Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

TBF'den basketbolun geleceği için dev adım

TBF'den basketbolun geleceği için dev adım

SPOR Haberleri

Türkiye'de basketbolun daha iyi yerlere gelmesini hedefleyen Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), NBA ile yaptığı iş birliği neticesinde Jr. NBA TBF Basketbol Ligi'ni kuruyor.

NBA ile TBF, Jr. NBA TBF Basketbol Ligi’ni kurmak için yeni bir iş birliği yaptıklarını Abdi İpekçi Arena’da düzenlenen basın toplantısı ile duyurdu. Basın toplantısında TBF CEO’su Hidayet Türkoğlu ve NBA EMEA İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Jesus Bueno açıklamalarda bulundu.

TÜRKOĞLU: “JR. NBA PROJESİYLE UMARIM NBA’DE DAHA ÇOK TÜRK OYUNCU GÖRECEĞİZ”
Buradaki amaçlarının basketbolun Türkiye çapında daha iyi yerlere getirmek olduğunu belirten Türkoğlu, “Bununda en güzel yaşı 10-12 aralığında. Okullarla yapabileceğimiz güzel organizasyonlarla Türk basketbolunun biraz daha ilgi çekmesini sağlayacağız. Jr. NBA ile de bu yüzden güzel bir ortaklık yapmak istiyoruz. Aracı olan herkesi kutlamak gerekiyor. Toplamda NBA’de olduğu gibi 30 okulun katılacağı bir lig oluşturacağız. Ortaokullar düzeyinde 12 yaş erkek çocukların katılacağı takımlar olacak. Lig Anadolu ve Avrupa diye İstanbul’da oynanacak. 23-24 Şubat tarihleri arasında draft yapılmasını planlıyoruz. BU drafta hangi takımın hangi forma ile sahaya çıkacağı belli olacak. Ümit ediyorum ki iyi bir katılım olacaktır. Biz de federasyon olarak NBA ile her türlü desteği vermeye hazırız. Bu etkinlikle inşallah NBA’de birçok Türk arkadaşımızı orada göreceğiz diye ümit ediyoruz” şeklinde konuştu.

BUENO: “YAPACAĞIMIZ HER ŞEY ÇOCUKLARIMIZ İÇİN”
NBA’in dünya gelişmesini için projeler yürüttüklerini söyleyen Jesus Bueno ise, ”Bu çalışmaları da Jr. NBA markasında altında yapmayı uygun gördük. Çalıştığımız alanlarda üst düzey kurumları seçiyoruz. Dolaylı olarak da Türkiye’de Türkiye Basketbol Federasyonu’nu seçtik. Jr. NBA çocukları heyecanlandıracağı bir konsept. Çünkü NBA müsabaka yapısıyla aynı bir lig oluyor. Doğu, Batı Konferansı, bölgeleri olması gibi. Normal sezonu, play-offl'arı ve finalleri var. NBA’de olduğu gibi kazanan takım şampiyonluk yüzüğü de alacak. Burada yapacağımız her şey çocuklarımız için. Saygı, takım ruhu, kazanmayı öğrenmek, kaybetmeyi öğrenmek ve yaptıkları işlerden keyif almalarını sağlamak istiyoruz. Bu sene TBF ile uygulayacağımız organizasyonu pilot organizasyon olarak düşünebilirsiniz. Amacımız 4 yıl için Türkiye çapında daha çok yayabilmek” diye konuştu.
 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...