Super Bowl çılgınlığı

Düzenleyen:
Super Bowl çılgınlığı

SPOR Haberleri

ABD ekonomisine 20 milyar dolarlık hareket getiren organizasyon tüm zamanların en kazançlı spor aktivitesi oldu

Amerikan futbolunun final mücadelesi Super Bowl’da Denver Broncos, Carolina Panthers’ı 24-10 mağlup ederek şampiyon oldu. California eyaletinin Santa Clara kentinde bulunan Levi’s Stadyumu’nda oynanan mücadeleyi yaklaşık 117 milyon kişinin canlı izledi. Bu dev organizasyonda devre arası ve molalarda dünyaca ünlü markaların reklamları yayınlandı. Lady Gaga’nın Amerikan ulusal marşını söylemesi stadyumdaki seyircilerden alkış aldı. Devre arası şovunda Coldplay, Beyonce ve Bruno Mars gibi dünyaca ünlü sanatçılar özel şovları ile sahneye çıktılar.
14 milyon pizza satıldı
Bu yıl 20 milyar doların üstünde iş hacmi oluşturan Super Bowl finali, tüm zamanların en kazançlı spor organizasyonu olarak tarihe geçti. En fazla yiyecek ve içecek tüketilen gün olan Super Bowl final maçında bu sene yaklaşık 14 milyon pizza, 1,2 milyar tavuk kanadı ve 1,1 milyar litre alkol tüketildi. Ülkede her yıl festival havası oluşturan Super Bowl finalinde bu sene kişi başına ortalama yaklaşık 82 dolarla toplam 15,5 milyar dolar rekor harcama yapıldı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...