Sinan Gümüş Arda'nın izinde

/ Kaynak: Fanatik
Sinan Gümüş Arda'nın izinde

SPOR Haberleri  / Fanatik

Sarı-Kırmızılılar, matematiksel olarak olmasa da kağıt üstünde şampiyonluk yarışını kaybetse de bu sezon Sinan Gümüş gibi bir yeteneği kazandı.

Geçen sezon A2 liginde 26 golle kral olan Sinan Gümüş, bu sezon özellikle Mustafa Denizli geldikten sonra gösterdiği performansla alkışları topluyor.Ziraat Türkiye Kupası’nda son oynanan Kastamonuspor 1966 maçında 45 dakika içinde 3 gol atan Sinan Gümüş, 1.5 sezon önce bonservis bedeli ödenmeden G.Saray’a geldi.
Sinan Gümüş’ün 3.5 sezon daha sözleşmesi bulunuyor. Bu sezon yıllık 550 bin Euro’ya oynayan 22 yaşındaki genç yetenek, hem G.Saray’ın 11’ne girmesi, hem de yükselen performansı sayesinde her geçen gün değerine değer katıyor.

'‘ONDAN ÇOK UMUTLUYUZ'
Sinan’ın müthiş form grafiğinden oldukça memnun olan Sarı-Kırmızılı yöneticiler, “Sinan’da müthiş bir potansiyel var. İleride daha da büyük bir oyuncu olacak."
"Menajerler şimdiden bizleri arayıp piyasa değerinin 4-5 milyon Euro civarında olduğunu söylüyor. Bu da bizi mutlu ediyor. Ondan çok umutluyuz” ifadelerini kullanıyor.

ARDA'NIN İZİNDE...
Stilini Arjen Robben’e benzeten Sinan Gümüş, Türkiye Kupası’nda 5 golle Aslan’ın bu sezon en çok gol atan oyuncusu oldu.
Sinan, 21 yaşındayken 2007-08 sezonunda Sivas’a 3 gol atan Arda’dan sonra, son 10 yılın en genç hattrick yapan ikinci ismi olmayı başardı.

3 YILDA 50 BİN EURO'DAN 3 MİLYON EURO'YA ÇIKTI
Transfermarkt verilerine göre 30 Ocak 2013’te Stuttgart’ın ikinci takımında oynarken Sinan Gümüş için biçilen değer 50 bin Euro’ydu...
28 Haziran’da bu rakam 100’e çıktı. G.Saray’a imza attığında piyasa değeri 350 bin Euro’ya çıktı.
26 Ocak 2015’te 650, 25 Haziran’da 800 bin Euro olan değeri, 8 Ekim 2015’te bir anda 2.2 milyon Euro’ya fırladı.
18 Ocak 2016’da 3 milyon Euro’yu gören Sinan Gümüş’ün, bu çıkışını devam ettirmesi halinde yaz ayında 5 milyon Euro’ları görmesi bekleniyor.
Sinan Gümüş ligde ve kupada oynadığı son 6 maçta 7 gol atarken, 1 de asist yaptı.

SPOR
Kaynak: Fanatik
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...