Aslan Arena'da kükredi! Cimbom rahat turladı

Düzenleyen:
Aslan Arena'da kükredi! Cimbom rahat turladı

SPOR Haberleri

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu'nda Galatasaray, Gaziantepspor'u 3 golle devirdi ve adını çeyrek finale yazdırdı.

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu mücadelesinde Galatasaray, Türk Telekom Arena'da Gaziantepspor'u konuk etti. 90 dakika sonunda Galatasaray rakibini 3-1'lik skorla mağlup etti ve Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek finale yükseldi.

Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri Olcan, Sinan ve Burak kaydederken, Gaziantepspor'un tek golünü Habibou attı.

MUSTAFA DENİZLİ'NİN MARTIN LINNES KARARI

Galatasaray'ın yeni transferlerinden Martin Linnes, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki üçüncü maçına da 11'de başlarken, savunmanın sağında görev yaptı. Teknik direktör Denizli'nin ideal bir kadroyla takımını sahaya sürdüğü müsabakada, Sabri Sarıoğlu yedek soyundu ve savunmanın sağında Linnes tercih edildi. Norveçli oyuncu, daha önceki maçlarda farklı pozisyonlarda da denenmişti.

Karşılaşma çok hareketli başladı. Galatasaray, 5. dakikada Linnes'in ceza sahasının dışından çektiği şutla rakip kaledeki ilk tehlikesini yaşattı. 6. dakikada gelişen Gaziantepspor atağında, Ryan Donk'un orta sahada rakibine yaptığı hareketi hakem faul olarak değerlendirdi ve Donk bu pozisyonda bir de sarı kart gördü.

OLCAN ADIN'DAN MÜKEMMEL BİR GOL GELDİ...

Galatasaray, ilk 20 dakika itibariyle daha fazla topla oynayan ve daha fazla gol arayan taraf oldu. 20. dakikada Olcan Adın sol kanatta topla buluştu. Olcan topla ilerledikten sonra ceza sahasının dışından sol ayağıyle müthiş bir şut çıkardı ve top ağlarla buluştu. Sarı-kırmızılı takım 20. dakikada Olcan'ın bu güzel golüyle Gaziantepspor karşısında 1-0 öne geçmeyi başardı.

SON HAFTALARIN FORMDA İSMİ SİNAN YİNE ATTI

Galatasaray, 1-0'dan sonra baskısını sürdürdü. Karşılaşmanın 25. dakikasında Sinan Gümüş, kaleyi karşıdan gören noktada topla buluştu. Sinan rakip ceza alanına doğru topla ilerledi ve ceza sahasına girmeden yaptığı vuruşla topu ağlara göndermeyi başardı. Sarı-kırmızılı takım bu golle Gaziantepspor karşısında farkı 2'ye çıkardı.

Gaziantepspor en önemli pozisyonlarından birine 34. dakikada Habib Habibou ile girdi. Sağ kanattan gelişen Gaziantepspor atağında, Erdem topu ceza sahasına ortaladı. Galatasaray savunmasının arkasında Habibou yaptığı kafa vuruşu ile golü denedi ancak Fernando Muslera gole izin vermedi ve başarılı bir kurtarışla topu kontrol etti. İlk yarının son 10 dakikasında Galatasaray tempoyu biraz daha düşürdü. İlk yarının kalanında başka gol olmadı. İlk 45 dakikayı Galatasaray Olcan Adın ve Sinan Gümüş'ün golleriyle 2-0 önde kapattı.

İKİNCİ YARIYA GALATASARAY ÇOK HIZLI BAŞLADI

Galatasaray 52. dakikada, ikinci yarıdaki ilk büyük tehlikesini yaşattı. Orta sahanın ortasında Selçuk İnan topla buluştu. Selçuk savunmanın arkasına sarkan Umut Bulut'a uzun bir pas gönderdi. Umut topu kontrol ettikten sonra, kaleci ile karşı karşıya bir aşırtma vuruş gerçekleştirdi. Ancak Umut'un şutu direğin üstünden auta gitti. Karşılaşmanın 57. dakikasında gelişen Galatasaray atağında, Selçuk sağ kanattan orta açtı ancak top savunmadan kornere çıktı. Korner için topun başına Selçuk İnan geçti. Selçuk'un ceza sahasına ortası kafalardan sekti ve altıpas içindeki Burak'a geldi. Burak Yılmaz, topuğuyla yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi ve Galatasaray 57. dakikada bu golle farkı 3'e çıkardı.

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, maça ilk müdahalesini 65. dakikada gerçekleştirdi. Tecrübeli teknik adam, Umut Bulut'u kenara alırken, oyuna Yasin Öztekin girdi. 3-0'dan sonra oyunun kontrolü tamamen Galatasaray'a geçti. Sarı-kırmızılı takım yine kanatlardan rakip kalede gol arayışlarını sürdürdü.

Mücadelenin 69. dakikasında Wesley Sneijder rakibinden şık bir hareketle kurtulmak isterken, yerde kaldı ve hakem faul düdüğünü çaldı. Kaleye yaklaşık 30 metreden kazanılan serbest vuruş için topun başına Wesley Sneijder geçti. Hollandalı oyuncunun şutunda top yerden sekti ve Alperen topu kontrol etmeyi başardı.

GAZİANTEPSPOR'UN YENİ TRANSFERİ GOLLE TANIŞTI

Gelişen Gaziantepspor atağında, Hakan Balta'nın uzaklaştırmaya çalıştığı topu Larsson yine ceza sahasına gönderdi. Gaziantepspor'un devre arasında transfer ettiği Habibou ceza sahası içinde şutunu çekti ancak Muslera topu işlk pozisyonda çelmeyi başardı. Boşta kalan topa yine Habibou hareketlendi ve Habibou'nun dokunduğu top ağlarla buluştu. Gaziantepspor bu golle 75. dakikada Galatasaray karşısında farkı 2'ye indirmeyi başardı.

81. dakikada hava topu mücadelesinde iki Gaziantepsporlu oyuncu çarpıştı. Marçal ve Elyasa bir anda kendilerini yerde buldu. Hakem pozisyonun ardından oyunu durdudu ve sağlık görevlileri sahaya girdi. İki oyuncunun tedavileri yapıldıktan sonra maça devam edildi. Elyasa'nın bu pozisyonda burnu kırıldı ve Elyasa maça daha fazla devam edemedi.

Kalan sürede her iki ekip de başka gol bulamadı. 90 dakika sonunda Galatasaray, Gaziantepspor'ı 3-1 mağlup etti ve sarı-kırmızılı takım Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek finale yükseldi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...