Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Amedspor tesislerine baskın

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Amedspor tesislerine baskın

SPOR Haberleri  / İHA

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Amed Sportif Faaliyetler Kulübü’ne baskın düzenleyerek, kulüpteki iki bilgisayarın harddiski ile flash belleklere el koydu.

Önceki gün Ziraat Türkiye Kupası maçında Süper Lig ekibi Bursaspor’u deplasmanda 2-1’lik skorla yenerek çeyrek finale çıkmayı başaran Amed SFK’ya, bugün saat 16.00’da TEM ekipleri tarafından baskın düzenlendi. Sosyal medyada kulüp ismi kullanılarak yapılan paylaşımlar nedeni ile düzenlendiği öğrenilen baskında kulüpte bulunan iki bilgisayarın harddiski ile flash belleklere el konuldu. Yaklaşık 40 dakika süren aramalarda herhangi bir gözaltı yapılmadığı öğrenildi. 
Konu ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Amed SFK Basın Sözcüsü Soran Mızrak, "Baskın gerekçesi olarak Diyarbakır 4. Sulh Ceza Mahkemesi’nin almış olduğu bir arama kararı uyarınca daha önce bazı internet sitelerinden ve Twitter hesaplarından yapılan paylaşımlar gerekçe gösterildi. Biz bunları Bursa maçının hemen ertesinde defaatle dile getirmemize rağmen bu hesapların bize ait olmadığını, bu paylaşımları tasvip etmediğimizi sporun barış ve kardeşlik ruhuna aykırı paylaşımlar olduğunu, gerek başkanımız, gerek asbaşkanımız gerekse diğer kulüp yöneticilerimizle de ifade ettik. Bu yapılanların soruşturmasını polis yapacak, yalnız yapılan soruşturmanın hukuki bir altyapısının olmadığı kanımızca var. Çünkü daha öncesinden yapılan paylaşımları yapan internet sitelerinin bilgisayarlarının ip soruşturmalarının yapılması gerekirdi. Bunların bulunması gerekirdi. Bu yapılmadan doğrudan kulübümüze baskın yapılması açıkça hukuka aykırıdır. Bilgisayarların tespitini yapmadan, gelip burada iki tane harddiske flashlarımızı alıp götürmeleri adeta bir operasyon havasında bu işlemi yapmaları bizce manidardır” dedi. 
"AMEDSPOR OLARAK SPORUN BARIŞ VE KARDEŞLİK OLDUĞUNU TÜZÜĞÜMÜZDE DE BELİRTTİK" 
Birçok defa söz konusu paylaşımları yapan sitelerin kendilerine ait olmadığını belirttiklerini dile getiren Mızrak, şöyle devam etti: 
"Buna ilişkin basın açıklamamız vardır, hangilerinin bizim olduğu hangilerinin bizim olmadığına ilişkin net bir şekilde beyan etmiştik. Süreci takip edeceğiz, itirazlarımızı yapacağız. Arama gözaltı yönetmeliğinde söz konusu harddisklerin bulunduğu yönde alınmasıdır, yönetmelik bunu emrediyor. Usulsüz bir şekilde harddiskleri sökmek ve yazışmaların maç yoğunluğunun sportif faaliyetlerinin yoğunluğunun olduğu dönemde böyle bir şey yapmak açıkça hukuksuzluktur. Bu şekilde yapılması bizi zor durumda bırakmıştır, yazışmalarımızın olduğu sportif faaliyetlerin yoğun şekilde devam ettiği bu dönemde bu fiil hem bize gözdağıdır hem de sportif çabalarımızı engellemeye dönüktür. Biz Amedspor olarak sporun barış kardeşlik olduğunu tüzüğümüzde de belirttik, buna rağmen bu şekilde gelinmesi açıkça gözdağı vermektir." 

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...