Hakan Ünsal o kavganın sebebini anlattı

Hakan Ünsal o kavganın sebebini anlattı

SPOR Haberleri

Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği Başkanı Hakan Ünsal, o kavganın sebebini anlattı.

Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği Başkanı Hakan Ünsal, kendisinin de forma giydiği 4 Büyükler Salon Turnuvası'nda yer alan isimlerin nasıl seçildiğini ve zaman zaman kavgalara yol açan hırsın nedenlerini anlattı.
Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'un efsane futbolcularının katılımıyla Sakarya'da düzenlenen ve TV8'den canlı yayınlanan 4 Büyükler Salon Turnuvası, her kesimden büyük ilgi gördü.
Bu ilginin en büyük sebebi, bütün karşılaşmaların kıran kırana geçmesi idi. Efsane isimler sanki resmi maç oynarmış gibi hırslı ve arzuluydu. Bu hırs zaman zaman gerginliklere de yol açtı. Beşiktaş-Fenerbahçe maçında Ahmet Dursun ile Ali Güneş arasında yaşanan kavga gibi...
Turnuvanın dikkat çeken diğer yönü seçilen isimlerdi. Örneğin Pascal Nouma, davet edilmediğini kendisi bizzat açıkladı. Buna karşın takımlarda çok sürpriz, hatta taraftarların tepkilerini çeken isimler de oynadı.
4 Büyükler Salon Turnuvası'nda forma giyen eski futbolcuların neden bu kadar hırslı olduğunu ve davet edilen isimlerin hangi kıstaslara göre seçildiğini, TV8 ile birlikte organizasyonu gerçekleştiren Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği (TPFD) Başkanı Hakan Ünsal'a sorduk. Çarpıcı açıklamalar yapan Ünsal, önemli bilgiler verdi:
"4 Büyükler Turnuvası beklentinin çok üzerinde ilgi görüyor. Hiç şüphesiz futbolu çok seven bir ülke olarak, 4 büyük takımın resmi formalarıyla ilk defa düzenlenen bu turnuvaya ilgi büyük olacaktı. Ama işin asıl herkesi içine alan ve ilgiyi artıran kısmı; turnuvada oynayan futbolcuların bir zaman kendi takımlarında oynadıkları günkü hırs ve azimle oynamaları. Daha da önemlisi bugün hala bir turnuvada oynayabilecek performansta olmaları...

"YAŞ VE FİZİKSEL DURUMLARI DİKKATE ALINDI"
Turnuva öncesi takım kadroları oluşturulurken, her takımın eski jenerasyonlarından birileriyle temasa geçilip, fikir alışverişleri yapıldı. Tabii ki 'O niye yok, bu unutulmuş' gibi yorumlar oluyor, olacaktır da. Ama kadroları belirlerken, her takımın unutulmaz oyuncularından biri olma kriteri kadar önemle baktığımız 2 şey vardı: 1-) Yaş sınırı 2-) Turnuva oynayabilecek fiziksel kondisyonda olma.
Gördüğümüz ilgi de, maçların bu kadar çekişmeli geçmesi de kadro seçimlerinin doğru olduğunun işaretidir aslında.

"GELİRİN BİR KISMI İHTİYAÇ SAHİBİ ESKİ FUTBOLCULARA DAĞITILACAK"
Turnuvanın en önemli amacı; buradan elde edilecek gelirin bir kısmının Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği aracılığıyla ihtiyaç sahibi eski futbolculara dağıtılacak olması. Bu güzel amaçla telefon açıp davet ettiğimiz futbolcu arkadaşlarımızın hepsi sağolsunlar destek oldular. Hepsine ayrı ayrı teşekkürü borç bilirim.
Futbolun güzelliği turnuvanın ilk maçıyla birlikte tekrar ortaya çıktı. Her ne kadar formalarımızı yıllar önce üzerlerimizden çıkarmış; bugün her birimiz başka kulvarlarda başka sıfatlarla çalışıyor olsak da, o formaları tekrar giydiğimiz an eski günlere dönüyoruz.
Bu kadar ilgi gören, bu kadar konuşulan bir turnuva olmasının sebebi de zaten sahadan taraftara yansıyan o ruh, o hırs ve mücadele aslında.
4 takımda da forma giyen arkadaşlarımın ve benim verdiğimiz mesaj da çok net:
Bizler, bir zamanlar hep en yukarıda tutmak için uğruna çalıştığımız formaya ve onurlandırmak için savaştığımız Arma'ya, nerede ne zaman olursa olsun aynı ruh aynı hırs aynı arzuyla hizmet ederiz.

"FORMA VE ARMA"
Kazanma hırsı, mücadele ve ruh zaten sahip olduklarımızdı. Bizi dönüştüren ve ihtiyacımız olan Forma ve Arma'mızdı.
İşte bu yüzden maçlar bu kadar tempolu, bu kadar heyecanlı ve bu kadar çekişmeli geçiyor. Çünkü biz, en sevdiğimiz işi en değer verdiğimiz formalarımızla oynuyoruz.
Formalarımız üzerimizde olduğu sürece maçın yeri, zamanı ve mekanının önemi yoktur."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...