Ali Şen: Dursun Özbek'i tebrik ettim

Ali Şen: Dursun Özbek'i tebrik ettim

SPOR Haberleri

Ali Şen, “Galatasaray, yabancılar da dahil olmak üzere en iyi hocayı aldı" diye konuştu.

Türk futbolunun duayenleri arasında yer alan Ali Şen, Mustafa Denizli’ye açık destek verdi, Milliyet Gazetesi'ne konuşan Şen, “Galatasaray, yabancılar da dahil olmak üzere en iyi hocayı aldı. Sarı-kırmızılıların bir şansı da Dursun Özbek’tir. Çok da başarılı başkanlık yapıyor” dedi.

Ali Şen ile karşılaşmamız havaalanında oldu. Yanına yaklaşıp, Galatasaray’ı takip ettiğimi söyleyince Fenerbahçe eski Başkanı başladı anlatmaya... Söze Denizli ile girdi:

“Galatasaray, yabancı da dahil olmak üzere alabileceği en iyi hocayı aldı. Çünkü yabancıyla yerli arasında eskisi gibi fark kalmadı. Yabancı ne biliyorsa Türk antrenör de biliyor. Bugün dünyada öyle bir teknoloji var ki, herkes her bilgiye kolayca ulaşabiliyor. Bugün Brezilya’da ne oluyor, Avrupa’da ne oluyor? Hangi antrenör nasıl çalıştırıyor? Bunu öğrenmek zor değil. Mustafa Denizli bütün bu bilgilere sahip bir kişi olduğu için başarılı olur.”

Ardından Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ile devam eden Ali Şen, “Özbek benim arkadaşımdır. Galatasaray’ın bir şansı da O’dur. Çok da başarılı başkanlık yapıyor. Onunla tanışıklığımız Türk Kalp Vakfı’ndan geliyor. İkimiz de mütevelli heyetindeyiz.”

Özbek’ten bahsettiniz. Kendisi çok eleştiriliyor.
- Eleştirilebilir. Galatasaray’da, Fenerbahçe’de, Beşiktaş’ta başkanlık yapmak kolay değil...

Fenerbahçe’de bir istikrar var. İstikrar ile neyi kast ediyoruz?
- Kulüplerde istikrar için yönetimi, teknik kadro ve oyuncuları bir bütün olarak değerlendirmek gerekir. Birinde istikrar var diğerinde kopuksa o zaman istikrardan bahsedemeyiz. Fenerbahçe’de 18 yıldır Aziz Yıldırım başkan... Bu 18 yılda, futbolu da, istikrarı da, başkanlığı da, yönetimi de öğrendi. Öğrenmesi lazımdı. Teknik kadroda çok değişiklik oldu. O istikrar devam etmedi. Futbolcu kadrosunda istikrar antrenörden daha çok devam etti. Galatasaray’da bunlar çok olmadı. Burak özellikle çok eleştiriliyor mesela...

Muslera’yı isterim
Son günlerde Galatasaray taraftarı Burak’a da çok ağır eleştiriler getiriyor. Sizce bu tepki abartılı mı?
- Burak taraftarı gol atmaya alıştırdı. Gol atmıyorsa birinci defa kaşları çatarlar, ikinci defa öfke başlar. Üçüncü defa yine atmıyorsa o zaman tepki başlar. Futbol kadrosunda özellikle 2 kişinin üzerinde gözler olur. Birincisi kalecisi, ikincisi ise forvet... Orta saha ve savunmada oynayanların yaptıkları hatalar 5 dakika sonra unutulur. Ama kaleci golü yediği zaman bir hafta konuşulur. Golcü gol atacak. Mesela Sneijder her maç gol atıyor mu? Hayır.

Manchester United’a transferi gündemde...
Sneijder bu tempoyla Manchester United’da oynayabilir mi? Mümkün değil. O ağır tempo ile zekasını bir araya getiriyor ve işi bitiriyor. Sneijder bir maçta gol atmazsa ‘Bugün gol atmadı?’ diye kimse konuşmaz. Ama Burak gol atmazsa ‘Burak atmadı’ olur.

Fenerbahçe’de görmek istediğiniz Galatasaraylı bir futbolcu var mı?
- Muslera var. Selçuk da iyi oyuncu... Burak da iyi futbolcu... Ancak bu soruyu Mustafa Denizli ve Vitor Pereira’ya soracak olursanız o zaman Pereira, Galatasaray’dan daha az oyuncu ister. Çünkü Fenerbahçe’nin kadrosu daha iyi, daha tecrübeli...

