Egemen ve Mert Nobre'den özel açıklamalar!

/ Kaynak: Fanatik
Egemen ve Mert Nobre'den özel açıklamalar!

SPOR Haberleri  / Fanatik

Futbol yaşantılarını Türkiye'den sonra Wil 1900 FC'de sürdüren Egemen Korkmaz ve Mert Nobre, birbirinden özel açıklamalarda bulundular.

Egemen Korkmaz, Wil 1900 tercihinden Türkiye’de unutamadıklarına kadar bilinmeyenleri paylaştı!

Sözleşmesi sona erdikten sonra yolların ayrılmasına karar verilen, uzun süre adı Galatasaray’la anılan, Anadolu takımlarından teklifler alan Egemen Korkmaz’ın, İsviçre 2. Lig takımlarından Wil 1900 FC’ye gitmesi futbol kamuoyunu şaşırtmıştı. 
33 yaşındaki futbolcu ise şimdiye kadar bu konular hakkında kimseye konuşmadı. Takımıyla Antalya’da devre arası kampında olan Egemen, kendisini ziyaret eden yazarımız Tunç Kayacı’yı ağırladı. Samimi sohbette kariyeri büyük başarılarla dolu olan futbolcu, Wil 1900 tercihinden gelecek planlaması ve unutamadıklarına kadar birçok konuda bilinmeyenleri anlattı:

‘Gidişimin 3 önemli sebebi’
“Fenerbahçe’den ayrıldığımda önümde birçok seçenek vardı. Özellikle Anadolu’nun iyi takımlarından oldukça tatminkâr teklifler aldım. Ancak karar vermek için acele etmedim, uzun bir süre bekledim. Daha sonra Wil 1900 FC önüme önemli proje koydu. Uzun vadeli planlarının içinde benim de olduğumu söylediler. Kararıma herkes şaşırmış olabilir. Özellikle, ‘Neden 2. Lig’ diyenler vardı. Ancak ben karar verirken birkaç konuyu bir araya getirdim. İlk olarak iyi teklifler almama rağmen Türkiye kariyerimi en üst seviyede noktalamak istedim. İkincisi ise gelecek planlamamdı. Futboldan sonrasını da düşünerek kendimi geliştirmek, gerekli donanımları Avrupa’da edinmek istedim. Üçüncüsü de çocuklarımın daha iyi bir eğitim almasını sağlamaktı.”

‘Adaptasyon kolay olmadı’
“Alışmak kolay olmadı. Yepyeni bir hayatın içine giriyorsun sonuçta. Adaptasyon sürecim biraz uzun sürdü diyebilirim. Türkiye’yi çok özlüyorum, özlemiyorum dersem yalan olur. Ancak İsviçre’ye de alıştım sayılır ve mutluyum. Çocuklarımın eğitim durumlarını da rayına oturtabilirsem eminim ki her şey daha iyi olacaktır. Bu sene sonunda takımı bir üst lige taşıyabilirsek güzel olacak her şey.”

‘Futbol taraftarla güzel’
“Benim için en büyük fark hiç kuşkusuz ki taraftar konusuydu. Kadıköy’de 50 bin kişiye oynarken İsviçre’de birden 500 kişiye karşı futbol oynamak insanı normal olarak şaşırtıyor. Evet belki rahatlığı da var; baskı ve stres yok sonuçta. Ancak bir gerçek var ki futbol taraftarla güzel.” 

“Bursa, Trabzon, Beşiktaş ve Fenerbahçe gibi önemli takımlarda oynadım. Benim için hepsinin yeri apayrı ve hepsiyle ilgili güzel anılarım var. Ben hangi takımın formasını giydiysem sanki orada uzun yıllardır oynuyormuş gibi mücadele ettim. Ancak en kısa oynamama rağmen Beşiktaş’ta büyük keyif aldım. İnönü’ye çıkmak başkaydı gerçekten.”

‘Benfica maçını unutamam’ 
“Kariyerim boyunca çok üst düzey, çok güzel maçlar oynadım. Ancak unutamayacağım maçı sorarsanız Benfica karşılaşmasını söyleyebilirim. En üzüldüğüm maçtı. Büyük bir mücadele vererek finalin kapısına kadar gelmiştik. Sonuca gerçekten çok üzülmüştüm.” 

‘Bazen köyde oynuyoruz’
“İsviçre’de 2. Lig takımında oynamanın elbette zorlukları da var. Nobre biliyor işte. Bazen öyle deplasmanlarda maç yapıyoruz ki, yanlış anlaşılmasın küçümsemek için söylemiyorum ama bildiğiniz köy. Profesyoneliz ve bulunduğumuz takıma katkı sağlamak zorundayız.”

Nobre: Jübilem Türkiye'de
Geçen sezon PTT 1. Lig’de Kayserispor formasıyla yaşadığı şampiyonluğun ardından aynı Egemen Korkmaz gibi Wil 1900’in yolunu tutan Nobre’den de Türkiye’ye mesajlar var: “12 yıl Türkiye’de oynadım. Burası benim ikinci vatanım. Unutmam asla mümkün değil. Zaten bir gün mutlaka döneceğim. Şu anda da isteyen birçok takım var. Özellikle PTT 1. Lig’den çok ciddi teklifler alıyorum. Ancak şu an Wil 1900 FC’de devam eden bir kontratım var. Sözleşmem 1.5 yıllık ve ayrılmaktan çok, bu takımı bir üst lige taşımayı düşünüyorum. Açıkçası Türkiye’de benim adıma görüşmeler yapacak iyi bir menacer bulmak da zor.” 

‘4 golüm var’
“Bir itirafta bulunmam gerekirse İsviçre’de; Brezilya’dan çok Türkiye’yi özlüyorum. En az 2 sene daha futbol oynayacağım. Fizik olarak kendimi çok iyi hissediyorum. Aynı Türkiye’deki gibi ekstra çalışmalarım devam ediyor. Bu sezon 4 golüm var. Ancak bir süre sakattım ve oynayamadım, yoksa çok daha fazla gol atardım. Genç bir forvet aldılar, onunla bir forma yarışımız olacak. Jübilemin kesinlikle ve kesinlike Türkiye’de olmasını istiyorum.” 

SPOR
Kaynak: Fanatik
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...