Arda Messi'ye İslam'ı öğretiyor

Arda Messi'ye İslam'ı öğretiyor

SPOR Haberleri

Arda Turan'ın Barcelona'ya gidişi, Lionel Messi'yi bir başka etkiledi. Yıllardır din ve bilime meraklı olan futbol sihirbazı, Arda'dan İslamiyet'le ilgili bilgiler almaya başladı.

Futbol devi Barcelona'ya transfer olarak bir kez daha göğsümüzü kabartan Arda Turan, 6 Ocak'ta ilk maçına çıkarak tüm Türkiye'nin gururu oldu. Yıldız futbolcunun performansı kadar takım arkadaşı Lionel Messi ile sergilediği samimiyet de çok konuşuldu. Hatta efsane futbolcunun kulağına bir şeyler söylediği Arda Turan, "Messi ile aramızda bir espri vardı" diyerek yıldız futbolcuyla olan samimiyetini bir kez daha ilan etti. 

DUASINDAN ETKİLENDİ 
Takvim'in haberine göre; Şimdiden Barcelonalı taraftarlar kadar tüm takım arkadaşlarının sempatisini kazanan Arda'nın Messi ile arasında ilginç bir fikir alışverişinin de olduğu konuşuluyor. Futboldaki eşsiz yeteneği kadar kişiliğiyle de efsane haline gelen Lionel Messi, bilim ve dine olan merakıyla da biliniyor. Konuşulanlara göre Katolik olan Arjantinli yıldız futbolcu, Arda Turan'ın her antrenman ve ilk maçına çıkmadan önce dua etmesinden oldukça etkilendi. 

DİNLERİ İNCELİYOR 
İslam hakkında Arda Turan'a sorular soran Messi; Müslümanlar'ın nasıl dua ettiği, nasıl namaz kıldığı ve Ramazan ayının nasıl geçirildiğini merak etti. Messi'nin din ve bilime olan merakı ise eski teknik direktörü Pep Guardiola'nın ona kattığı birçok şeyden sadece biri. Bir futbolcunun başarılı olması için antrenman yapması ve düzenli beslenmesinin yanı sıra psikolojisinin de önemli olduğuna inanan Guardiola, Lionel Messi'nin felsefe ve okumaya olan merakına önayak olmuş. O dönemden beri tüm dinleri inceleyen Messi, Arda Turan'ın takım arkadaşı olmasıyla da son dönemde İslamiyet'e ağırlık vermiş. Milli futbolcumuzla bulduğu her fırsatta İslam'la ilgili konuşmalar yapan Messi, yıllar önce bir Arap televizyonuna verdiği röportajda ise İslamiyet'le ilgili "Barış ve sevgi dini olduğuna inanıyorum" demişti. Bir dönem Lionel Messi hakkında çıkan ve o dönem çok ses getiren "Müslüman oldu" iddiaları her ne kadar hayal ürünü olmaktan öteye geçmese de yıldız futbolcunun şimdilerde Arda Turan'dan İslamiyet'i öğrendiği ise gerçek...

Arda Messi'ye İslam'ı öğretiyor

MEAL TARTIŞMASI
Yıldız futbolcu, Barcelona'daki ilk maçı öncesinde instagram hesabından İsra Suresi'nden bir ayet paylaşarak olay olmuştu. Arda Turan'dan sonra herkes hatta birçok ünlü isim de bu ayeti sosyal medyadan yayınladı. Ancak Arda, paylaşımıyla tartışma da oluşturdu.

Arda'nın fotoğrafının altına, ayete yanlış anlam verildiğine dair yorum yapanlar oldu. Diyanet'in resmi sitesine göre ise İsra Suresi 13. ayetinin meali şöyle: "Her insanın amelini (veya kaderini) boynuna bağladık."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...