Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bursa'da tarihi gün! Timsah Arena yarın açılıyor

/ Kaynak: Fotomaç
Bursa'da tarihi gün! Timsah Arena yarın açılıyor

SPOR Haberleri  / Fotomaç

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin tarafından yaptırılan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 21 Aralık’ta hizmete açtığı 'Timsah Arena'da ilk resmi lig maçı yarın oynanacak.

Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan'ın açılışın kurdelasanı kesmesinin ardından yeni stadın ilk maçında Türkiye Şöhretleri ile Bursasporlu Şöhretler karşı karşıya gelmişti.
Temeli 2011 yılının Haziran ayında atılan ve, 400 bin metrekare proje ve 190 bin metrekarelik inşaat alanı olan Bursa Büyükşehir Stadyumu'na bugüne kadar 230 Milyon TL harcandı. Taraftar, misafir takım, VIP, protokol, basın, loca ile toplam 44 bin koltuk kapasitesi bulunuyor. Stadyumda 207 adet de engelli pozisyonu yer alıyor. 

Teknik özellikleri
74 adet taraftar turnikesi, 20 adet VIP, Basın, Loca turnikesi ve 7 adet de engelli turnikesi bulunan statta, 84 adet tribün kapısı bulunurken, stadın 8 dakikada tamamen tahliye edilme imkanı bulunuyor. 644 araç ve 2 otobüslük kapalı otoparkı, 912 araç ve 254 otobüslük açık otoparkı bulunan projede toplam 100 bin 123 metrekare alan otoparklara ayrılmış durumda. Alanları 35 ile 190 metrekare arasında olan 72 adet locanın bulunduğu stadyumda 789 adet tuvalet ile 35 adet büfe bulunuyor.

Projesi ödül aldı
Dünyada takımın sembolüyle projelendirilen ve timsah görünümünde olan stadyum, uluslararası alanda ses getirecek bir ödüle layık görüldü. Avrupa'nın en prestijli gayrimenkul ödüllerinden olan 'Avrupa Gayrimenkul Ödülleri (International Property Awards)' Yarışmasında mimarisiyle ödüle layık görüldü.

SPOR
Kaynak: Fotomaç
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...