Ersan Adem Gülüm Çin'e gitti

Ersan Adem Gülüm Çin'e gitti

SPOR Haberleri

Demba Ba'yı 13 milyon euro'ya Çin'in Shanghai Shenhua takımına satan yönetim, Ersan Gülüm'ü de Hebei China Fortune takımına 7 milyon euro karşılığında verdi

Türkiye'de ara transfer dönemi kapandı ancak Beşiktaş'ta transfer harekatı bitmiyor... Ara transfer döneminde yaptığı flaş hamleler ile dikkatleri üzerine çeken siyah-beyazlılar, bu kez de Ersan Adem Gülüm'ü 7 milyon euro'luk transfer bedeli ile Çin'in Hebei China Fortune takımına yolladı. İşte FOTOMAÇ farkıyla Ersan Adem Gülüm'ün transferinin tüm detayları:

Transferin sona ermesine 1 gün kala, sezon başında da siyah-beyazlıların kapısını çalan ve Beşiktaş ile pazarlık masasına oturan Çin ekibi Shanghai Shenhua, 5.5 milyon euro'luk bir teklif sunmuş, ancak bu kabul edilmemişti. Beşiktaş yönetiminin, son gün Brezilyalı yıldız Marcelo'yu transfer etmesinin ardından, Çin'den Ersan için yeni bir teklif daha geldi. Ancak işin ilginç yanı bu teklifin, siyah- beyazlıların Demba Ba'yı sattıkları Shanghai Shenhua ekibinden değil, bir başka Çin takımı Hebei China Fortune'dan gelmiş olmasıydı. 

Beşiktaş yönetimi de bu yeni teklif üzerine önce teknik direktör Şenol Güneş, ardından da Ersan Adem Gülüm ile bir görüşme yaptı. Kupadaki Bucaspor maçı sonrası Ersan ile ilgili sorulara, "Ben teknik olarak Ersan'ı bırakmak istemiyorum" yanıtını veren Güneş; bu kez "Kararı siz verin" diyerek topu yönetime attı. Yönetim de hemen akşam idmanında takımla çalışan Ersan'a rotayı kırdı. Ersan da "Tamam" yanıtını verdi. 

2 milyon euro'ya gelmişti
Önce Güneş; ardından da Ersan Gülüm'den gelen onay üzerine Beşiktaş yönetimi de, kendilerine resmi olarak 7 milyon euro'luk teklifte bulunan Hebei China Fortune kulübü yetkililerine, "Teklifinizi kabul ediyoruz" yanıtını verdi. Böylece Ersan Gülüm de, tıpkı Demba Ba'da olduğu gibi 'cazip' bir bonservis bedeliyle Çin'e gönderildi. 2011 yılında Adanaspor'dan 2 milyon euro bonservis bedeliyle transfer edilen, geçen sene de sözleşmesi 2018-19 sezonuna kadar uzatılan Ersan'ın, Çin kulübünden 3 yıl için 12 milyon euro'ya yakın bir ücret alacağı öğrenildi. Ersan, Beşiktaş'ta kalsaydı, aynı dönemde siyahbeyazlılardan 5.4 milyon euro ücret alacaktı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...