Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İspanya'da gözler Arda'ya çevrildi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İspanya'da gözler Arda'ya çevrildi

SPOR Haberleri  / AA

İyileşen ve antrenmana çıkan Arda'nın, Barcelona formasıyla eski takımı Atletico Madrid'e karşı ilk kez oynaması bekleniyor.

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 22. haftasında  sahasında Atletico Madrid ile karşılaşacak Barcelona'da tüm gözler Arda Turan'a  çevrildi.

Hastalığını atlatan Arda Turan, bugün Barcelona'da takımla  antrenmanlara çıktı. Nou Camp Stadı'nda 30 Ocak Cumartesi günü oynanacak maçta  forma giymesi beklenen Arda, İspanya'daki eski takımı Atletico Madrid'e karşı ilk  kez oynamış olacak.
 
İspanyol basınının yoğun ilgi gösterdiği milli futbolcunun  gazetecilerle konuşmasına müsaade etmeyen Barcelona Kulübü, Arda'nın sadece  İspanya spor gazeteleri ve Anadolu Ajansına fotoğraf çektirmesine izin verdi.  Fotoğraf çekimi sırasında milli futbolcunun önüne oyun kağıtları koyan İspanyol  gazeteciler, Arda'nın "sihirbaz" lakabına atıfta bulunarak, forma numarası olan 7  rakamlı oyun kartıyla çekim yaptı.   Arda'nın Atletico Madrid maçı öncesinde  düşüncelerini ise sadece kulübün resmi televizyon kanalı Barça TV'ye açıklayacağı  öğrenildi.
 
2011-2015 yılları arasında Atletico Madrid formasını giyen Arda Turan,  bu 4 sezonda Barcelona'ya karşı oynadıkları 14 maçın 13'ünde sahaya çıktı.  Arda'nın oynamadığı 9 Nisan 2014 tarihindeki UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final  rövanş maçında ise Atletico Madrid, 1-0'lık skorla Barcelona'ya karşı tek  galibiyetini aldı. Arda'nın forma giydiği maçlarda ise Atletico Madrid, Barcelona  karşısında 8 kez mağlup olurken, 5 maç da berabere bitti.
 
Atletico Madrid, 10 yıldır Nou Camp Stadı'nda Barcelona'yı yenemiyor. Bu arada, cumartesi günkü maç öncesinde La Liga'da her iki takımın da  48'er puanı bulunurken, Barcelona bir maçı eksik olmasına rağmen averajla  liderlik koltuğunda oturuyor.
 
İspanya'daki spor basınına göre Barcelona-Atletico Madrid maçı  şampiyonluk yarışında en önemli karşılaşma olarak gösteriliyor. Her iki takımın  La Liga oynadıkları maçların istatistiklerine bakıldığında ise Barcelona'nın 70,  Atletico Madrid'in de 50 galibiyeti bulunurken, 37 maç beraberlikle sonuçlandı. Atletico Madrid, son olarak 5 Şubat 2006 tarihinde Barcelona'yı Nou Camp  Stadı'nda yenmeyi (1-3) başardı.
 
Öte yandan UEFA'dan gelen bir heyetin Barcelonalı futbolculardan Marc  Andre Ter Stegen, Gerard Pique, Sergio Busquets, Andres Iniesta, Luis Suarez,  Neymar, Marc Bartra, Jordi Alba, Sergi Roberto ve Jeremy Mathieu'ya doping testi  yaptığı bildirildi.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...