Van Persie'nin esas sorunu bulundu!

/ Kaynak: Milliyet
Van Persie'nin esas sorunu bulundu!

SPOR Haberleri  / Milliyet

Fenerbahçe'nin büyük umutlar bağladığı Robin van Persie'nin Ç.Rizespor maçında oynayıp oynamayacağı belirsizliğini koruyor. Son bir ay içinde ikinci kez sakatlanan ve bu hafta ilk kez dün takımla çalışan Hollandalı futbolcu ile sağlık heyeti yakından ilgilenirken, yaşanan problemlerin arkasında farklı bir durumun gözlendiği öğrenildi.

Aslında tecrübeli futbolcunun sarı­lacivertli forma altında yaşadığı sakatlıkların çoğu çok ciddi değil. Van Persie’nin genel şikayeti hissettiği ağrılar. Temel sorun ise geçmişten gelen problemler. Manchester United ile geride kalan iki sezonda diz, kasık, bilek, ön ve arka adaleden ciddi sakatlıklar yaşayan Hollandalı yıldız, bu konuda sıkıntılı günler geçirdi. Özellikle sakatlıktan çıkma ve toparlanma süreci Van Persie için tam anlamıyla bir travmaya dönüşmüş.

Bu konuda acı tecrübeleri olan Hollandalı futbolcu, tekrar sakatlanmamak için gerek antrenman, gerekse de maçlarda çok dikkatli davranıyor. En küçük ağrıda çalışmayı bırakıyor.
Genelde özel programlarla kendini hazır tutmaya alışıyor. O kadar her şeye dikkat ediyor ki yedek soyunduğu maçlarda diğer futbolcular gibi tartan pistte değil de zemin üzerinde ısınarak olası adale sakatlığının önüne geçiyor.

Bireysel çalışma
Son örnek ise Eskişehir’de yaşandı. Hiçbir yedek futbolcu ısınmazken Van Persie sanki ilk 11’deymiş gibi sahaya ısınmaya çıktı. Soğuk hava ve sert zeminde kendisini ve adalelerini, oyuna girmeden saatler önce hazırladı.
Hollandalı oyuncu bunun yanı sıra özel fizyoterapisti Matt Radcliffe eşliğinde evinde de bireysel çalışmalara devam ediyor. Bunların tamamını tekrar ciddi bir sakatlık yaşamamak için yapıyor. Hâlâ toparlanma süreci içinde olan golcü futbolcunun temel sıkıntısı son iki sezondaki ağır sakatlık, travmalar ve bunun da oluşturdu olumsuz etki. Bu sebeple de tam kapasite ile sahaya
bir türlü çıkamıyor.

7 gol
Fenerbahçe’de Robin van Persie, Spor Toto Süper Lig’de 17 maça çıkıp rakip fileleri 7 kez havalandırdı.

SPOR
Kaynak: Milliyet
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...