Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dursun Özbek: Aysal otel kredisiyle Telles'i almış

/ Kaynak: DHA
Dursun Özbek: Aysal otel kredisiyle Telles'i almış

SPOR Haberleri  / DHA

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, bir yığın sorunla uğraşırken, bir taraftanda Stat çatısı, yeni salon projesi gibi önemli gelişmelere imza atmaya çalışıyor. Özbek, kulübün şu anki durumuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Sarı Kırmızılı kulübün başkanı Dursun Özbek salon projesi ile birlikte Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile Galatasaray arasındaki tam 18 ayrı davanın da çözüme ulaşacağını ve stadın çatısını da yapacaklarının müjdesini verdi. 

Galatasaray Başkanı salon projesi ile ilgili tüm detayları DHA'ya anlattı. 

"STADIN YANINA YAPILACAK"
"Daha önce buraya bir salon projesi yapılmış ama lafta kalmış, hayata geçmemiş." diyen Özbek sözlerine şöyle devam etti: 
Arena'nın yanında uygun yerimiz var. Geçmişteki projeden de destek alarak çok amaçlı 13 bin kişilik bir salon projesine başlıyoruz. Arsanın sahibi Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü. Ankara'ya gidip, kurumla görüştüm, projemizi anlattım. Onlar bana bunun mümkün olduğunu söyledi. Ancak statla ilgili aramızda sorunlar, ihtilaflar ve devamında davalar olduğunu söylediler. Hepsini iyi niyetle çözeceğimizi anlattım ve bir yola girdik artık. Çatı ve bazı ödenmeyen paralar. 2 bin liralık sorun da var 20 milyonluk da. Arazi onların olduğu için salon da onların, kullanım hakkı Galatasaray'ın olacak. Kaynağı da hazır kimseden para istemeyeceğiz. Sponsorluk isim hakkı ile iki hazır firma var. Taraftarımız basketbol maçından çıkıp, 50 metre yürüyüp futbol maçına girecek. Salonun dışında da gelir getirici işletmeler olacak. Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ile aramızda 17-18 dava var. Bunlar çözülmeden olmaz dediler. Hepsini çözeceğimizi bildirdim ve kabul ettiler. Çatıyı da bu arada halletmiş olacağız. Çatı çözüldü mü, stadın üst kullanım hakkı ile ilgili sorun da çözülmüş olacak. Projemizi yaptık hazırladık ve onlara götüreceğim. Proje onayı ile birlikte protokolü de yapacağız.

AYSAL BANKADAN OTEL KREDİSİ ALIP, TELLES'İN TRANSFER ETMİŞ!
Galatasaray Kulübü Başkanı salon projesinin gelişimi konusunda da şu açıklamayı yaptı:
"Kasamızdan hiç para çıkmayacak. Aynı oteli yaptığımız gibi. Otel için Denizbank ile bir anlaşma yaptık. Onlara dedik ki, otel bittiği anda gelire ortaksın ve paranı almaya başlayacaksın. Önce vermek istemediler. Daha önce Ünal Aysal'a bu krediyi verdik, O gitti Telles'i transfer etti cevabını verdiler. Ben kefaletimi verdim ve krediyi aldık. Otelin gelirin ilk başta bir kısmı borcunu ödeyecek, bir kısmı da kulübe gelecek. Salon da aynı şekilde kendi kendini ödeyecek. İki ayrı finans kuruluşu hazır, projenin onayını bekliyorlar. 10 yıllık isim hakkı için anlaşma yapmayı düşünüyoruz. 10 yıllık isim hakkı inşaat maliyetini karşılıyor hatta daha fazlasını elde ediyor. Salon çok amaçlı içinde konser salonu ve sinemada olacak artı gelirler sağlayacak. Salonun geliri de Sportif A.Ş.'ye çevrilecek ve gelecek yıllarda ayrı bir kaynak olacak.

SPOR
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...