Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Diyarbakır'da seyircisiz

Düzenleyen:
Diyarbakır'da seyircisiz

SPOR Haberleri

TFF verilen cezanın gerekçelerini tek tek açıkladı. Amed Başkanı “Seyircisiz olursa maça çıkmayız” dedi

 Ömer Faruk ÜNAL

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Fenerbahçe ile eşleşen Amed’in PFDK tarafından 1 maç seyircisiz oynama cezasına çarptırılması küçük çaplı krize sebep oldu. Diyarbakır temsilcisinin, “Fenerbahçe ile eşleştik diye bize bu ceza verildi” açıklamasına Futbol Federasyonu’ndan cevap geldi. Kararın eşleşmeden önce alındığını hatırlatan TFF, yazılı açıklamasında “Amed Sportif Faaliyetler kulübüne Futbol Disiplin Talimatı’nın 42. maddesindeki Ayrımcılık-ideolojik propaganda yasağını ihlali nedeniyle aynı maddenin 3. fıkrası uyarınca ve ihlalin bu sezonda 6. kez gerçekleştirilmesi nedeniyle tekerrür hali dikkate alınarak 1 maç seyircisiz oynama cezası verilmiştir.” ifadelerini kullandı.
İdeolojik propaganda yapıldı
Söz konusu disiplin cezasının Başakşehir maçında Amed taraftarının, “Barikat burada dimdik ayakta…, Her yer Sur, her yer direniş… Her yer Cizre, her yer direniş… Çocuklar ölmesin maça gelsin…” sloganları sebebiyle verildiği belirtilirken, cezaya sebep olan olayların Ziraat Türkiye Kupası müsabakasında gerçekleştiği için Futbol Disiplin Talimatı’nın 99/4 maddesi gereği yine Ziraat Türkiye Kupası müsabakasında uygulanacağı hatırlatıldı. Ayrıca hukuk müşavirliğinin 28 Ocak 2016 tarihinde oynanan müsabakayla ilgili sevkini bir gün sonra yaptığı ve PFDK’nın sevkten sonraki ilk rutin toplantısında bu kararı aldığı belirtildi.
“Türkiye’yi temsil edeceğiz”
Amed Sportif Başkanı Ali Karakaş ise cezaya tepki gösterirken, “Fenerbahçe müsabakasını seyircili oynamak istiyoruz. Çünkü turu geçersek, Türkiye’yi Avrupa’da temsil edeceğiz. Ama eğer istenmiyorsak ve bu yönde tutumlar devam ederse, biz de bazı kararlar almak için konuyu değerlendirebiliriz” diyerek maça çıkmayabileceklerini açıkladı. 2. Lig Kırmızı Grup ekibinin başkanı Karakaş, maçın güvenlik kaygısıyla Şanlıurfa’da oynatılması durumunda ise, müsabakanın seyircili olmasını isteyeceklerini dile getirdi. Karakaş, TFF Başkanı Demirören’le bugün görüşeceklerini ve durumun düzeltilmesini isteyeceklerini sözlerine ekledi.
Son sözü Tahkim söyleyecek
Bugün toplanacak olan Tahkim Kurulu, Amed kulübünün savunmasının yetişmesi durumunda konuyu karara bağlayacak. Aksi halde kurul Amed’in itirazını pazar günü görüşecek. TFF’ye yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre ise Diyarbakır temsilcisinin aldığı ceza talimatlara göre çok net. Bu yüzden cezanın aynen onanacağı ve Amed-Fenerbahçe maçının önümüzdeki hafta içinde Diyarbakır’daki Seyrantepe Diski Spor Tesisleri’nde seyircisiz olarak oynanacağı ileri sürüldü. 

Maça çıkmazsa hükmen mağlup
Amed Sportif’in Fenerbahçe ile oynayacağı çeyrek final maçına çıkmaması durumunda alacağı ceza da talimatlara göre belli. Futbol Müsabaka Talimatı’nın 24. maddesine göre maça çıkmayan bir kulüp hükmen mağlup ilan edilir. Ayrıca kulüp, hakemlerin masrafları ile diğer masrafları ve karşı takımın zararlarını karşılamak üzere TFF tarafından takdir edilecek tazminatı ödemek zorundadır. İkinci defa olursa bu takım ligden çıkarılarak bir alt lige düşürülür.

Amed Sportif’i yakan talimat
Geçtiğimiz sezonlarda seyirci olaylarında saha kapatma ve seyircisiz oynama cezaları lig ve kupada ortak olarak uygulanıyordu. Ancak 1 yıl önce Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesinde bir değişiklik yapılarak “kupanın cezası kupada, ligin cezası ligde” şeklinde bir düzenlemeye gidildi. Amed Sportif bu yüzden ligde 6 Şubat'ta oynayacağı iç sahadaki Kartal maçında bu cezayı çekemeyecek.

Kuraya gelmediler randevu istediler
Şimdiye kadar Ziraat Türkiye Kupası kura çekimlerine katılmayan hatta son çeyrek final kura çekimine temsilci dahi göndermeyen Amed Sportif, PFDK cezayı kesince, TFF'den randevu istedi. Diyarbakır temsilcisi savunmasında bu cezanın ideolojik kapsamdan çıkarılarak cezanın Fenerbahçe ile Kadıköy’de oynayacakları maçta çekilmesini isteyecek.

Sadece 77 F.Bahçeli!
Futbol Disiplin Talimatı’nın 99. maddesine göre karşılaşmaya devlet protokolüne dahil kişiler, TFF yöneticileri, iki kulüp yöneticileri ve gazetecilerin yanı sıra, misafir takımın cezalı olmaması şartıyla stadyum oturma kapasitesinin en fazla yüzde 5’i oranında misafir takım taraftarı stadyuma girebilecek. Tahkim Kurulu, seyircisiz oynama cezasını onaylarsa 1540 koltuk kapasiteli Seyrantepe Diski Spor Tesisleri’ne sadece 77 Fenerbahçe taraftarı girebilecek.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...