TFF: Meteorolojiye göre plan olmaz!

Düzenleyen:
TFF: Meteorolojiye göre plan olmaz!

SPOR Haberleri

Türkiye Futbol Federasyonu, "Meteorolojinin uyarılarına rağmen maçın günü ve saatinin değiştirilmemesiyle" ilgili eleştiriler karşısında bir açıklama yaptı.

"Dünyanın hiçbir yerinde futbol müsabakaları meteorolojik raporlara göre planlanmamakta veya maçların başlangıç saati beklenen yağış nedeniyle müsabakadan bir gün önce değiştirilmemektedir" denilen açıklamada, "Öncelik, tüm saha ve hava şartlarında planlanan gün ve saatte müsabakaların oynatılmasıdır. Hakemlerimiz sabah saatlerinde yapılan eşgüdüm toplantısı öncesinde ve stadyuma ulaştıktan sonra zemini defalarca kontrol etmiş, oynanabilir olduğunu görerek müsabakayı başlatmıştır" denildi. 
Kar fırtınası, görüşü kapattı
Maçın beşinci dakikasında yoğunlaşan kar fırtınasının görüş imkânlarını kısıtladığı ve saha çizgilerinin kaybolduğu hatırlatılan açıklamada, "Kar yağışının yoğunluğunu arttırması nedeniyle 7 dakikalık beklemenin ardından bir kontrol daha yapılmış ve görüşte yaşanan sıkıntı nedeniyle 12. dakikada müsabaka tatil edilmiştir. Benzer bir olayın 10 Aralık 2013 tarihinde oynanan Galatasaray-Juventus Şampiyonlar Ligi müsabakasında da yaşandığını hatırlatmak isteriz. Bilindiği üzere bu müsabaka 31. dakikasında Portekizli hakem Pedro Proença tarafından tatil edilmiş ve kalan süre ertesi gün oynanmıştır. Bu maçın oynanacağı gün ve saat önümüzdeki günlerde açıklanacaktır" ifadeleri kullanıldı. 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...