Olcay Şahan: Arda bana dedi ki...

/ Kaynak: Vatan
Olcay Şahan: Arda bana dedi ki...

SPOR Haberleri  / Vatan

Beşiktaş'ın en pozitif, en iddialı, en istikrarlı ve en faydalı oyuncularından biri Olcay Şahan...

İşte Olcay Şahan’ın o sözleri: 
“Biz derbileri Şenol hocanın sayesinde kazanıyoruz. Önceki yıllarda kazanamamamızın nedeni tecrübesizlikti. Arda Turan bu konuda bana ‘Sizin artık adamlar gibi oynayıp derbi kazanmanız lazım’ demişti. Çünkü bizim takımda birçok oyuncu 22-23 yaşında. Ben bu takımda en büyüklerden biriyim. Son yıllarda biz tecrübe kazandık. Şenol hoca da büyük bir tecrübe. Bu birleşim sayesinde bu maçları aldık.

"ŞENOL HOCA BENCE EN DOĞRU SEÇİMDİ"
Şenol hoca kendisini kanıtlamış, dünya 3.’sü olmuş, çok tecrübeli bir hoca. Bu farkı da derbilerde gördük. Bizim derbileri kazanmamızda Şenol hocanın büyük etkisi var. Maçı okuması, verdiği kararlar çok önemli. Türkiye’yi çok iyi biliyor. Biliç o konuda biraz sıkıntı yaşadı. Bence Şenol hoca en doğru karardı Beşiktaş için. Ayrıca kendisinin şöyle bir farkı da var; biz geçen senelerde kötü oynadığımız maçlarda puan kaybediyorduk. Ancak bu sezon kötü oynadığımız zaman bile kazanabiliyoruz. Bu da Şenol hocanın tecrübesi sayesinde oluyor.

"BU SEZON SONU TOSLAMAYACAĞIZ" 
Şampiyonluk kelimesini ağzıma almak istemiyorum. Biz son senelerde hep ‘Şampiyon olacağız’ dedik, hep sezon sonunda tosladık. Biz maç maç bakmak istiyoruz. İyi bir ilk yarı geçirdik. Şu anda lideriz. İnşallah böyle devam eder. Biz geçen sene şampiyonluğun 1 numaralı adayı olarak gösteriliyorduk. Liverpool maçından sonra Balıkesir’e puan kaybettik. Sebebi yorgunluktu. 45-50 maç oynuyoruz ve hepsi deplasmanda. Bu sene Avrupa Ligi’nden elendik ve inanıyorum ki sezon sonunda daha diri kalacağız. Geçen sezon özellikle Liverpool ve Club Brugge maçlarından sonra bir düşüşe girdik. Niye? Çünkü yorulduk. Bu sene bu olmayacak. Bu yüzden bu sezon sonunda daha üst düzeyde olacağımızı düşünüyorum.

"KİMSE STATSIZ ŞAMPİYON OLAMAZ"
İnşallah bu sezon Vodafone Arena’da oynama şansımız olur. Dört gözle bunu bekliyoruz. 2.5 senedir statsız oynuyoruz. Bu durumun ne kadar zor olduğunu bir biz, bir de Allah bilir. Gerçekten çok zor bir durum. Ve insanlar aslında bu durumu anlayamıyor. Türkiye'de hiçbir takım statsız şampiyonluğa oynayamaz. Bence biz çok büyük işler başarıyoruz. Açıkçası bu duruma alışmış olmamızdan da korkuyorum. Vodafone Arena bitince ‘Burada oynamasak mı?’ mı diyeceğiz acaba?”

Olcay Şahan: Arda bana dedi ki...

"İŞİMİZİ YAPIP KUPAYI ALACAĞIZ"
Son 3 sezonda şampiyonluğu hayâl ediyorduk. Hayâlimiz sezon sonunda şampiyon olmaktı. Ama bu sezon hayâl değil. Türkiye’nin en iyi futbolunu oynuyoruz. Hak ediyoruz şampiyonluğu. İşimizi yapıp kupayı kaldıracağız.”

"GÜNEŞ BABA GİBİ, BİLİÇ ARKADAŞ" 
Şenol hoca baba gibi, öğretmen gibi... Çok disiplinli, doğrucu bir hoca. Biliç ise arkadaş gibi. Şenol hoca hep ofansı düşünen bir hoca, Biliç ise daha çok savunmaya önem veren bir çalıştırıcı. Geçen sezon çok defans yaptık, şimdi hep hücum yapıyoruz. Ama savunmayı da unutmamışız, hâlâ yapıyoruz. Bunun üzerine hücumu ekleyince işte ilk yarıda 41 gol, 41 puan, 41 kere maşallah!

'İYİYSEM, BENİ KİMSE KESEMEZ" 
Takımda herkes yedek kalıyor zaman zaman. Futbol bir takım oyunudur. Hepimizin hedefi bir. Yedek kalınca tabii ki üzülüyorum, hırslanıyorum. Ancak şunu biliyorum ki; benim oynamamamın tek sebebi benimdir. Eğer benim performansım iyiyse takımda kimse beni kesemez.

Olcay Şahan: Arda bana dedi ki...

"ARDA'YLA GURUR DUYUYORUM" 
Arda Turan bizim milli gururumuz. Mesaj attım ona, başarılar diledim. Onunla gurur duyuyorum. Şimdi orada dünyanın en iyi futbolcularıyla oynuyor, sonra milli takımda benimle oynuyor. Bu gurur verici. O ne kadar başarılı olursa, beni de o kadar etkiler. Onunla birlikte oynayınca ben de tecrübe kazanırım. Arda böyle bir şey başardıysa, başka Türk futbolcular da benzer şeyler başarabilir.


"EN BÜYÜK REKABET ÖN TARAFTA"
Futbolda genelde oyuncu değişiklikleri ön taraftan yapılır. Bizim takımda da en büyük rekabet ön tarafta. Forvette Gomez, Cenk, Mustafa var. Türkiye’nin en iyi forvetleri. Kanatlara bakarsak; ben, Töre, Quaresma ve Kerim var. Türkiye’nin en iyi kanatları. Orta sahaya bakarsak; Sosa, Oğuzhan, Veli, Necip, Atiba, Tolgay. Türkiye’nin en iyileri. Durum böyle olunca rekabet üst düzeyde oluyor. Gün gelecek ben oynayacağım, gün gelecek başkası. Ama ben performansımı sahaya yansıttığım zaman 11’de olacağımı biliyorum.

Soru: Gomez mi Ba mı?
Cevap: Mustafa Pektemek

Ben Mustafa Pektemek’le oynamaktan çok zevk alıyorum. Bence çok üst düzey bir futbolcu. Sakatlığı onu biraz geri attı. Ama inanıyorum ki kendini bulacak ve gelecekte milli takımımıza da çok hizmet edecek.

"DJ'İMİZ OĞUZHAN"
Soyunma odasında müzikleri Oğuzhan çalıyor. Yabancı müzik açıyor. Takımın DJ’i Oğuzhan. Ben olsam daha çok damar açarım. Ama yabancı arkadaşlarımıza ayıp olmasın diye yabancı müzik açıyoruz. Çünkü biz bir takımız."

SPOR
Kaynak: Vatan
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...