Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tribünler boş kaldı

Düzenleyen: / Kaynak: Sabah
Tribünler boş kaldı

SPOR Haberleri  / Sabah

Milyon dolarlar verilip, iflası göze alarak transfer edilen yıldız futbolcular seyirciyi etkilemedi. Düğün Dernek-2, Star Wars gibi filmler Süper Lig'i ezdi geçti, tribünler boş kaldı

Girdiği finansal darboğaz nedeniyle gündemden düşmeyen Türk futbolunu seyirci de terk ediyor. Süper Lig'de ilk devrede 18 takımın maçlarına 1.2 milyon kişi giderken, Düğün Dernek-2 filmini sinemada izleyenlerin sayısı 6 milyonu buldu. 2015-16 sezonunun ilk yarısında kulüpler dolu tribünlere hasret kaldı. 

YILDIZLARA İLGİ YOK 
 Dünya futbol seyirci ortalamasında 22'nci sıraya düşen Türk futbolu, 17 haftada ortalama yüzde 28 doluluk oranını zar zor yakaladı. Süper Lig ekiplerinin en büyük gelir kaynaklarından biri olan stat gelirleri, seyircilerin maçlara ilgisizliğinden dolayı azalmış durumda. Aralık ayında vizyona giren Düğün Dernek-2 filmi 6 milyon bilet satıp 70 milyon TL'ye yakın ciro yaptı. Süper Lig'de yer alan 18 takımın elde ettiği gelir ise 20 milyon TL'yi bulmadı. Star Wars: Güç Uyanıyor filmi ise gösterime girdiği ilk hafta 551 bin 856 seyirci tarafından izlendi. Filmin, Türkiye'deki gösteriminden elde edilen hasılat 10 milyon liraya yaklaştı. 

PASSOLİG DE BAHANE 
 Passolig kart sayısı bir yılda 2 katı aşkın artmasına rağmen stadyuma giden seyirci sayısındaki yükselme sadece yüzde 12 oldu. 2014-2015 sezonunda kart sayısı 747 bin iken, 2015-2016 sezonunda 1 milyon 693 bine çıktı. Geçen sezon 17'nci hafta sonunda 964 bin olan seyirci sayısı, bu yıl aynı dönemde 1 milyon 163 bine yükseldi. 

EN SADIK FENERBAHÇELİ 
Tribünlerin seyirciye hasret olduğu ilk devrede Fenerbahçe, 32 bin 882 ortalama taraftar ile birinci oldu. Genel olarak stadların yüzde 28'inin dolabildiği ilk yarıda, yüzde 65'leri yakalayan sarı-lacivertliler bu alandaki liderliklerini devam ettirdiler. 3 büyükler Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'tan sadece sarı lacivertliler yarı yarıya doluluk oranını geçti. Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu Ülker Stadı'nda 32 bin 882 seyirci ortalamasına erişirken, yüzde 65.1 doluluk oranını yakaladı. Sarı lacivertlileri 21 bin 989 seyirci ortalaması ve yüzde 42.6 doluluk oranı ile Galatasaray takip etti. Beşiktaş stat inşaatı nedeniyle geçici olarak ev sahibi olduğu Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 17 bin 123 seyirci ortalaması ile yüzde 36 doluluk oranını yakaladı. 

ORTALAMA 8 BİN SEYİRCİYE OYNADILAR 
 Avrupa'nın 6'ncı değerli ligi olan Spor Toto Süper Lig, dünya futbol seyircisi sıralamasında geriliyor. Alman Bundesliga maçlarını ortalama 42 bin, İngiliz Premier League'i 35 bin seyirci izlerken Türkiye'de ortalama rakam 8 bine düştü. Futbolun yeni yeni ilgi gördüğü Çin'de maçları 18 bin, ABD'de ise 16 bin kişi seyrediyor. Türkiye, seyirci ortalaması konusunda Arnavutluk, Almanya 3'üncü Ligi, Slovenya ve Makedonya ile yarışıyor.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Sabah
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...