City, Guardiola'yı beğenmemiş

/ Kaynak: Fotomaç
City, Guardiola'yı beğenmemiş

SPOR Haberleri  / Fotomaç

Manchester City'i gelecek sezondan itibaren çalıştırmaya başlayacak Pep Guardiola'nın futbolculuğu döneminde 11 yıl önce İngiliz ekibi tarafından denenmesine rağmen beğenilmediği ortaya çıktı.

Manchester City'i 2005-2007 yılları arasında çalıştıran İngiliz teknik adam Stuart Pearce, BBC Radyo 5'e yaptığı açıklamada, Guardiola'nın futbol hayatına devam ettiği 2005 yılında İngiliz temsilcisinde birkaç gün antrenmana çıktığını belirterek, "Futbol kariyerini Orta Doğu'da sürdürüyordu ve Avrupa'ya dönmeyi istiyordu. Sonrasında bu düzeyde bir teknik direktör olacağını bilseydim, koltuğumu ona bırakırdım" ifadesini kullandı.

Barcelona'da 1990-2001 yılları arasında 350'den fazla maça çıkan ve altı lig şampiyonluğu yaşayan Guardiola, Katalan ekibinden ayrıldıktan sonra Brescia ve El Ahli takımlarının formalarını giydi.

2005-06 sezonunda kadrosunda David James, Trevor Sinclair, Joey Barton ve Darius Vassell gibi isimlerin yer aldığı Manchester City, sezonu 15. sırada bitirmişti.

Şilili teknik adam Manuel Pellegrini ile haziran ayında yollarını ayırmaya hazırlanan Arap milyarder Şeyh Mansur'un sahibi olduğu Manchester ekibi, gelecek yıldan itibaren Pep Guardiola ile kupa mücadelesi verecek.

2008-12 yılları arasında Barcelona ile 14 kupa kazanan 45 yaşındaki Guardiola, Bayern Münih ile de ilk iki sezonunda ligi şampiyon olarak tamamladı.

SPOR
Kaynak: Fotomaç
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...