Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dünya Galatsaray Trabzonspor maçını konuşuyor

Dünya Galatsaray Trabzonspor maçını konuşuyor

SPOR Haberleri

Hakeme kırmızı kart gösteren Trabzonsporlu futbolcu Salih Dursun, yaptığı hareket ile Avrupa basınında da gündem oldu.

Galatasaray-Trabzonspor maçında karşılaşmanın hakemi Deniz Ateş Bitnel'in kırmızı kartını alarak hakeme gösteren Bordo-mavili futbolcu Salih Dursun, yaptığı hareket ile Avrupa basınında da gündem oldu.

Birçok tanınmış medya kuruluşu, kendi internet sayfalarında bu olayı manşetten okuyucularına duyurdu. Salih Dursun'un hakeme kırmızı kart göstermesi ile ilgili en dikkat çeken yorum ise İngiliz basınından Daily Mail gazetesinden geldi. Salih'in bu hareketinin, 1995 yılında İngilizlerin efsane oyuncularından Paul Gascoigne'nin hakem Dougie Smith'e gösterdiği sarı kartı hatırlattığı ifade edilerek, "Salih Dursun, Gascoigne kadar şanslı değildi" yorumunda bulunuldu.

İngilizlerin önemli gazetelerinden The Sun ise bu olayı, "Türk liginde kaos" başlığı ile okuyucularına duyurdu. BBC ise, Salih Dursun'un yapmış olduğu bu sıra dışı protesto için, "Trabzonsporlu Salih Dursun, hakeme kırmızı kart gösterdi" başlığını kullandı.

Almanların en tanımış gazetelerinden Bild ise, "Türkiye de çılgın maç. Oyuncu hakeme kırmızı kart gösterdi ve oyundan atıldı" başlığı ile haberi okuyucularına duyurdu.

İspanyol Marca gazetesi de, Salih Dursun'un hakeme gösterdiği kırmızı kart için, "Hakeme kırmızı gösteren oyuncu atıldı" başlığını atarken, Salih Dursun'un hakemin kararları ile dalga geçmek amacı ile bu hareketi yaptığını okuyucularına aktardı. 

ABD'YE KADAR UZANDI

Basketbol, beyzbol, Amerikan futbolu ve buz hokeyi ABD'de en çok izlenen spor dalları olmasına rağmen, Salih Dursun'un maçın 86. dakikasında hakem Bitnel'e gösterdiği kırmızı kart, Amerikan basınında da yankı uyandırdı. 

Ülkenin en büyük spor medya kuruluşlarından biri olan Sports Illustrated, "Hakeme kırmızı kart gösteren Trabzonsporlu oyuncu maçtan atıldı" başlığıyla verdiği haberinde, Salih Dursun'un, hakem Bitnel'in elinden kartı kaparak kendisine sahayı terk etmesi için eliyle işaret ettiği vurgulandı.

SB Nation haber kanalı da "Oyuncunun hakeme kırmızı kart göstermesiyle Türk futbol maçı kaosa sürüklendi" başlığını kullandı. 

CBS Sports da "Kızgın oyuncu hakeme kırmızı kart gösterdi" başlığı verdiği haberde, "Türk futbolu bize uzun süre unutamayacağımız ilginç bir an yaşattı" ifadelerini kullandı. Dursun'un kırmızı kartı gösterdiği anın fotoğraf ve görüntülerine de internet sitesindeki haberde yer verildi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...