Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İlhan Cavcav’a bir eleştiri de Bakan’dan

Düzenleyen: / Kaynak: iha
İlhan Cavcav’a bir eleştiri de Bakan’dan

SPOR Haberleri  / iha

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “İnanıyorum ki, sporda başarı elde etmek, istikrar gerektiren bir durumdur.

Bu kadar kısa değişiklikler şahsi kanaatim doğru şeyler değildir. Daha istikrarlı, programlı olması gereken bir sistemin, sürecin olması gerekir” dedi. Bakan Kılıç, PTT 1. Lig’de oynayan takımların başkanlarını kabul etti. Kılıç’ın kabulünde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, TFF Yönetim Kurulu üyeleri de hazır bulundu. Kılıç, dün Sarıkamış’ın 101. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen şehitleri anma etkinliğinde bulunduklarını belirterek, “Burada çok farklı bir ortam yaşadık. Ülkemiz, milletimiz, devletimiz için vatanı uğruna, inancı uğruna şehit olan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum, gazilerimize acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

2016 yılının tüm Türkiye’ye hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Bakan Kılıç, “Biz futbol deyince haftada bir biraraya gelen, spor müsabakasını düşünmüyoruz. Bunun görselliği, ortaya çıkışı o günlerde oluyor. Futbol sürekliliği, devamlılığı olan, sizlerinde her gün yaptığınız çalışmalarda her gün bir çalışma içinde olduğunuz alan” şeklinde konuştu.

İşin temelinde dostluğun, kardeşliğin ortaya konması olduğunu söyleyen Kılıç, “PTT 1. Lig’de özellikle sizlerin başkanların birbiriyle olan diyaloğunun iyi olduğunu görüyoruz. Bu anlamda birbirinize karşı olan açıklamalarınız, takımların birbirlerinizin şehirlerinizde ağırlamada ortaya koyduğunuz misafirperverlik benim mutlu olduğum gelişme. Ümit ediyorum ki, sizlerin ortaya koymuş olduğunuz birlik ve beraberlik daha yoğun bir şeklide yaşanır” diye konuştu.

Futbol, basketbol ve voleybol sahalarının bulunduğu küçük spor komplekslerini inşa ettiklerini belirten Kılıç, şu ana kadar 750 rakamının aştıklarını kaydederek şunları dile getirdi:

“Gençlerimizin, çocuklarımızın kolay ulaşabilecekleri spor alanlarını ortaya çıkartmak ve aynı zamanda ailelerinde evlatlarını gönderecekleri ve gönderdikleri yeri bilmeleri. Sayın cumhurbaşkanımızın bu konduda çok büyük takibi var”

"KULÜPLERİMİZE GELİR GETİRİCİ ÇALIŞMALARINDA HAYATA GEÇİRİLMESİ KONUSUNDA İYİ KONUMA GELDİK"

Başkanlardan sportif alanları kullanmalarını isteyen Kılıç, şunlanı söyledi:

“Tüm vatandaşların bu sahalardan faydalanmasının sağlanmasıydı. Sürekli, gece gündüz kullanılsın. Okul bahçelerine, mahallelere, farklı yerlerdeki ilçelerimize yapıyoruz. Süper Lig ve PTT 1. Lig’de olsun mali yapılarının sıkıntılarını dile getirmiştik. UEFA kriterleri tüm futbolun yönetimi açısından, belli kuralları ortaya koyuyor. Hiçbir şekilde müsamaha gösterilmeksizin uygulanacak. Herhangi birikişinin müdahale şansı olmuyor. Süper Lig için uygulanan kurallar önümüzdeki yıldan itibaren PTT 1. Lig’de de uygulanmaya başlayacak. UEFA bu konuda kararlılığını ortaya koydu. Burada sizleri çok iş düşüyor. En öncelikli konu, belli dönemler içinde zorunluluk neticesinde yapılmayan harcamalar ileri ki dönemde fayda getirebiliyor. O an zorunlu olarak yapmanız gereken tasarruflarda size fayda getirmiş oluyor. Bu tasarruf tedbirleriyle ilgili harekete geçmemiz gerekiyor. Yaptığımız hamleler kapsamında, kulüplerimize gelir getirici çalışmalarında hayata geçirilmesi konusunda iyi konuma geldik”

Futbol dışında spor branşlarında da sporcuların olduğuna dikkat çeken Bakan Kılıç, Kadın Voleybol takımı’nın Olimpiyat Müsabakaları’na gitmek için mücadele edeceklerini kaydetti.

