Bu kupa çok değerli

Bu kupa çok değerli

SPOR Haberleri

F.Bahçe Başkanı Yıldırım'ın "Zarar ediyoruz, seneye kupaya katılmayız" sözleri tepki çekti.

Oysa ki Türkiye'de kupada başarıya göre takımlara ödenen paralar Avrupa'nın bile üzerinde. Barça'da Messi, ManU'da Rooney daha ilk turlardan itibaren KUPANIN PRESTİJİ için sahada. Sarı-lacivertlilerin, Ramazan, Uygar, Yasir gibi genç yeteneklerini de Türkiye'ye BU KUPA tanıttı

Kanarya'da Başkan Aziz Yıldırım'ın Divan'da Türkiye Kupası hakkındaki sözleri eleştirildi. Yıldırım "Kupayı alamazsak her sene 3 milyon euro zarar ediyoruz. TFF ya buna bir çözüm bulur ya da biz kupaya katılmayız. Ceza da verseler katılmayacağız" dedi. Adı "TÜRKİYE" olan bir kupayı kazanmak başlı başına bir prestijken para üzerinden kupayı itibarsızlaştırma çabası tepki topladı. Turkuvaz Medya Grubu'nun yayınladığı Türkiye Kupası'nda takımlar için dağıtılan para ödülleri Avrupa'da İngiltere ve Almanya ile çekişiyor. 

Dünya devleri tam kadro çıkıyor
Oynadığı tüm maçları kazanarak kupayı alan takım Türkiye'de tam 3 milyon 740 bin dolarlık geliri kasasına koyuyor. Türkiye'de kupaya yüksek rakamlar ödeniyor ancak işin asıl boyutu KUPANIN DEĞERİ... İspanya'da Barcelona hem de 'siyasi açıdan' taban tabana zıt oldukları Kral Kupası'nda Messi'yi, Neymar'ı, Suarez'i, Arda'yı oynatmaktan çekinmiyor. Manchester United'da Rooney, PSG'de İbrahimovic ve birbirinden ünlü yıldızlar oynadıkları ülkenin kupası için terlerini son damlaya kadar akıtıyorlar.

Kulüpler de grupları istedi
Türkiye Kupası'nda grup aşaması çok tartışılıyor. Bu statüyü kupada boy gösteren kulüpler; yayın geliri, bilet geliri, başarı primlerini gözeterek istemiş ve bu dileklerini geçmişte federasyona iletmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...