Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Hamza da, ben de yanlış yaptık!'

'Hamza da, ben de yanlış yaptık!'

SPOR Haberleri

Mersin İdman Yurdu'ndan başkanın bile haberi olmadan gönderilen Bülent Korkmaz'dan çarpıcı tespitler...

‘BEN G.SARAYLIYIM. SÖZLEŞMEMi TEK TARAFLI FESHETTiM. KULÜPLE BAĞLARIMDAN DOLAYI 1 MiLYON DOLARDAN VAZGEÇTiM.’

‘HAMZA HOCA DA BENiM GiBi DAVRANDI. PEKi DOĞRU MU YAPTIK? HAYIR. FUTBOLUMUZUN GELECEĞi iÇiN ÖYLE YAPMAMALIYDIK.’

‘NiYE YABANCILARIN BAŞINA BUNLAR GELMiYOR? ÇÜNKÜ ÇOK SAĞLAM SÖZLEŞMELER YAPIYORLAR.‘BURSA’DA DA PARA BIRAKTIM. ARTIK ÖĞRENiYORUZ. MERSiN’DEN BÜTÜN HAK EDiŞLERiMi ALACAĞIM.’

Mersin İdman Yurdu Kulübü’nde geçtiğimiz günlerde ilginç gelişmeler yaşandı. Gençlerbirliği’nde Yılmaz Vural’ın 5 günde gönderilmesi skandalı sıcaklığını korurken, Bülent Korkmaz’ın görevden alınış şekli gündeme oturdu. 
Mersin İdman Yurdu yöneticileri, başkan Ali Kahramanlı’nın katılmadığı bir toplantı düzenledi ve “Doku uyuşmazlığı var, yollarımızı ayıralım’ diyerek kararı Korkmaz’a bildirdi. Bülent Korkmaz “Ben görevime devam edeceğim” deyince Antalya’daki devre arası kampına giderken onun adına izin belgesi düzenlendi ve ardından takım otelinde kendisine tahsis edilen oda iptal edildi.
Ve sonunda Korkmaz’ın sözleşmesi tek taraflı feshedildi. Bu olanlardan başkan Ali Kahramanlı’nın haberinin olmaması işi vahim bir boyuta taşıdı. 

Türkiye’nin tartıştığı konuyu Korkmaz, Hürriyet Gazetesi'ne konuştu:
BURSA’DA DA PARA BIRAKTIM
Neden bu tip olaylar Türkiye’de yerli hocaların başına geliyor? Hamza Hamzaoğlu, Fatih Terim, Yılmaz Vural, siz..

İmza attığımız kontratlardan ötürü…Neden yabancı hocaların başına gelmiyor? Çünkü sağlam kontratlara imza atıyorlar. Bakın, ben Galatasaraylıyım. Teknik direktör kontratım olmasına rağmen sözleşmemi tek taraflı feshettim. 1 milyon dolardan vazgeçmiştim. Galatasaray ile olan bağlarımdan ötürü…Hamza Hamzaoğlu’nun ki de aynı. Doğru mu yaptık? Doğru yapmadık. Türk futbolunun ve teknik adamlarının geleceği adına bunu yapmamalıyız. Biz de öğreniyoruz bazı şeyleri. Bursa’da 3 senelik kontrat yaptım. ‘Kan değişikliği gerekli’ dediler. Yine tek taraflı feshettim. Para falan istemedim. İstesem büyük tazminat alırdım. Yaptığım yanlıştı.

Peki şimdiki tavrınız?..
Hak edişlerimin hepsini alacağım. Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’na da başvurduk. Gençlerbirliğ’ne tazminat davası açıp kazandığımda, başkaları aranıp beni kötülemişlerdi.

“2 HOCA SINIRI OLSUN”
Kulüplere sınır getirilmesi tartışılıyor...

Bunu o zaman ben söylemiştim. Teknik adamların 2 hakkı varsa kulüplerin de 3 hakkı olması lazım.
Hamzaoğlu’nun ayrılığı için ne dersiniz?

Prandelli kalsaydı Galatasaray 3. dahi olamazdı. Hamza 6 ayda ne kadar kupa varsa aldı. Başarılı biri olarak Hamzaoğlu bunları hak etmedi. Madem bazı sorunlar var, 3 senelik değil, 1 senelik kontrat yapın Hamza ile... Bunu yapıyorsa da doğru bir kontrat yapıp hakkını alacak herkes. Biz nasıl bu hataya düştü isek, hiç kimse düşmeyecek bir daha. Biz de öğreniyoruz bazı şeyleri.

'Hamza da, ben de yanlış yaptık!'

Teknik direktörler birbirinin altını oyuyor
“Başkanları çevreleri yanlış yönlendiriyor. Tavsiyem, bu işi düzgün yapmış eski futbolcuları danışman ya da direktör olarak bulundurmalılar. O zaman bu kadar teknik direktör değişimi yaşanmaz. Futbolcularda olduğu gibi aynı zamanda Teknik direktörlerin içinde de var... ‘O başarısız olsun aman biz başarılı olalım’ mantığı. Altını kazmak yada oymak gibi. Ama bu gibiler kısa vadede kazanabilirler ama uzun vadede kaybedecekler.”

25 MİLYON HARCANDI AMA YİNE SABRİ OYNADI
“Sabri’nin parası çok tartışıldı. Oysa Sabri tartışılacak oyuncu değil. Yerine gelen 5 sağ beke belki 25 milyon Euro harcandı. Sabri’yi kesemedi kimse. Bu bana göre para ile değil, sahada göstereceği performans ile konuşulmalı. Ribery olayı buna bir örnek. Anelka’nın bonusu dediler ama Anelka onun bonusu oldu.

