HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'Sadece teknik direktörler mi bedel ödeyecek'

Düzenleyen: / Kaynak: iha
'Sadece teknik direktörler mi bedel ödeyecek'
Abdullah Avcı, , Haber

SPOR Haberleri  / iha

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, son dönemde ligde yaşanan teknik direktör değişikliklerine ilişkin, "Bu konunun da çok sağlıklı bir biçimde bir yere oturması lazım. Sadece teknik direktörler mi bu işin bedelini ödeyecekler?" dedi.

Devre arası kamp çalışmalarını Antalya Belek’te sürdüren Medipol Başakşehir’de, Teknik Direktör Abdullah Avcı, akşam saatlerindeki antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Sözlerine ilk yarıyı değerlendirerek başlayan Avcı, "Genelde hep tabela üzerinden konuşulduğu için artı 1 puan fazla aldık. Geçen sene devreyi 28 puanla, bu sene ise 29 puanla kapattık. Sıralamada geçen sene dördüncüydük, bu sene beşinciyiz. Bu anlamda da pek bir değişiklik yok ama oyun kalitesinde geçen seneden farklı olarak hücum opsiyonlarını fazla çalıştık. Bunlar istatistiki verilere de son derece sağlıklı biçimde yansıyor. Gelişen bir oyunumuz var, bu da bizi mutlu ediyor. Umarım ikinci yarıda da skor anlamında bunun üzerine biraz daha koyarak devam ederiz" diye konuştu.

"BULUNDUĞUMUZ YER DAHA İYİ OLABİLİRDİ"

Avcı, algı seviyesi yüksek bir oyuncu grubu ile çalıştıklarını dile getirerek, "Çalışmalarımızda olumlu geri dönüşler alıyoruz. Bugün ligde bulunduğumuz yer iyi ama daha fazlası da olabilirdi. 32, 33, 35 puanlarda da olabilirdik. Zaman zaman bizim hatalarımız oldu, zaman zaman oyunlar sıkıntılı oldu. Yanlış kararlar oldu ama futbolun içinde bunlar var. Özellikle bu kamp döneminde ilk yarının değerlendirmelerini yaptıktan sonra önümüzdeki süreçte üzerine koyarak gideceğiz diye düşünüyorum" ifadeleri kullandı.

"MUSTAFA PEKTEMEK TRANSFERİ İLE İLGİLİ BİR GELİŞME YOK"

Transfer döneminde takıma takviye yapılıp yapılmayacağının sorulması üzerine tecrübeli teknik adam, ekip olarak son derece sağlıklı bir biçimde çalıştıklarını vurgulayarak, transferde acele etmeyecekleri ve lig sonuna bırakabilecekleri mesajını verdi.

Daha önce Beşiktaşlı oyuncu Mustafa Pektemek transferi için yeşil ışık yakan Avcı, "Bu transferle ilgili bir gelişme yok. Beşiktaş üç kulvarda yarışıyor. Mustafa’ya ihtiyaçları olduğunu düşünüyorum. Mustafa Türk futbolu için de değerli bir oyuncu. Şu an öyle bir tasarrufumuz yok" dedi.

"YARIŞ LİGİN DAHA İYİYE GELİŞTİĞİNİ GÖSTERİYOR"

Avcı, ligin zirvesi ile olan puan farkının ikinci yarıda kapanıp kapanmayacağının sorulması üzerine, "Bu sene bu puanlardaki takım sayısı fazlalaştı. Özellikle puan ortalaması yukarılarda gidiyor, galibiyetler çok olmaya başladı. Kasımpaşa önemli bir çıkış yaptı, Akhisar Belediyespor öyle, Konyaspor bunun altında... Trabzonspor önemli bir takım. Bursaspor alttan çıkış yapabilir. Biz geçen seneden beri bu potanın içindeyiz. UEFA Avrupa Ligi için yarış olacakmış gibi duruyor. Yukarının kazanma sayısı ne kadar olacak bilemem. Üst sıralarda da son derece değerli takımlar var. Galatasaray dört sezonda üç şampiyonluk aldı. Futbolda inişler çıkışlar var. Biz ne kadar yukarıya doğru adım atabilirsek atmaya çalışacağız. Geçen sene biz özellikle Bursaspor ve Trabzonspor ile dördüncülük yarışı vermiştik. Bu sezon bu takım sayısı fazlalaştı. Bu durum ligin daha iyiye geliştiğini gösteriyor" cevabını verdi.

"SADECE TEKNİK DİREKTÖRLER Mİ BU İŞİN BEDELİNİ ÖDEYECEKLER"

Son dönemde özellikle Gençlerbirliği ile gündeme gelen ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun da gündemine aldığı teknik adam değişikliklerini de değerlendiren Avcı, şunları söyledi:

"Türk futbolunda gündeme alınması gereken, uygulama ve denetlemeyle gitmesi gereken konular var. Antrenör değişiminin devamlı olduğu bir dönemi yaşıyoruz ve bu giderek artıyor. Bunun tam tersi ben kendi adıma takımımın başında toplamda sekizinci senem olacak. İstikrar ve sürekliliğin, değişimin, gelişimin olduğu yerlerde genelde başarı var. Sirkülasyonun çok fazla olduğu yerlerde de günü, seneyi kurtarıyorsun ve diğer sezon başka sıkıntılar yaşıyorsun. Bu konunun da çok sağlıklı bir biçimde bir yere oturması lazım. Sadece teknik direktörler mi bu işin bedelini ödeyecekler? Bu çok önemli bir meslek, önemli detayları var. Buna da insanların saygı göstermesini rica ediyoruz."

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: iha
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...