Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Monte Carlo'da zafer son şampiyon Ogier'in

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Monte Carlo'da zafer son şampiyon Ogier'in

SPOR Haberleri  / AA

Dünya Ralli Şampiyonası'nın (WRC) Monte Carlo'da düzenlenen ilk ayağında Volkswagen takımından Sebastien Ogier birinci oldu.

WRC sezonunun ilk ayağı, Monaco'nun Monte Carlo kentinde düzenlendi. 374,89 kilometre uzunluğundaki 16 etaptan oluşan mücadeleye, ​son 3 yılın takımlar şampiyonu Volkswagen pilotları damga vurdu. Yarışı, 3 saat 49 dakika 53.1 saniyede bitiren son 3 yılın pilotlar şampiyonu Ogier, Norveçli takım arkadaşı Andreas Mikkelsen'in 1:54.5 dakika önünde kariyerinin 33. ralli zaferine ulaştı.

Hyundai takımının Belçikalı sürücüsü Thierry Neuville ise liderin 3:17.9 dakika arkasında 3. sırayı aldı.

Bir diğer Volkswagen pilotu Jari-Matti Latvala ise aracının süspansiyonunun kırıldığı 11. etapta, düşük süratle bir seyirciye çarptı. Seyircinin ciddi bir sağlık sorununun bulunmadığının açıklandığı kaza sonrası yarış komiserleri tarafından Latvala ve yardımcısı Mikka Anttila'ya 5 bin avro para cezası verildi. Çarpmanın ardından yola devam ettiği için ceza verilen Latvala ayrıca bu sezon benzeri bir olaya daha karışması durumunda bir yarış men cezası alacak.

Bu galibiyetle 28 puan alan Ogier, pilotlar klasmanının zirvesine yerleşti. Fransız sürücüyü, 19 puanla Mikkelsen ve 15 puan toplayan Neuville takip etti.

Dünya Ralli Şampiyonası'nın 2. ayağı, 11-14 Şubat tarihlerinde İsveç'te düzenlenecek.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...