmi süreli çalışan işçiler de kayıt altına alınacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...