HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Barcelona Başkanı ifade verdi!

Kaynak: Fotomaç
Barcelona Başkanı ifade verdi!
Barcelona, , Haber

SPOR Haberleri  / Fotomaç

Barcelona Kulübü Başkanı Bartomeu ve eski başkanı Rosell, Neymar'ın transferinde yolsuzluk yapıldığı iddialarıyla ilgili soruşturmada sanık olarak ifade verdi.

Brezilyalı futbolcu Neymar'ın Santos'tan Barcelona'ya transferinde yolsuzluk ve sahtekarlık yapıldığı iddialarına ilişkin Madrid'deki Ulusal Mahkemede yürütülen soruşturma kapsamında, Barcelona Kulübü'nün başkanı Josep Maria Bartomeu ve eski başkanı Sandro Rosell sanık olarak ifade verdi.

Bartomeu ve Rosell, Ulusal Mahkemeye birlikte gelirken, yaklaşık 1,5 saat içeride kaldıktan sonra yine beraber mahkeme binasından çıktı. Bartomeu ve Rosell, mahkeme binası önünde bekleyen gazetecilerin sorularını cevapsız bıraktı.

Aynı soruşturmada futbolcu Neymar ile babası ve menajeri olan Neymar Da Silva ve annesi Nadine Gonçalves'in de yarın sabah Madrid'e gelerek Ulusal Mahkemede ifade vermeleri öngörülüyor. Neymar'ın ailesinin talep etmeleri halinde ifadeleri mahkemeye gelmeden de verme olanakları bulunsa da Barcelonalı futbolcunun Madrid'e gelerek, ilk kez hakim karşısında ifade vermesi gerekiyor.

Bu arada mahkemenin sanık olarak ifade vermeye çağırdığı diğer isimlerden Santos Kulübünün başkanı Odilio Rodrigues ve eski başkanı Luis Alvaro de Oliveira'nın Brezilya'dan tele konferans yöntemiyle bağlanarak mahkeme hakimi De la Mata'ya ifade verdiği bildirildi.

Neymar'ın Santos'ta forma giydiği dönemde futbolcunun transfer hakkının yüzde 40'ına sahip olan DIS adlı şirketin yaptığı suç duyurusu sonrasında İspanya'daki Ulusal Mahkeme soruşturma başlatma kararı almıştı. DIS şirketi, Barcelona'nın Neymar için toplamda 83,3 milyon avro ödediğinin ortaya çıkması üzerine kendisine sadece 17,1 milyon avro üzerinden ödeme yapıldığını belirtip, Neymar'ın Barcelona'ya transfer olmayı kabul ederek, Katalan kulübünden 40 milyon avro aldığını, diğer kulüplerden gelen tekliflerden ve transferle ilgili gelişmelerden kendisine hiçbir bildirimde bulunmadığını iddia ediyor. Mahkeme, bu yüzden Real Madrid, Chelsea, Bayern Münih ve Manchester City kulüplerinden 2009-2013 yılları arasında Santos Kulübüne, Neymar'a veya babasına yaptıkları transfer teklifleriyle ilgili bilgi de istedi.

Öte yandan Neymar'ın transferiyle ilgili Barcelona Mahkemesinde yürütülen başka bir dava daha bulunuyor. Maliyenin, transfer bedelinin Barcelona'nın ilk belirttiği rakamdan farklı olduğunu ortaya çıkartması üzerine savcılık, vergi kaçırma ve sahtekarlıktan Bartomeu için 2 yıl 3 ay hapis ve 3,8 milyon avro para cezası, transferin gerçekleştiği dönemde başkan olan Rosell için ise 7 yıl 6 ay hapis ve 25,1 milyon avro para cezası talep edip, Barcelona Kulübünün de maliyeye 11,4 milyon avro tazminat ve 22,2 milyon avro ceza ödemesini istiyor.

SPOR
Kaynak: Fotomaç
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...