Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

"Bir problem yaşamazsak..."

"Bir problem yaşamazsak..."

SPOR Haberleri

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahı Prof. Dr. Mahmut Akyüz, hastaneye kaldırılan Antalyaspor Teknik Direktörü Jose Morais'in baş ağrılarının azaldığını belirterek, "Bir problem yaşamazsak iki hafta sonra görevinin başında olacağını düşünüyoruz" dedi.

Akyüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, teknik direktörün genel durumunun iyi olduğunu, nörolojik muayenesinin normal olduğunu söyledi. Teknik adamın genel bulgularının gayet iyi olduğunun altını çizen Akyüz, şuurunun, bilincinin açık olduğunu anlattı.

Akyüz, "Son yaptığımız anjiyografisi çok değerliydi. Bir probleme rastlamamız tabii ki genel durumu için bundan sonraki süreç için oldukça önemli. Kanın emilmesi için yaklaşık bir hafta on gün kadar burada tedavisine devam edeceğiz. Bir problem yaşamazsak iki hafta sonra görevinin başında olacağını düşünüyoruz" dedi.

Beyin kanaması geçiren hastalarda hayati tehlike olduğunun altını çizen Akyüz, "Az da olsa hayati tehlikesi söz konusu. Oldukça risk minimal, Geldiği durumla şu anki durumu arasında nörolojik olarak bir değişiklik yok. Düne göre baş ağrıları azalmış durumda. Kendisinin moral olarak daha iyi olduğunu düşünüyorum. Bilinci açık, konuşuyor yalnızca istirahat halinde" diye konuştu.

Bir gazetecinin, yarın Fenerbahçe-Antalyaspor maçı olduğunu ve talep etmesi halinde izin verilip, verilmeyeceği yönündeki soruyu Akyüz, şöyle yanıtladı:

"Onun doğru olacağını düşünmüyorum, maçı izlemesi doğru olmayacaktır. Şu ana kadar tetkikleri devam etti, kanamanın nedeni anlamında probleme rastlamadık. Muhtemel bir tansiyon kanamasından olabilir bu. Bundan sonraki süreci kanın beyninde oluşturduğu reaksiyonları minimize ederek, yavaş yavaş normal hayatına dönmesi için belli bir zaman dilimi lazım, tedavisi devam edecek. Beyin kanaması geçirmiş bir hastayı bir gün sonra evine gönderemeyiz. Gözlemlerimiz, tetkik ve tedavileri devam edecek."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...