Mehmet Topal: ’’Köklü bir değişim oldu’’

Mehmet Topal: ’’Köklü bir değişim oldu’’

SPOR Haberleri

Fenerbahçe’nin deneyimli oyuncusu Mehmet Topal, "Bu sezon gerçekten köklü bir değişim oldu diyebilirim.

Fenerbahçe’nin ve A Milli Futbol Takımı’nın başarılı futbolcusu Mehmet Topal, Türkiye ligi, takımın son durumu ve Fransa’da düzenlenecek 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası hakkında Fenerbahçe Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu.

"OYUNU EN İYİ ŞEKİLDE, EN ÜST SEVİYELERE ÇIKARTMALIYIZ"
Türkiye Ligi’nde güçlü olmak zorunda olduklarını belirten Topal, "Oyunu en iyi şekilde, en üst seviyelere çıkartmanız gerekiyor. Arada fark var mı? Arada çok fark var diyebilirim. Çünkü bizim ülkemizde oyun çok fazla durabiliyor. Aslında bende her zaman oyunun oynatılmasından yanayım. Her zaman daha az durmasından yanayım. Oyun ne kadar az durursa, kalite o kadar artacaktır. Onun için biraz daha gerideyiz diye düşünüyorum” diye konuştu.

"ELİMDEN GELDİĞİNCE TAKIMA DESTEK OLUYORUM"
“Elinden geldiğince takıma destek olmaya çalıştığını belirten Mehmet Topal, "Takımın başarılı olması için, kupalar kazanmamız için, gerek saha içinde gerekse saha dışında takımımı nasıl en üst seviyeye çekebilirim, nasıl daha faydalı olabilirim, ailemle birlikte elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Dediğim gibi, ben biraz da fazla sahiplenme duygusuna sahip olan bir insanım. Kendime bakmaya çalışıyorum. Ailemle daha fazla zaman geçirmeye çalışıyorum. Boş bulduğum zamanlarda eşimle ve oğlumla olmaya çalışıyorum. Onlarla olduğum zaman da beni artı motive ediyor. Bu artı motivasyon da sahaya yansıyor diye düşünüyorum. Ailemle birlikte tamamen takıma faydalı olabilmek için uğraşıyoruz. Eğer bir şeyler de verebiliyorsak, bu bizim için en büyük mutluluk” şeklinde konuştu.

"İNSANLARI MUTLU ETMEK BİZİM HOŞUMUZA GİDİYOR"
Yaptığı hayır işlerinin bilinmesini istemediğini ancak günümüzde bazı şeylerin de gösterilmesi taraftarı olduğunu ifade eden deneyimli oyuncu, "Çünkü insanları bazı şeylere teşvik etmek için, biraz da basınla irtibata geçip, bu yardımları nasıl biraz daha üst seviyeye çekeriz onun mücadelesini vermeye çalışıyoruz. İnsanlara yardım etmeyi her zaman sevmişimdir. Gerçekten ihtiyacı olan insanlara her zaman yardım etmeyi sevmişimdir. Çünkü bizler de zorluklar içinde büyüdük. İnsanları mutlu etmek bizim hoşumuza gidiyor. Her insanın yapması gerektiğini düşünüyorum. Biz de elimizden geldiğince, bize düşeni yapmaya çalışıyoruz" dedi.

"BU SEZON TAKIMDA KÖKLÜ BİR DEĞİŞİKLİK OLDU"
Bu sezon takımda köklü bir değişiklik olduğunun altını çizen Topal, "Tabi, sezon başında doğal olarak zaman zaman uyum süreci yaşadık ama dışarıdan bu tepkiler geldiği zaman bile biz bu uyum sürecinin içinde olduğumuzun farkındaydık. Tamamen birbirimize konsantre olmuş durumdaydık ve birlikte oynama süremiz arttıkça oyun seviyemizi en üst seviyeye yükselttiğimizi düşünüyorum. Ben, takım olarak çok iyi durumda olduğumuzu düşünüyorum. Hem defans hem ofans açısından kısa sürede bunu başardık. Gerçekten çok kaliteli bir ekibe sahibiz. Oyun kalitemizi daha üst seviyeye çekebilecek durumda olduğumuzu düşünüyorum. Avrupa Ligi’nde de, Spor Toto Süper Lig’de de şu an iyi gittiğimizi düşünüyorum. Sezon sonu kupayı taraftarlara hediye etmek istiyoruz” açıklamasını yaptı.

