Lokomotifi düşürdük

Düzenleyen:
Lokomotifi düşürdük

SPOR Haberleri

Parmak ısırtan futboluyla Kadıköy’ü Ruslara dar eden sarı-lacivertliler Josef’in iki golüyle zafere uzanarak, UEFA Avrupa Ligi’nde son 16’ya göz kırptı

BURHAN CAN TERZİ

Üç kulvarda yoluna devam eden ve Süper Lig'de geçen haftayı kayıpsız atlatan Fenerbahçe, Lokomotiv Moskova karşısında da hata yapmadı. Avrupa Ligi 2. Turu'nda Rus ekibini Kadıköy'ün çimlerine gömen sarı-lacivertliler rövanş için avantaj sağladı. Temsilcimiz rakibini eze eze mağlup ettiği mücadeleye 4-3-3 formasyonunda başladı. F.Bahçeli oyuncular, teknik direktör Vitor Pereira'nın kafasındakileri tam olarak sahaya yansıtmayı başardı. Orta alanda rakibine göz açtırmayan sarı-lacivertliler, baskı sonucu kazanılan toplarla rakip kalede tehlike oluşturmayı başardı. Özellikle ilk 15 dakikada sol çizgiyi çok efektif kullanan F.Bahçe 12'de Van Persie'yle gole çok yaklaştı.  Volkan'ın soldan ortasına Persie ayağını koydu; ancak Guilherme inanılmaz bir kurtarış yaptı. Nani ve Gökhan'ın da devreye girmesiyle sağlı sollu rakibini bunaltan F.Bahçe golü 18'de Josef ile buldu.
Tempo arttı
Yine orta alanda kazanılan bir top sonrası şaha kalkan F.Bahçe'de Gökhan'ın harika ortasına aynı şıklıkta vuran Sambacı takımını öne geçirdi: 1-0. İlk yarıda rakibine pozisyon şansı vermeyen, birçok gol girişiminde bulunan sarı-lacivertliler, son 45'te tempoyu daha da artırdı. Pas trafiğini de tamamen eline alan Pereira'nın öğrencileri 72'de farkı 2'ye çıkardı. Caner'in soldan uzak bölgeye çıkardığı ortaya sakin bir vuruş yapan Josef kendisinin ve takımının ikinci golüne imza attı: 2-0. Son bölümde herhangi bir kazaya izin vermeyen sarı-lacivertliler, 3. gole de çok yaklaştı. 90. dakikada Fernandao'nun kafa vuruşunda önce kaleci sonra direğe çarpan topu savunma uzaklaştırdı. Sonra Gökhan Gönül yerden sert vurdu, az farkla top dışarı çıktı. Maçı net skorla kazanan sarı-lacivertliler tur kapısını araladı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...