Spaletti yeniden Roma'da

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Spaletti yeniden Roma'da

SPOR Haberleri  / İHA

Salih Uçan'ın kiralık olarak forma giydiği Serie A takımı AS Roma'da teknik direktör Rudi Garcia'nın görevine bu sabah son verildikten sonra yerine daha önce sarı-kırmızılıları 2005-2009 yılları arasında çalıştıran Luciano Spalletti getirildi.

2013 yılında takımın başına getirilen Rudi Garcia başarılı iki sezonun ardından bu yıl gerek Şampiyonlar Ligi'ndeki ağır yenilgiler gerekse İtalya Serie A'da istikrarsız gidişi sonrasında görevinden alındı. Ligde 5. sırada bulunan Roma geçen hafta sonu evinde kötü bir sezon geçiren AC Milan ile 1-1 berabere kalmıştı. 
Roma'nın yeni teknik direktörü Luciano Spalletti ise başkent ekibinin başında 2005-2006 sezonunda üst üste alınan 11 galibiyetle lig rekoruna imza atmış ancak sezonu İnter'in ardından ikinci olarak bitirmişti. Spalletti 2006-2007 sezonunda ise sarı-kırmızılılara tarihinin ilk İtalya Süper Kupası'nı kazandırmıştı. İtalyan teknik direktör görev aldığı 4 yıl süresince 2 İtalya Kupası, 1 Süper Kupa kazanmış, 3 kez Serie A'da üçüncü olmuş ve iki kez Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynama başarısı göstermişti. Spalletti en son 2009-2014 yılları arasında Rusya'nın Zenit St. Petersburg takımını çalıştırmıştı. 
İtalyan basını Rudi Garcia'nın tercih ettiği 4-3-3 ve 4-2-3-1 dizilişleri yerine Spalletti'nin takımı 4-3-1-2 düzeniyle oynatmasını bekliyor. 

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...