Bakan Kılıç ayrıca, Doğu ve Güneydoğu’da güvenlik zafiyetinin olup olmadığına ilişkin olarak sorulan soruya ise, “Sarıkamış’taki kayak tesislerine ilişkin saldırı olmuştu. Buradaki er üst kayak tesisimize kundaklama olmuştu. Buradaki zarar gören kayak tesisinin sezona yetiştirilmesi konusunda büyük çaba ortaya kondu. Bu tesis bugün yarın hizmete girecek. Terör örgütü tarafından ortaya konulan olumsuzluk giderildi. Sarıkamış’taki vatandaşlarımızın en önemli geliri turizm. Orada kurulmuş olan oteller var. Bazı hainler vatandaşımıza zarar veriyor. Bunların karşısında biz hiçbir şekilde kararlılığımızdan bir şey kaybetmeden duruyoruz. Tesisimizde hiçbir sıkıntı yoktur, hiçbir güvenlik sıkıntısı yoktur. Vatandaşımız kış sporu ile ilgili tesise gidecektir. Sarıkamış’a gitmeleri konusunda hiçbir engel yoktur” diye cevap verdi.

DEMİRÖREN: "HÜKÜMETİMİZİN KATKILARIYLA TÜRK FUTBOLU ÖNEMLİ ADIMLAR ATTI"

Demirören ise, Bakan Kılıç’a teşekkür ederek, “Futbolda biz diye düşünülmeye başlarsa, futbolda çok önemli adımlar atılacağını düşünüyorum. Futbolu Türk toplumu seviyor. Futbolun güzel yanlarını ortaya çıkartmamız gerekiyor. Bunda da çok önemli adımları atıldı. PTT Kulüpleri bunda örnek oluşturuyor. Maddi problemler. Hükümetinizi katkılarıyla Türk futbolu önemli adımlar attı. Mali konularda çok zorda, geçmişten gelen banka ve sigorta borçlarından dolayı büyük sıkıntıları var.” ifadelerini kullandı.

"BİR KULÜBÜN SAAT BAŞI HOCA DEĞİŞTİRMESİ KABUL EDİLEBİLİR BİR ŞEY DEĞİL"

Takımların sık hoca değiştirmesi ile ilgili Demirören, “Bir kulübün saat başı hoca değiştirmesi kabul edilebilir bir şey değil. Ama kulübe gelen kişi seçilerek gelmiş, kulübün parasını harcayacak kişi. Onun için limitleme hakkının olduğuna federasyon olarak inanmıyorum. Yönetim kurulu toplantısında tartışacağız. Camiayı yönetenler seçilerek gelmiş kişiler” diye konuştu.

Kulüp Başkanları seçilerek geldiğini söyleyerek, beraber çalışacakları kişileri seçme özgürlüğüne sahip olduğunu ifade eden Bakan Kılıç ise, “Görev başına getirilen kişilerin kariyerleri, çabaları var. Sportif başarıların elde edilmesi için istikrar önemlidir. İnanıyorum ki, sporda başarı elde etmek, istikrar gerektiren bir durumdur. Bu kadar kısa değişiklikler şahsi kanaatim doğru şeyler değildir. Daha istikrarlı, programlı olması gereken bir sistemin, sürecin olması gerekir” değerlendirmesini yaptı.

Kulüpler Yasası’na ilişkin olarak ise Bakan Kılıç, yasa ile ilgili taslağın hazır olduğunu kaydederek, “Şimdi ki aşamamız kabul görmüş olan taslağı bizlerinde belli değerlendirmeden geçirip, arkadaşlarımızın ortak bir noktasında buluşup hayata geçirmek olacak. Gerekliliği biliyoruz. Kulüpler yasası futbol kulüpleri ile değil, bütün sportif anlamdaki kulüpleri ilgilendiren, spor yapısını, spor yönetimini ilgilendiren iyi yönetilmesini için bir çaba. Kendimiz yapmazsak, uluslararası kuralları işletecekler ve işletiyorlar” şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: iha
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...