Fenerbahçe Bursaspor deplasmanında 2 altın puan bıraktı

Düzenleyen:
Fenerbahçe Bursaspor deplasmanında 2 altın puan bıraktı

SPOR Haberleri

Seyircisiz maçta birçok net fırsattan faydalanamayan Avrupa yorgunu Fener, şampiyonluk yarışında ummadığı bir darbe aldı

BURHAN CAN TERZİ - Lokomotiv Moskova karşısında ortaya koyduğu futbolla tüm Avrupa'da hayranlık uyandıran Fenerbahçe, Süper Lig'in 22. haftasında Bursaspor'a misafir oldu. Seyircisiz oynanan mücadeleye hızlı başlayan Vitor Pereira'nın öğrencileri, henüz 2. dakikada Volkan Şen ile gole yaklaştı. Ceza sahasının sol bölümünden eski takımının kalesini yoklayan süratli oyuncu, Harun'a takıldı. Akınlarının büyük bölümünü sol kanattan geliştiren sarı-lacivertliler 9'da çok net bir pozisyondan yararlanamadı. Yine atağın başrolünde olan Volkan, müsait pozisyondaki Fernandao ile oynadı. Sambacı neredeyse penaltı kadar rahat bir durumda topu üstten dışarı yolladı. Fenerbahçe önünde uzun süre yokları oynayan ve Volkan Şen'i durdurmakta zorlanan Bursaspor, 17'de bir tehlike daha yaşadı. Nani'den aldığı pasla sol çaprazda kaleciyle karşı karşıya kalan Volkan'ın şutunu, Hosagai kafasıyla engelledi. İlk yarının tüm bölümlerinde oyuna ağırlığını koyan taraf F.Bahçe olurken; Batalla, Necid ve Sercan'ın bireysel çabaları ev sahibi takımı hareketlendirmeye yetmedi. 

Değişiklikler yaramadı
İlk 45'te birçok net fırsattan yaralanamayan Fenerbahçe ikinci devreye de fırtına gibi girdi. Hem kanatlardan hem de merkezden olgun ataklar gerçekleştiren sarı-lacivertliler, Bursa'yı abluka altına aldı. F.Bahçe'de orta alandaki isimler zaman zaman müthiş paslaşmalara imza atarken, Pereira'nın talebeleri 57'de inanılmaz bir gol kaçırdı. Nani, ceza sahası üstünden sol ayağıyla iyi bir vuruş yaptı. Kaleciden seken topu bomboş durumdaki Fernandao filelere yollayamadı. Top az farkla dışarı çıktı. 65'te Josef yerini Persie'ye, Volkan ise Alper'e bıraktı. 5 dakika sonra da Diego'nun yerine Ozan girerken değişiklikler F.Bahçe'nin dengesini bozdu. Maç boyunca hücuma çıkmakta zorlanan Bursaspor, 70'ten sonra koşu koridorlarını kullanabildi. Maçın son bölümünde karşılıklı ataklar yaşanırken gole daha çok yaklaşan yine F.Bahçe oldu. 83'te Gökhan Gönül'ün ortasına Nani kafa vuruşu yaptı. Harun tekrar takımını geriye düşmesine izin vermedi. Sessiz maçtan 90 dakika sonunda gol sesi de çıkmadı: 0-0.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...