Burak'a Selçuk'a neden zam yapıldı?

/ Kaynak: Fotomaç
Burak'a Selçuk'a neden zam yapıldı?

SPOR Haberleri  / Fotomaç

Yaşlanmalarına ve kendilerine herhangi bir teklif olmamasına karşın iki oyuncuya zamlı sözleşme yapılmasının perde arkası ortaya çıktı

Galatasaray'da Ünal Aysal döneminde Burak Yılmaz ile Selçuk İnan'a 'yaşlanmalarına' rağmen artan oranda sözleşme teklif edilmesinin nedenleri uzun süre tartışıldı. Pek çok iddia ortaya atıldı. Ünal Aysal ise buna her seferinde cevap vermekten kaçındı. Galatasaray'ın hesaplarını inceleyen Uluslararası Bağımsız Denetmenlik Firması da, 'Uluslararası finans teammüllerine aykırı olan' bu durumla ilgili olarak yönetimden rapor istedi. Yönetim tarafından hazırlanan ve resmi anlamda bağlayıcılığı olmayan bu rapor; Burak ve Selçuk'a verilen sözleşmelerin nedenini de ortaya çıkardı. İşte o rapordan dikkat çeken notlar: Kulübümüzün, Burak Yılmaz'a önceki alacaklarından kaynaklı olarak faizler dahil 2.8 milyon euro, Selçuk İnan'a ise 3.1 milyon euro ödeme yapması gerekiyordu. 

Serbest kalacaklardı 
İki oyuncuya o günkü şartlarda bu paranın ivedilikle ödenme ihtimali bulunuyordu. Oyuncularımızın FIFA'ya başvurmaları durumunda bonservislerini bedelsiz alarak serbest kalma hakları doğmuştu. Yönetim, alınan karar doğrultusunda sözleşmelerini uzatmayı düşündüğümüz iki oyuncuya alacaklarını da bu şekilde taksitlendirmeyi önerdi. Menajer ve oyuncular da bu ödeme planını kabul etti.

14 milyon euro cepte
Burak ve Selçuk'un 2017 yılında sona eren sözleşmesi 5 yıla çıkartılmış ve 2014-25 sezonunda 2 milyon 750 euro'ya çıkartılan ücretinin 5 yıl boyunca 50 bin euro artması kararlaştırılmıştı. İki oyuncu ayrıca 25 bin euro da maç başı ücreti alıyor. Galatasaray'dan 14'er milyon euro garanti para almaya hak kazanan oyunculardan Burak önceki sözleşmesinde 2.3 milyon, Selçuk ise 2 milyon euro kazanıyordu.

SPOR
Kaynak: Fotomaç
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...