Köşe bucak temizlik

Düzenleyen:
Köşe bucak temizlik

SPOR Haberleri

Onur'un kendi kalesini vurmasıyla öne geçen Kartal, Oğuzhan'ın penaltı golüyle işi bitirdi; çeyrek finale yükseldi

HÜSEYİN EROĞUL

Ligde kar yüzünden ikinci yarıya bir türlü başlayamayan Beşiktaş yedek oyuncuların Sivas Belediyrspor maçındaki yetersizliğinin ardından hem çeyrek finale yükselecek hem de lig provası yapacağı bir kadroyla çıktı mücadeleye. Alışılmış on biriyle İzmir temsilcisinin karşısında yer alan siyah-beyazlılar Sosa'nın aşırtmasında kaleyi yoklasa da sonuç alamadı. Buca da 21'de Ferhat'la gole yaklaştı ancak Tolga izin vermedi. Defansın arkasına atılan toplarla tehlikeli olan siyah-beyazlıların bütün çabasına rağmen Buca savunması hata yapmadı. Sosa, Olcay ve Gökhan Töre'nin girişimlerinde gol perdesini açamayan Beşiktaş, Bucalıların sahayı meşale yağmuruna tuttuğu ilk yarıda fileleri havalandırmayınca iki takım da soyunma odasına golsüz eşitlikle gitti. 
İkinci yarıda işi bitirdi
Beşiktaş ikinci yarıya Olcay-Kerim değişikliğiyle başladı. 59'da Gomez'in golü ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmayan Beşiktaş, 2 dakika sonra öne geçmeyi başardı. Beck'in içeri kestiği ortayı dar alanda kontrol eden Gökhan Töre'nin arka direğe giden sert topuna Onur Yılmaz ters bir vuruş yapınca tabela 1-0 Beşiktaş'ın lehine değişti. Golün ardından coşkulu ve rahat bir oyuna başlayan siyah-beyazlılar 69'da net bir fırsattan yararlanamadı. Sosa'nın pasıyla sağdan içeri giren Gökhan Töre dar açıya rağmen sert vurdu ancak top üst direğine yakın bir şekilde auta çıktı. Beşiktaş dakikalar 72'yi gösterirken bu sefer de penaltı sevinci yaşadı. Defansın arkasına atılan topa hareketlenen Sosa, Sancar'ın müdahalesiyle yerde kalınca hakem beyaz noktayı gösterdi. Topun başına geçen Oğuzhan 73'te skoru 2-0'a taşıdı. Skorun verdiği rahatlıkla tempoyu düşüren Beşiktaş, Tolga'nın da çabalarıyla sürprize izin vermedi çeyrek final biletini koyarak İstanbul'un yolunu tuttu. 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...