Rio Olimpiyatları için 17 sporcu vize aldı

/ Kaynak: İHA
Rio Olimpiyatları için 17 sporcu vize aldı

SPOR Haberleri  / İHA

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, 5-21 Ağustos tarihleri arasında Brezilya’nın Rio De Janeriro Kenti’nde gerçekleştirilecek 31. Olimpiyat Oyunları için 17 sporcunun vize aldığını söyledi.

Çintimar, Mersin’de Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) sporcuları, antrenör ve diğer yetkililerle yaptığı toplantının ardından Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak’ı makamında ziyaret ederek kentte TOHM sporcularının yanı sıra atletizmde yapılan çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Rio’da gerçekleştirilecek Olimpiyat Oyunları’na 6 ay kadar zaman kaldığını, bu zamanı iyi değerlendireceklerini, tüm branşlarda hava koşulları ve çağdaş tesisler nedeniyle hazırlık ve kampın yanı sıra ulusal ve uluslararası müsabaka yapılması için Adana’nın ideal bir kent olduğunu belirten Çintimar, bu konuda her zaman desteğini gördükleri İl Spor Müdürü Ataşbak’a teşekkür etti.
Son yıllarda sıkıntısı çekilen doping konusunda çok katı kurallar uyguladıklarını ve taviz vermediklerini hatırlatan Çintimar, Rio Olimpiyatlarına ilk kez 40 sporcu ile katılacaklarını, sporcuların olimpiyat kotası almak için uluslararası yarışmaya katılacaklarını, bazı sporculardan madalya kazanacaklarına inandığını sözlerine ekledi.
 

Federasyon Başkanı Çintimar’ın ziyaretinden çok mutlu olduğunu ifade eden İl Spor Müdürü Ataşbak ise şunları söyledi:
“Adana son yıllarda atletizmde önemli başarılar elde etti. Özellikle sırıkla atlamada, Dünya ve Olimpiyat şampiyonu spor tarihinin en büyük sırıkla atlama rekortmeni Sergey Bubka’ın ekibinden ve bir yılı aşkın süredir Adana’da bulunan TOHM antrenörleri Ukraynalı Antrenör Aleksandry Symakhin ile İbrahim Halil Aydın ve Atletizm Federasyonu Adana İl Temsilcisi Abdulkadir Uğur’un çabalarıyla Demet Parlak, Zeki Cem Tenekebüken, Burak Yılmaz ve Muhammed Hanifi Tanrıkulu gibi rekortmen ve dünya şampiyonu sporcular çıkardık.”
Ziyaret sırasında Spor Şube Müdürü Halit Yılmazel ile Atletizm Federasyonu Adana İl Temsilcisi Abdulkadir Uğur da hazır bulundu.
 

Olimpiyat Barajı’nı aşarak Rio’ya gitmeye hak kazanan 17 atletin isimleri şöyle:
Sultan Haydar, Nilay Esen Ersun, Meryem Erdoğan, Serkan Kaya, Bekir Karayel ve Ercan Muslu (Maraton) 5-10 bin metre Ali Kaya, 3 bin metre Tarık Langat Akdağ, 100-200 metre Ramil Guliyev, bin 500 metre İlham Tanui Özbilen, 100 metre Jak Ali Harvey, 3 bin metre engelli Tuğba Güvenç ve Özlem Kaya, 3 bin metre engelli Halil Akkaş, 400 metre engelli Yasmani Copella Oscobar, gülle atma Emel Dereli, çekiç atma Kıvılcım Kaya Salman.

SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...