Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sosa kanatlandırır

Düzenleyen:
Sosa kanatlandırır

SPOR Haberleri

Sis nedeniyle 35 dakika gecikmeli başlayan maçta vasatı aşamayan Beşiktaş, Sosa’nın 73’teki frikik golüyle 3 puana ulaştı. F.Bahçe’nin ensesine yapıştı

HÜSEYİN EROĞUL

Başakşehir’deki yoğun sis yüzünden yarım saat geç başlayan karşılaşmada siyah-beyazlılar, ilk andan itibaren rakibi üzerinde baskı kurmayı başardı. Kanatlardan yüklenen Beşiktaş 20. dakikada gole yaklaştı ancak Sosa’nın sağdan içeri çevirip Gomez’in kaleye gönderdiği top direğin dibinden dışarı gitti. Kısa ve hızlı paslarla Mersin İdman Yurdu yarı alanında pozisyon arayan siyah-beyazlılar 27’de Oğuzhan’la bir kere daha gole yaklaşsa da genç oyuncu topa istediği gibi vuramadı. 30. dakikadan sonra Beşiktaş’ın baskısını atlatmaya başlayan Mersin ekibi birkaç defa atak geliştirmeye çalışsa da siyah-beyazlı savunma zamanında müdahalelerle atakları engelledi. Oyunun başındaki temposunu ilk yarının sonlarına doğru kaybetmeye başlayan siyah-beyazlı ekip daha dikkatli oynayan rakibi karşısında pozisyon bulmakta da güçlük çekince devreye 0-0’lık skorla girildi.
Satranç hamleleri gibi
İkinci yarıya Gökhan Töre-Cenk Tosun değişikliğiyle başlayan ve çift forvete dönen Beşiktaş’ın hamlesine Pedriel’i alarak karşılık veren Mersin'in hücum gücünü arttırmasının ardından siyah-beyazlılar oyun kurmakta güçlük çekti. 4-2-4’e dönen rakibi karşısında kendi yarı alanına hapsolan Kartal, bir de top kayıpları yaşamaya başlayınca pozisyon üretmekte sıkıntı yaşadı. Mersin İdman Yurdu’nun baskısı karşısında Gomez-Olcay değişikliği yaparak yeniden tek forvete dönen ve orta sahayı güçlendirmeye çalışan Beşiktaş, 74’te Sosa’yla nihayet golü buldu. İkinci yarıda hiç pozisyona giremeyen siyah-beyazlılar Oğuzhan’ın düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşta Arjantinli oyuncunun frikikten attığı golle 1-0 öne geçti. Golün ardından toparlanmaya başlayan siyah-beyazlılar 1 dakika sonra da direğe takıldı. Quaresma’nın sağdan ortasına arka direkte Olcay vurdu ancak direk gole izin vermedi. Oğuzhan’ın 82’de çaprazdan arka direğe gönderdiği sert şut da dışarı çıkınca Beşiktaş maçtan 1-0'lık galibiyet ve altın değerinde bir üç puanla ayrıldı. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...