Kartal stop etti

Düzenleyen:
Kartal stop etti

SPOR Haberleri

Stoperleri Ersan'ın gidişi, ardından Rhodolfo'nun sakatlığıyla çalkalanan Kartal'a dün yeni stoperi şoku yaşattı

HÜSEYİN EROĞUL

Bu sezon iki kupaya da göz koyan Beşiktaş, rotasyona uğrayan kadrosuyla çıktığı çeyrek final ilk maçında Torku Konyaspor'a da bilindik baskısını uyguladı. Kanatlardan yüklenen siyah-beyazlılar karşısında etkili bir savunma ortaya koyan ve Beşiktaş'ın final paslarını engelleyerek pozisyonları büyümeden önleyen Konyaspor, 25'te kalesinde büyük tehlike yaşadı. Necip'in orta sahadan gönderdiği şık pasa Serdar gelişine çaprazdan sert vurdu ancak top dışarı çıktı. 6 dakika sonra Beşiktaş'ın golü geldi. Quaresma'nın kullandığı köşe vuruşunda ceza sahasında Selim Ay'dan seken topa dönüp abanan Cenk Tosun siyah-beyazlıları 1-0 öne geçirdi. Yeni stoperlerinin uyumlu oyunuyla ilk yarıda pozisyon vermeyen Kara Kartal, 41'de bir kez daha gole yaklaştı. Tosic'in soldan kestiği ortaya arka direkte Sosa dokunamayınca ilk yarısı pozisyon açısından kısır geçen mücadelenin 45 dakikası Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.
Konya'ya büyük avantaj
İkinci yarıda da topa hakim olan siyah-beyazlılar, oyunu Konyaspor yarı sahasına yıksa da yeşil-beyazlıların savunma hakimiyetini aşmakta güçlük yaşadı. Kilidi çözmek için 61'de Sosa-Oğuzhan değişikliğine giden siyah-beyazlı ekip 63. dakikada Cenk'in kafasıyla ikinci golü kaçırırken, 65'te Beşiktaş 10 kişi kaldı. Ani hücumda Rangelov'a müdahale eden Marcelo kırmızı kart görürken kullanılan serbest vuruşta Bahic, Boyko'yu mağlup ederek skora denge getirdi: 1-1. Golün ardından Veli-Beck değişikliği yaparak orta sahayı zayıflatmak zorunda kalan Beşiktaş'ın üstüne daha rahat gitmeye başlayan Konya, 79'da skoru 2-1 yaptı. Beşiktaş'ın yeni kalecisi Boyko kullanılan köşe vuruşunda boşa çıkınca Volkan topu filelere göndererek takımını öne geçirdi. Konyaspor zorlu deplasmandan kritik bir galibiyet çıkararak 1 Mart'taki rövanş için büyük avantaj yakaladı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...