Futbolun yeni devi Çin

Düzenleyen: / Kaynak: Sabah
Futbolun yeni devi Çin

SPOR Haberleri  / Sabah

1.5 milyar nüfusuna karşın futbolda etkin olmayan Çin, tarihi hamlelerle futbolun oyun kurucularından biri olmak istiyor

Ara transfer döneminde özellikle Avrupa'ya 148 milyon dolar gibi dev bir para akıtan Çinlilerin bu çıkışı laf olsun diye bir 'para harcama' değil... Çin, vitrinde çılgınca para harcarken sessiz sedasız attığı diğer adımları da atıp dünya futbolunu değiştirecek cinsten bir altyapı hamlesinin peşinde. İşte dünya futbolunun yeni devinin habercisi olan o hamleler: 

 M.CİTY'YE 400 MİLYON DOLAR 
Çin'in dünya futboluna girme yolundaki esaslı adımların biri geçen ay gerçekleşti ve CFG China adlı grup, Manchester City'nin de sahibi olan Abu Dhabi Group'a 400 milyon dolar karşılığında ortak oldu. Bu sayede Çin, hem İngiltere pazarına girdi, hem de ABD, Singapur ve Avustralya'daki ekiplere de ortak oldu. 

 100 BİN ÇOCUK SEÇTİLER 
Çin, gelecek nesil futbolcuların ülkelerinden çıkabilmesi için tarihi bir program başlattı. Buna göre futbola yatkın olan 100 bin çocuk, başta altyapının öncü ülkesi İspanya'dan olmak üzere çeşitli ülkelerden getirilen özel eğitmenlerle birlikte yetiştirilecek. 

 HEDEFLERİ DÜNYA KUPASI 
 Orta vadeli hedefte Dünya Kupası düzenlemek, hatta kazanmak var. Bu uğurdaki yatırımlardan Beşiktaş da pay alıp Demba Ba'yı 13 milyon Euro'ya Shanghai'ye satmıştı. 

SON HALKA MBİA
 Inter'den Guarin, Chelsea'den Ramires, Roma'dan Gervinho gibi yıldızlar devre arasında Çin kulüplerinin yolunu tuttu. Son olarak Stephane Mbia da Trabzonspor'dan ayrılıp Çin ekibi Fortune'ye imza atarken, toplam bedel 148 milyon doları buldu. Bu para Avrupa'daki transferin toplam bedelini katlıyor.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Sabah
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...