59 milyona Dünya devine gidiyor!

/ Kaynak: DHA
59 milyona Dünya devine gidiyor!

SPOR Haberleri  / DHA

Borussia Dortmund, A Milli Takımımız'ın yeni yıldızlarından Yunus Mallı'nın transferi için harekete geçti.

Almanya 1. Futbol Ligi'nde bu sezon gösterdiği performansla A Milli Takımımız'a kadar yükselen Yunus Mallı'ya Borussia Dortmund talip oldu.
Devre arasında hücuma dönük orta oyuncularından Hofmann'ı 8 milyon Euro'ya Mönchengladbach'a satan, kiralık oynattığı Adnan Januzaj'ı da Manchester United'a geri gönderen Borussia Dortmund, bu mevkideki eksiğini Yunus Mallı ile kapatmayı planlıyor.
Alman basınına göre Borussia Dortmund, 23 yaşındaki futbolcu için Mainz Kulübü'ne tam 18 milyon Euro'ya (59.4 milyon TL) ulaşan bir teklif yapacak.
Bu rakamın 12 milyon Euro'su para olarak ödenecek, geri kalan bölümü için de değeri 'transfermarkt' verilerine göre değeri 6 milyon Euro olan Kolombiyalı santrfor Adrian Ramos verilecek. Geçtiğimiz sezon Hertha Berlin'den transfer edilen Ramos, ligin en iyi golcüsü Aubemeyang'ın arkasında yedek bekliyor.

KENDİSİNİ KEŞFEDEN ESKİ HOCASI İSTİYOR
Yunus Mallı'nın Dortmund'a transfer edilmesini isteyen isim ise bu oyuncunun Mainz'da sivrilmesini sağlayan teknik direktör Thomas Tuchel.
Yunus Mallı, 2011 yılında 18 yaşında iken Mönchengladbach'ın amatör takımından Mainz'ın amatör takımına transfer oldu. Yunus'taki yeteneği keşfeden Tuchel, kısa zamanda genç futbolcuyu A takımı kadrosuna aldı ve oynattı.
A Milli Takımımız'da da oynayan Yunus Mallı, bu sezonun ilk yarısında 8 gol atıp, 1 asist yaptı. 

BEŞİKTAŞ VE TRABZON'U REDDETMİŞTİ
Genç oyuncuya sezon başında Beşiktaş ve Trabzonspor talip olmuş, iki kulübün cazip tekliflerine rağmen Yunus Almanya'da kalmıştı.
Transfer gerçekleşirse Dortmund; Nuri Şahin ve İlkay Gündoğan'dan sonra Yunus'la üçüncü Türk futbolcuya sahip olacak.

SPOR
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...