Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dünya stat görsün!

/ Kaynak: Fanatik
Dünya stat görsün!

SPOR Haberleri  / Fanatik

Beşiktaş'ın yeni stadı Vodafone Arena, özel teknolojik altyapı sistemiyle örnek bir stadyum oldu. 41 bin 903 kişilik dev spor kompleksinin; 2022 Dünya Kupası için Katar'da yapılacak 8 stadyum için model olarak belirlendiği ortaya çıktı.

Siyah-Beyazlı camianın tamamlanmasını merakla beklediği Vodafone Arena, içinde barındırdığı üstün ve çağa ayak uyduran alt yapısıyla şimdiden fark oluşturmuştur. Türkiye’nin ilk akıllı stadı olma özelliğine ek olarak kendi elektriğini üretebilecek olması sebebiyle tüm dünyada dikkat çeken Kartal’ın yenilenen stadı, 2022 Dünya Kupası için Katar’da yapılacak tam 8 stadyum için model spor kompleksi oldu. 

Sırada diğer ülkeler var
Siyah-Beyazlılar’ın yeni evi için 10 milyon Dolar’lık katkıda bulunan Vodafone Türkiye’nin akıllı stadyum ekibinin, bu süreçte edindiği bilgi birikimi ve tecrübeyi; Katar’da tüm statları yöneten SCDL isimli kurula bir sunum yaparak aktardığı öğrenildi. Bu ekibin, Katar’a ek olarak alt yapı konusunda birçok ülkeye de projeyi aktaracağı ve Vodafone Arena’nın tanınmasına da katkıda bulunacağı bildirildi.

Altyapısı 5 katmandan oluşuyor
Vodafone Arena’nın akıllı stadyum uygulamaları, inşaat aşamasından itibaren planlı ve entegre bir biçimde hayata geçirildi. Bu doğrultuda, Vodafone Arena’ya beş katmanlı bir ‘dijital altyapı’ kuruluyor. İşte o 5 katman ve özellikleri: Birinci katman: Akıllı stadyum altyapısının tamamını besleyen veri ve telekom odaları bulunuyor. İkinci katman: 50 bin ziyaretçinin ihtiyacını karşılayacak mobil iletişim altyapısı kuruluyor.

Üyelere ücretsiz internet
Üçüncü katman: Farklı noktalardaki dijital ekranlar ve tek merkezden yönetilmesini sağlayan ileri yayın teknolojisi yapılıyor. Dördüncü katman: Abonelere ‘Vodafone Arena’ mobil uygulaması ile hizmet verilecek. Üyelere ücretsiz internet sağlanacak. Beşinci katman: Abonelerin hayatını kolaylaştıran, özel ve avantajlı Vodafone servislerinin sunulmasını kapsıyor.    

Çimlendirme için geri sayım
Siyah-Beyazlılar’ın yeni stadındaki yapım çalışmalarında artık sona gelindi. Vodafone Arena’da çelik çatı üzerinde yapılan kedi yolu ve çatı kaplamasını tutacak oval boruların montajı tamamlandı. Futbol sahasında bulunan 3 vinçten ikisi sökülürken, orta bölüm temizlendi. Son vinçin de sökülmesinin ardından çimlendirme çalışmaları başlayacak. Çatı kaplaması ise dışarıda kurulacak dev vinçlerin yardımı ve kedi yolları kullanılarak gerçekleştirilecek.

SPOR
Kaynak: Fanatik
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...