Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Eski FIFA Genel Sekreteri Valcke'ye 12 yıl men cezası

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Eski FIFA Genel Sekreteri Valcke'ye 12 yıl men cezası

SPOR Haberleri  / AA

Eski FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke'ye 12 yıl futboldan men cezası verildi.

FIFA'dan yapılan yazılı açıklamada, FIFA Etik Kurulu Yargı Komisyonu'nun Valcke'ye 12 yıl ulusal ve uluslararası düzeydeki tüm futbol faaliyetlerinden men ve 100 bin İsviçre frangı (yaklaşık 300 bin lira) para cezası verdiği bildirildi.

Açıklamada, Valcke'nin FIFA Dünya Kupası biletlerini satmakta usulsüzlük yaptığı suçlaması üzerine soruşturma açıldığı belirtildi. Soruşturma sürecinde de Valcke'nin televizyon, medya hakları ve seyahat masrafı konularında da usulsüzlük yaptığının saptandığı ifade edildi.

Geçen ay, Valcke'nin FIFA ile ilişkisinin tamamen kesildiği duyurulmuş ve Markus Kattner'in FIFA Genel Sekreteri Vekili olarak Valcke'nin yerini aldığı belirtilmişti.

Valcke, 17 Eylül 2015'te geçici olarak görevinden alınmıştı. Fransız futbol adamı hakkında 7 Ocak'ta ise resmi soruşturma açılmıştı.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...