Cavcav ekonomide çok iyi ama...
İlhan Cavcav çok tartışılıyor... Sizce nasıl bir başkan?

- Kendisi ile çalıştım. Hep söylüyor ‘Kasada şu kadar para var’ diye… Ekonomik olarak kulübü iyi yönetiyor. Ama çevresi çok etkiliyor. Doğru kişi yanında olursa doğru sportif kararlar alabilir.

YERİNE GELENLER MELO İLE KIYASLANAMAZ
G.Saray Melo’yu kaybetti... Kalsaydı değişen bir şey olur muydu?
- Melo çok iyi oyuncu. Saha içinde her şeyi yapıyordu. Yerine kim geldi, baktığınız zaman kıyaslayamazsınız. Adamlar aldılar ama Melo ile mukayese dahi olmaz. Ama bir oyuncu etkilemez. G.Saray transferde yanlış yaptı.

Lincoln’ü NİYE KESTİM?
 “Lincoln çok yetenekli bir oyuncu idi. Ama, sakatlık bahanesiyle 10 gün Brezilya’ya gitmesi, diyaloglarda hep tepki vermesi var... Hamburg maçında 10 kişi kalmış takımdan birinin çıkması lazımdı. Onu çıkardım. Orada el kol hareketi yaptı. “Takım ayrıdır, ben ayrıyım” diyordu.

Lisans alamayan yönetici olamasın
“Biz nasıl futbolcu ve antrenör olmak için lisans kursuna gidiyorsak, yöneticilerin de bunu yapması lazım. Mersin’de kontratımı feshettiler ama onu bile beceremediler.”
BÜLENT Korkmaz ile Mersin İY’den ayrılığının detaylarını anlatırken, çok çarpıcı ifadeler kullandı. 

'Hamza da, ben de yanlış yaptık!'

Öncelikle bir öneride bulunan Korkmaz şöyle devam etti:
“Bu Bülent Korkmaz’ın davası değil, Türk futbolunun davası! Yapılanlar çok saygısızca… Benim ismim marka olduğu için bu iş tepki aldı. Ama alt liglere baktığınız zaman durum daha da felaket ve feci. Bunların önüne geçmek için biz nasıl futbol oynarken lisans alıyorsak, antrenör olmak için lisans alıp kursuna gidiyorsak bence yöneticilerin de böyle yapması lazım. Yoksa bu olay hep yaşanacak.

YERLİLERE ÖDEME YAPILMADI
“Ayrılırken doku değişikliği dediler. Kan değişikliğini biliyordum ama doku değişikliğini ilk kez duydum. 3 aydır kaos, kriz ve sorun vardı. Oyuncularım davalarında sonuna kadar haklı. Futbolculara hep ödeme sözü verildi, ama yapılmadı. Açıkça çıkıp ‘3 ay ödeme yapamayacağız’ deselerdi bu kriz yaşanmazdı. Yabancılara ödeme yapıldı, yerlilere yapılmadı. Tüm takım ödeme beklerken 1 futbolcuya ödeme yapıldı. Bizde yardımcılarımızla ne peşinatımızı tam alabildik, ne de maaşlarımızı…Kısaca Mersin İY takımını bizim antrenmana ve maça çıkarmamız dahi çok büyük bir başarıydı. Kontratı tek taraflı feshettiler. Ama onu bile beceremediler!

SERiN’iN iMZASI YOKTU
“Yöneticiler bana ‘Yolları ayıralım’ dediğinde avukatım ile görüşmelerini söyledim. Daha sonra Antalya’ya giderken ben ve yardımcılarıma izin belgesi gönderildi. Ancak burada yöneticimiz Adem Serin’in imzası yoktu. Kendisini aradık, ‘Haberim yok’ dedi. Bunun üzerine otele mecburen gitme kararı aldık. Otele gitmesek, bunu yapan farklı şeyler de yapabilirdi. Otelde ilk listede vardık, sonra ismimizi çıkarmışlar. Ertesi gün takım bizden habersiz fitness salonuna gidiyordu. Gittik, idmanımızı yaptırdık. Sonra tek taraflı fesih kararı aldılar. Otelden çıkarken giriş, çıkış kağıdı dahi vermediler.

Galatasaray’ın kaderi 23. haftada netleşir
“Mustafa hoca örnek aldığım çok iyi bir teknik adam. Ama transfer yapılmazsa rakiplerine yetişmesi zor.”
Mustafa Denizli ile G.Saray 11 puanlık farkı kapatabilir mi?

Mustafa Denizli çok değerli bir teknik adam. Ben ne zaman bir genç oynatmak istesem onu örnek alırım. Beni gençken ilk kez oynatan Mustafa hocadır. Bakın G.Saray sezon başında doğru transfer hamleleri yapmadı. Şimdi Donk alındı ama hala transfere ihtiyacı var. Eğer bu olmazsa Mustafa Denizli ne kadar elinden geleni yapsa da yetişemez. Çünkü rakipleri çok güçlü.

DiĞERLERi GÜÇLENDi
Beşiktaş 2 senedir çok doğru nokta atışı transferlere imza attı. Fenerbahçe’nin yerli oyuncuları çok kaliteli ama yabancı oyuncuları da çok doğru. G.Saray geçen sene şampiyon olmuş bir kadro ve gücünden çok şey kaybetmedi ama rakipleri güçlendi! G.Saray’ın yarışta olup olmayacağı 23. haftada belli olur.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...