"TAKIM KAZANSIN DA BEN GOL ATMASAM DA OLUR"
Günümüz futbolunda orta saha oyuncularına çok yük bindiğini vurgulayan Mehmet Topal, sözlerine şöyle devam etti:
"Çünkü, hem defans hem ofans açısından güçlü olmak zorundasınız. Günümüz orta saha oyuncularından çok gol bekleniyor ama Türkiye’deki futbol çok fazla güce dayalı olduğu için bazı bulduğunuz gol pozisyonlarını değerlendiremediğiniz zaman bunlar sizi üzebiliyor. Ben de bir orta saha oyuncusu olarak, takımıma olabildiğince faydalı olmaya çalışıyorum, ama orta saha oynamak, orta saha meziyetlerini en üst seviyeye çekmek bir takımın olmazsa olmazlarından diyebilirim. Oynadığım pozisyon gereği önceliğim, takımıma gol yedirmemek. Gol atmak tabi her zaman beni ayrı motive eder ama dediğim gibi takımımızın oyun sisteminden dolayı hücuma çıkan arkadaşlarımın yerlerini doldurmak, daha çok takımın defansını sağlamaya çalışıyorum. Tabi ki gol atmak çok isterim ama takım kazansın da ben gol atmasam da olur.”

"GELDİĞİMDE BENDEN BEKLENTİ BÜYÜKTÜ"
Fenerbahçe’ye gediğinde kendisinden beklentilerin büyük olduğunu belirten başarılı orta saha oyuncusu, "İlk iki hafta bir bocalama sürecim olduğunu düşünüyorum. Sağ olsun o zamanlarda Aykut hoca bana çok destek oldu, çok teşekkür ederim. Bu bocalama sürecinden sonra, kendimi bu camiaya çok yakın hissettim. Zaten uzun yıllardır Milli Takım’da oynadığımız arkadaşlarım vardı. Onlarla birlikte bu uyum sürecini en kısa zamanda aştık. O bocalama süreci dışında her şey çok güzel gelişti diyebilirim" diye konuştu.

"EURO 2016’DA ALNIMIZIN AKIYLA ÇIKMAYI HEDEFLİYORUZ"
Fransa’da düzenlenecek 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda İspanya, Hırvatistan ve Çek Cumhuriyeti ile aynı grupta yer A Milli Futbol Takımı’nın aynı grupta olduğunun hatırlatılması üzerine Topal, "Herkes dışarıdan baktığında çok zor bir grupta olduğumuzu söylüyor. Çok doğru söylüyorlar ama bence bu bir avantaja da dönüşebilir. Çünkü biz, büyük ülkelerin takımlarına karşı oynadığımızda artı motivasyon ve konsantrasyonla sahaya çıkıyoruz ve bu maçlardan iyi sonuçlar elde edebiliyoruz. Tabi, rakiplerimizin kalitesi bizim de kalitemizi en üst seviyeye çekecektir. Onun için güzel bir turnuva olacak. İnşallah oradan da alnımızın akıyla çıkmayı hedefliyoruz" şeklinde cevap verdi.
Fenerbahçe’nin deneyimli oyuncusu Mehmet Topal, son olarak ise "Yeni yılda bütün herkese öncelikle sağlıklı, herkesin istediği bir yıl, hayat geçirmesini istiyorum. İnşallah camiamıza da şampiyonluklar getiren bir yıl olur. Bütün Fenerbahçe camiasının, bütün insanların yeni yılını en içten dileklerimle kutlarım" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...