Mustafa Denizli ligin gidişatını değiştirebilir mi?
- Kesin... Yüzde yüz... Galatasaray alabileceği en iyi antrenörü aldı. Aradım tebrik ettim Başkan Özbek’i.

Ancak elindeki kadro yetersiz...
- Bir teknik direktörün elindeki kadro onu iyi duruma da kötü duruma da getirebilir. Ben öyle antrenörler tanıyorum ki çok iyi oyuncuya hiçbir şey verememiştir. Üstelik küstürmüştür. Ama bazıları ise standart futbolcuları çok iyi duruma getirmiştir. Mesela Ümit Davala... Ben onu çok gözüme kestirmiştim. Derken Fatih (Terim) olmadık anda Diyarbakır’dan aldı. Halbuki o futbolcu o zaman yıldız değildi. Galatasaray’da Suat (Kaya) da yıldız değildi. Burak da yıldız değildi. Onları yıldız yapan kim? Antrenörleri... Bunun gibi örnekler çok. Bu yüzden Mustafa Denizli’nin de elindeki kadrodan çok iyi bir takım oluşturacağını düşünüyorum.

Fenerbahçe’nin elindeki kadro ile oynadığı futbol doğru orantılı mı?
- Hiç değil... Bazen çok iyi oynarsınız 1-0 kazanırsınız. Ama o skorlar çok ender olur. Genelde 4-5 atarsınız. Fenerbahçe’deki kadronun kalitesi oyuna yansımadı maalesef. O kadrodan çok iyi bir takım çıkarması gerekirdi.

‘Final oynayalım, biz kazanalım’
Avrupa Ligi’nde iki takımımız yola devam ediyor. Gönlünüzden iki ekibimizin finalde karşılaşması geçer mi?
- Tabii... Kimin geçmez? Final oynasınlar ama kazanan biz olalım. Galatasaray’ın bir UEFA Kupası var. Avrupa Ligi’nde 3 takım hariç diğerleri hemen hemen hepsi aynı güçte. Aralarında kalite farkı yok. Bugün Türkiye’de oynayan futbolcular Avrupa’daki üst seviyedeki takımlarda forma giyen futbolcular gibi iyi şartlara sahipler. Özellikle büyük takımlarda forma giyenler.

‘Terim varsa şampiyon da olabiliriz’
Türkiye bir şekilde Fransa biletini aldı. Şansını nasıl buluyorsunuz?
- Avrupa’daki takımlara bakın Hollanda hariç bütün takımlar kaldı. Fatih Terim’in olduğu yerde bu takım ne yapar dersen, bu takım birinci de olur, sonuncu da... Fatih Terim’in olduğu yerde sürpriz beklemeliyiz. Başarılı olma ihtimali sonuncu olmaktan daha fazladır. Bu kadroyu Fatih Terim yaptı. Bu imkansız durumu imkanlı hale Terim getirdi. Play-Off’a kalsaydık yine geçerdik. Direkt olması, Kazakistan maçına bağlıydı. Hollanda’yı 3-0, Çekler’i 2-0, grup lideri İzlanda’yı 1-0 yenmek şans ile açıklanamaz. Bu Fatih Terim’in başarısıdır. Terim’in çalıştırdığı takım bu turnuvada şampiyon da olabilir. Terim olduğu için ben söylüyorum. Yakından tanırım onu...

‘Infantino başkan olur’
Son FIFA ve UEFA’da patlak veren krizle ilgili neler söyleyeceksiniz? Aziz Yıldırım’ın dediği çıktı.
- Bugün futbol, dünyada 4., 5. ekonomi oldu. Geçen yıl FIFA’nın tespit ettiği sadece illegal bahis 2 milyar dolar... Legal olanlar da herhalde 3 misli falan. Bu paraların konuşulduğu bir ortamda illegalitenin olacağını hep söylüyordum. Dünya kamuoyonu iyi takip edenler de Blatter’in bu tiyatro içinde büyük paralarla ilişkiler içinde olduğunu hep söylüyorlardı. Bu yeni bir şey değil. UEFA öyle değildi. Platini’yi yakından tanıyan biriyim. Şenes’ten (Erzik) dolayı da UEFA’nın organize ettiği bir çok oyunlara gittim. Platini’nin aldığı söylenen danışmanlık parası, UEFA için bir bomba oldu. FIFA’da büyük ihtimal Ürdünlü prens başkan olur. Tahminim UEFA’nın başına genel sekreter (Infantino) gelir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...