Galatasaray yara almaya devam ediyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Galatasaray yara almaya devam ediyor

SPOR Haberleri  / AA

Spor Toto Süper Lig'de sıkıntılı günler geçiren sarı-kırmızılı ekip, düşme hattındaki Mersin idmanyurdu'na da 2-1 yenildi.

UEFA'nın Finansal Fair Play kurallarına uymadığı gerekçesiyle Avrupa kupalarından men edilme riskiyle karşı karşıya kalmasının yanı sıra Spor Toto Süper Lig'de aldığı kötü sonuçlarla sıkıntılı bir süreçten geçen Galatasaray, 21. hafta mücadelesinde düşme hattındaki Mersin İdmanyurdu'na 2-1 yenildi.

Sezonun ilk yarısını lider Beşiktaş'ın 11, ikinci Fenerbahçe'nin 10 puan gerisinde kapatan ve zirve yarışında geride kalan sarı-kırmızılı ekip, sezonun ikinci yarısında kötü gidişi durduramadı. İkinci yarıya Medicana Sivasspor galibiyetiyle başlayan İstanbul temsilcisi, daha sonra yaptığı 3 maçta sadece 1 puan alabildi.

Ligin 19. haftasında deplasmanda Osmanlıspor'a 3-2 kaybeden Galatasaray, 20. haftada Türk Telekom Arena'da Torku Konyaspor ile 0-0 berabere kaldı. Son olarak 21. haftada bir maç eksiğiyle puan sıralamasının 17. basamağında bulunan Mersin İdmanyurdu'na konuk olan sarı-kırmızılı ekip, sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.

Galatasaray, bu sonuçla lider Fenerbahçe'nin 15, 3 maçı eksik Beşiktaş'ın ise 10 puan gerisinde kaldı.

Deplasmanda 3 puanı unuttu

Galatasaray, ligde yaptığı son 7 deplasman maçında da galip gelemedi.

Ligde son deplasman galibiyetini 3 Ekim 2015'te oynanan 7. hafta müsabakasında Medipol Başakşehir'e karşı alan sarı-kırmızılı ekip, daha sonra dış sahada yaptığı Fenerbahçe, Çaykur Rizespor, Kasımpaşa, Beşiktaş, Kayserispor, Osmanlıspor ve Mersin İdmanyurdu maçlarını kazanamadı.

Fenerbahçe ve Kayserispor ile 1-1, Kasımpaşa ile 2-2 berabere kalan Galatasaray, Beşiktaş ve Mersin İdmanyurdu maçlarını 2-1, Çaykur Rizespor karşılaşmasını 4-3, Osmanlıspor müsabakasını ise 3-2 kaybetti.

Mersin İdmanyurdu'ndan 33 yıl sonra galibiyet

Mersin İdmanyurdu, Süper Lig'de Galatasaray'ı 33 yıl sonra mağlup etti.

Sarı-kırmızılı ekip karşısında son galibiyetini 1982-1983 sezonunda, 20 Şubat 1983 tarihinde Mersin'de 2-0'lık sonuçla alan Akdeniz ekibi, uzun süre ayrı kaldığı Süper Lig'de daha sonraki 7 müsabakadan 4'ünü yitirdi, 3'ünde berabere kaldı.

Mersin temsilcisi, taraftarlarına 33 yıl sonra 3 puan sevinci yaşattı.

Semih Kaya ilk kez kızardı

Galatasaray'ın savunma oyuncusu Semih Kaya, A takımda ilk kez kırmızı kart gördü.

Sarı-kırmızılılarda 2011-2012 sezonundan bu yana A takımda forma şansı bulan Semih, Süper Lig'de 122, Türkiye Kupası'nda 17, TFF Süper Kupa'da 3, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise 25 karşılaşmada görev aldı.

Sakin tavrı ve centilmen hareketleriyle dikkati çeken Semih, Mersin İdmanyurdu maçında gördüğü kırmızı kartla A takım kariyerinde ilk kez oyundan atıldı.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...