HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

FIAT Erkekler Basketbol Türkiye Kupası eşleşmeleri belli oldu

/ Kaynak: AA
FIAT Erkekler Basketbol Türkiye Kupası eşleşmeleri belli oldu
FIAT Erkekler Basketbol Türkiye Kupası, Haber

SPOR Haberleri  / AA

FIAT Erkekler Basketbol Türkiye Kupası eşleşmeleri belli oldu.

Türkiye Kupası, 17-21 Şubat'ta FIAT'ın ana sponsorluğunda Bursa'da TOFAŞ Spor Salonu'nda düzenlenecek. Kupada Spor Toto Basketbol Ligi'nde ilk 8 sırayı oluşturan Anadolu Efes, Fenerbahçe, Galatasaray Odeabank, Banvit, Darüşşafaka Doğuş, Pınar Karşıyaka, Demir İnşaat Büyükçekmece ve Trabzonspor Medical Park mücadele edecek.
İstanbul Grand Wyndham Otel'de yapılan kura çekimine, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Genel Sekreteri Celal Arısan, TBF Üst Yöneticisi Hidayet Türkoğlu, Spor Toto Basketbol Ligi Direktörü Şener Şenbayrak, FIAT İş Birimi Direktörü Altan Aytaç, federasyon yetkilileri, ve takım temsilcileri katıldı.
Kura çekiminde konuşan Hidayet Türkoğlu, Türk sporuna emek veren Mustafa Koç'a Allah'tan rahmet, Koç ailesine başsağlığı dileklerinde bulunarak sözlerine başladı. Bu organizasyonda Koç Grubu'nda bulunan FIAT ailesiyle çalışmaktan dolayı da mutluluk duyduklarını ifade eden Türkoğlu, "Türkiye Kupası'nda ikinci şanslar yok. Bu anlamda kulüp ve oyuncular turnuvada en iyi bir performansını ortaya koymalılar. Tüm kulüplere başarılar diliyorum. Tüm taraftarımızı Bursa'ya bekliyoruz" dedi.


FIAT temsilcisi Aytaç da merhum Mustafa Koç'u anarak, sosyal, kültürel ve spor alanında açtığı yoldan ilerlemeye devam edeceklerini belirtti. Aytaç, "Otomobilde ortaya koyduğumuz heyecanımızı, spor salonlarına taşımaktan büyük bir keyif alacağız. Otomotiv sektörünün öncü kuruluşlarından biri olarak sponsor olduğumuz için büyü bir heyecan ve gurur duyuyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
Spor Toto Basketbol Ligi Direktörü Şenbayrak ise geçen yıl Anadolu Efes'in 10. kez kupayı müzesine götürdüğünü hatırlatarak, "Geçen yıl eleme turlarına göre çeyrek finalde oynayacak takımlar belli olmuştu ancak bu yıl farklı format geliştirerek, ligin ilk 8'ini oluşturan takımlara Türkiye Kupası'nda mücadele etme hakkı verdik. Bu sistem, Avrupa'nın en önemli liglerinden Spor Toto Basketbol Ligi'nin ilk devresine de inanılmaz bir heyecan kattı" diye konuştu.
Bursa'da FIAT ve TOFAŞ ile önemli bir başarıya imza atacaklarını ifade eden Şenbayrak, "All-Star'dan sonra ligimizin en önemli organizasyonlarından biri olan turnuvada bir basketbol ortamına tanıklık edeceğiz. Öncelikli olarak taraftarlarımızın centilmence desteklemelerini bekliyoruz. Basketbol taraftarlarına da yakışan bu" ifadesini kullandı.
Gerçekleşen kura çekimi sonrasında Erkekler Türkiye Kupası'nın çeyrek final eşleşmeleri şu şekilde oluştu:


17 Şubat Çarşamba:
Pınar Karşıyaka-Anadolu Efes
Fenerbahçe-Demir İnşaat Büyükçekmece


18 Şubat Perşembe:
Galatasaray- Odeabank-Banvit
Darüşşafaka Doğuş-Trabzonspor Medical Park


Bursa Tofaş Spor Salonu'nda yapılacak turnuvada yarı finaller 19 Şubat, final ise 21 Şubat'ta oynanacak.
Kura çekimi sonrası görüş belirten Anadolu Efes Genel Direktörü Alper Yılmaz, her yıl düzenlenen Türkiye Kupası'nın özel bir organizasyon olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
"Kazananın çok sevindiği ve kupayı müzesine götürdüğü bir organizasyon. Bu yıl yeniden kupayı kazanmak istiyoruz. İddialı bir şekilde kupada yer alıyoruz. İlk rakibimiz Pınar Karşıyaka ile maçımız kolay olmayacak. Finale kadar gidebilirsek kupayı da kazanmak istiyoruz."
Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı Genel Menajer Yardımcısı Ömer Onan da kupada günlük performansların ön plana çıktığını vurgulayarak, "Sezon başında da mağlubiyetimizi Demir İnşaat Büyükçekmece'den almıştık. Rakibimize de kupada başarılar diliyorum. Bursa'nın hak ettiği yeni salonda turnuvayı oynayacağız" şeklinde konuştu.
Demir İnşaat Büyükçekmece Sportif Direktörü Serdar Çağlan ise "Lige kattığımız heyecanı kupada sürdürmek istiyoruz. Tüm takımlara başarılar dilerim" dedi.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...