Mustafa Denizli'den transfer müjdesi!

/ Kaynak: Fanatik
Mustafa Denizli'den transfer müjdesi!

SPOR Haberleri  / Fanatik

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, devam eden Antalya kampında basın toplantısı düzenledi.

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli düzenlediği basın toplantısında sakatlıkların durumu, transferde gelinen son nokta ve takımın hedefleri konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Denizli, genç oyunculara yöneldiklerini ve bu yüzden transferlerin zor gerçekleştiğini belirtirken, Sarı-Kırmızılı taraftarlara hafta sonuna kadar 1 oyuncunun daha takıma katılacağını müjdeleyen Denizli, görüştükleri 3 oyuncudan ise sonuç alamadıklarını açıkladı.

İŞTE DENİZLİ'NİN AÇIKLAMALARINDAN ÖNE ÇIKANLAR:

'Transferler zor oluyor'
İki yeni transfer aramıza katıldı Donk ve Linnes. Bunlardan Ryan Donk forma giyme şansı da buldu. Transfer yaparken gelecek arkadaşların belli bir yaş kategorisinin altında olmasını istedik. Donk'u buradan ayrı tutuyoruz. Genel olarak alacağımız oyuncular 20-25 yaş arası olacak. Bu yüzden de  transfer süreci zor oluyor. 
Bazı pozisyonlarda alternatifleri olmayan bir takımız. Bu yüzden öncelik olarak bu mevkileri takviye etmeye çalışıyoruz. Aciliyeti olan mevkilere transfer gerçekleştirmek istiyoruz.

'3 futbolcuyla anlaşamadık'
Şimdiye kadar bu kapsamda 3 tane görüştüğümüz oyuncuyla anlaşma sağlayamadık. Hatta 30 dakika önce bu yaş grubundaki oyunculardan biriyle görüştük, ancak kulübü izin vermedi. Fransa'da oynayan bir futbolcuydu. Bahsettiğim üç oyuncudan iki tanesi benim 1. tercihimdi. Diğer bir tanesi ise 2. tercihimdi. Anlaşamadığımız oyuncular arasından biri Danimarka'da forma giyiyordu. 
'Hafta sonu 1 transfer aramıza katılacak'
Süreç biraz yavaş ilerliyor ama hafta sonu itibariyla 3. transferi gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki hafta ortasında ise bir diğer transferi daha bitireceğiz. Söylediğim tüm hamleler 20-25 yaş arası oyuncular. Bir tane 18 yaşında da futbolcu var. Aramıza katarsak heyecan oluşturacak bir isim. Arkadaşlarımız yakın temas halinde. Neredeyse her saat başı rapor alıyoruz.
'Yerli oyuncu transferi gündemimizde yok'
Transfer listemizde çok fazla yerli oyuncu yok. Özellikle yurt dışında oynayan yerli oyuncu sayısı bizim ihtiyacımız doğrultusunda çok az. Olanların da maliyeti çok yüksek. 

'3-4 oyuncu ile yolları ayıracağız'
Oynayacağımız son maçın ardından bizimle olamayacak arkadaşlarda belli olacak. 3-4 oyuncuyla yolları ayırmayı düşünüyoruz.
Görev yaptığım tüm takımlarda benim yardımcım olan tüm arkadaşlar teknik direktörlük yolunda ilerledi. Bu doğrultuda futbolu yeni bırakmış isimler bakıyorum ama şu ana kadar o ismi bulabilmiş değilim. Kafamda 1-2 isim var, ancak son karar verilmedi.

'Her şeyi değiştirmek için uğraşıyoruz'
Geldiğimiz günden beri 9 maç oynadık. Bu maçlar öncesinde yalnızca 2 kez çalışma fırsatı bulduk. Bizi zorlayan konuları ortadan kaldırmak için gayret ediyoruz. Fiziki çalışmalarımız sürüyor. Florya'nın restorantından yatakhanesine kadar her şeyiyle ilgileniyoruz. Yalnızca takımı düzeltmek söz konusu değil. Mental olarak da çalışmalar yapıyoruz. Sağlıksız gördüğüm her şeyi değiştirmek için uğraş veriyoruz.
Zorlu bir yarışın içine gireceğimizi biliyoruz. Ancak Galatasaray olarak bu zorluklara hazırız. Takımın verdiği reaksiyondan memnunum. Eksiklerimiz tabi ki olacak, ancak bunları asgariye indirip, düşündüğümüz sonuçları alacağız.

'Taraftar Umut'u bağrına basacaktır'
Umut Bulut tek başına değerlendirilecek bir unsur değil. Tüm takım o seviyede olmasa da, o denli üzüntüler yaşadı. Futbolda forvet oynayan herkesin kaçırdığı pozisyonları Umut da yaşadı. Futbolcunun o anki ruh hali, takımdaki herkesi etkiledi. Taraftarı biraz daha anlayışlı olmaya davet ediyorum. Daha önce yaşanan gereksiz polemikler, sözleşme konuları yüzünden Umut konusunda taraftar sabırsız olabilir. Ancak Galatasaray taraftarı sağduyu konusunda en büyük örnekleri göstermiş bir taraftar grubudur.

'Şampiyonluk yarışında biz de varız ancak...
Geldiğim ilk günden beri söylüyorum. Galatasaray şampiyonluk yarışının içindedir. Biz olmadan bu yarış olmaz. İşimiz kolay değil, tablo zor. Önemli olan bu tablonun içerisinde yola devam edebilmek. Nisan ayında her şey netleşir. Göstereceğimiz performans çok önemli. İlk yarının sonuna oynadığımız 5 maçta 3-4 puan fazla kaybettik. Bunu telafi etmek için kazanmak zorundayız. İddialı olduğumuzu göstermek için tek yolumuz kazanmak.

SAKATLIKLAR! Podolski ve Sneijder...
Sakat futbolcuların durumuna gelecek olursak, sezon başından beri devam eden sorunların tam manada sağlığa kavuşmaması ve istenen fedakarlıklar nedeniyle bu durumdayız. Lukas Podolski bazı maçlarda ağrı kesici ile oynadı. Hem benim dönemimde, hem de benden önce. 3 hafta tedavi olacak. Sonrasında yeniden bizimle oalcak.
Sneijder'in yan bağlarında ödem oluştu. Tam sağlıklı değil. Ancak hem tedavi, hem de çalışmayla durumu iyi gidiyor. Sneijder de duruma pozitif. Fiziksel olarak yüzde 100 olmasa da görev yapabilecek durumdalar. Sabri de sakatlığını atlattı ve 2 gündür çalışmalara başladı.
Hamit, önümüzdeki günlerde takımla çalışmalara başlayacak. 10 günlük süre içerisinde bize katkı sağlamaya başlayacak. Özverili çalışıyor.

'Sezon sonu ne olur...'
Benim hayatımda yaptığım kontratlar hep 1 yıllıktır. İlk defa bundan daha uzun süre kontrat imzaladım. Bu da amacımın ne olduğunu gösteriyor. Buraya gelirken de Galatasaray'ın yol haritasını belirleyerek geldim. Bu takımın camiayı ve taraftarı mutlu edebilmesi tek hedefimiz. Önümüzde iki güçlü rakip ve puan farkı var. Ancak herkes birbiriyle oynayacak. Alınacak çok puan var. Koşullar değişecek. Tüm planlarımız önümüzdeki yılları garanti altına alıp, mücadeleyi de sürdürmek.

SPOR
Kaynak: Fanatik
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...