Beşiktaş 1 - 0 Gençlerbirliği

Düzenleyen:
Beşiktaş 1 - 0 Gençlerbirliği

SPOR Haberleri

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni Mario Gomez'in golüyle 1-0 mağlup etti ve derbi öncesi maç eksiğiyle liderliğe yükseldi.

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasının kapanış maçında Beşiktaş, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda Gençlerbirliği'ni Mario Gomez'in attığı golle 1-0 yendi. Bu sonuçla Beşiktaş, puanını 51 yaparak maç eksiği olmasına rağmen Fenerbahçe'nin 1 puan önüne geçti ve ligde liderlik koltuğuna oturdu.

Uzun süre zirveden uzak kalan Kartal, bir maç eksiğine rağmen liderlik koltuğunu geri aldı. G.Birliği'ni Mario 1-0 mağlup eden Beşiktaş, F.Bahçe'nin bir puan üstünde Kadıköy'e lider olarak gidiyor.

Mücadelenin mutlak hakimi olan Beşiktaş özellikle karşılaşmanın ilk yarısında sağlı sollu ataklarla G.Birliği takımını ceza sahasına hapsetti. Rakip kaleyi ortalarla abluka altına alan siyah beyazlı ekip gol perdesini açamayınca soyunma odasına 0-0 eşitlikle gitti. İkinci yarıya da baskılı başlayan Beşiktaş aradığı golü 63'te Mario Gomez'le buldu ve derbi öncesi liderlik koltuğunu geri aldı. Kadıköy'e lider gidecek olan Beşiktaş derbi önce moral depoladı.

BEŞİKTAŞ 1 - 0 GENÇLERBİRLİĞİ

STAT: Fatih Terim HAKEM: Halis Özkahya SAAT: 20:00 YAYIN: Lig TV

BEŞİKTAŞ: Tolga, Beck, Alexis, Marcelo, İsmail, Atiba, Oğuzhan, Olcay, Sosa, Quaresma, Gomez

YEDEKLER: Boyko, Serdar, Tosic, Necip, Tolgay, Kerim, Cenk

TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

GENÇLERBİRLİĞİ: Hopf, Ahmet Oğuz, Kulusic, Ahmet Çalık, Uğur, Selçuk, Doğa, Djalma, Hleb, Stancu, El Kabir

TEKNİK DİREKTÖR: İbrahim Üzülmez

MAÇTAN DAKİKALAR

Maç bitti! Beşiktaş 1-0 Gençlerbirliği

90. Dakika: Djalma yerden ortaladı, El Kabir içeri çevirdi, Ahmet Çalık vurdu top üstten dışarı çıktı.

90. Dakika: İlk yarıya 3 dakika ilave edildi.

90. Dakika: Normal sürenin son dakikasındayız. Beşiktaş 1-0 Gençlerbirliği.

89. Dakika: Sarı kart, Quaresma.

88. Dakika: Aydın ortaladı, savunmada Marcelo karşıladı.

85. Dakika: Oğuzhan çıktı, Kerim Frei oyunda.

85. Dakika: Sarı kart, İrfan Can Kahveci.

84 . Dakika:Djalma Campos, sağ kanattan ortasını altıpasın içine doğru gönderiyor ancak kaleci Tolga Zengin yumruklarıyla topu uzaklaştırmayı başarıyor.

82 . Dakika: Gençlerbirliği üçüncü ve son oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Doğa Kaya oyundan alınırken, yerine Guy Landel oyuna dahil oluyor.

80 . Dakika: Sol taraftan köşe vuruşunu kullanmak üzere topun başına Ricardo Quaresma geçiyor. Quaresma'nın, kale ağzına doğru gönderdiği ortasını kaleci Johannes Hopf kontrol etmeyi başarıyor.

79 . Dakika: Yaklaşık 28 metreden kaleyi cepheden gören bir noktadan kazanılan serbest vuruş için topun başına Cenk Tosun geçiyor. Cenk'in, yerden çok sert vurduğu şutu kaleci Johannes Hopf son anda parmaklarıyla topu kornere çıkartmayı başarıyor.

72 . Dakika: Ceza sahası dışı kaleyi hafif cepheden gören bir noktadan Beşiktaş'ın kazandığı serbest vuruş için topun başına Oğuzhan Özyakup geçiyor. Oğuzhan'ın, doğrudan kaleye çektiği şut az farkla yandan auta çıkıyor.

68. Dakika: Orta alanda Jose Sosa'nın Aydın Karabulut'a yaptığı faul sonrasında Mostapha El Kabir hakeme tepki olarak topu yere sert bir şekilde vurduğu için sarı kart ile cezalandırılıyor.

67. Dakika:  Gençlerbirliği cephesinde ikinci oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Aleksandr Hleb, yerini İrfan Can Kahveci'ye bırakıyor.

66. Dakika: Sağ kanattan Ricardo Quaresma ortasını arka direğe doğru gönderiyor. Bu noktada boş pozisyonda Cenk Tosun kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci Johannes Hopf bu şutu kurtarmayı başarıyor.

65. Dakika: Ceza yayının hemen solunda Cenk Tosun kaleye sert bir şut çekiyor ancak savunma topun kaleye gitmesini önlüyor.

64. Dakika:  GOOOLL! Beşiktaş, Mario Gomez ile maçta 1-0 öne geçiyor.Cenk Tosun'un ara pasına hareketlenen Jose Sosa, ceza sahası içi sol tarafında son çizgiye inmeden yerden pasını penaltı noktasının hemen üstündeki Mario Gomez atıyor. Gomez, topu soluna çektikten sonra yerden düzgün bir vuruşla topu filelere göndermeyi başarıyor.

63. Dakika:  Sağ taraftan kazanılan köşe vuruşu için topun başına Jose Sosa geçiyor. Sosa'nın, ön direğe doğru gönderdiği sert ortasını Atiba Hutchinson iyi kontrol edemiyor ve savunma topu uzaklaştırmayı başarıyor.

58. Dakika: Jose Sosa sol kanattan ortasını arka direğe doğru gönderiyor. Bu noktada Atiba Hutchinson topu kafayla Mario Gomez'in önüne indiriyor. Ceza sahası içi sol çaprazında Mario Gomez sol ayağıyla şutunu çekiyor fakat bu şut kalenin üstünden farklı bir şekilde auta çıkıyor.

57. Dakika: Gençlerbirliği yarı alanının sağ tarafında Ricardo Quaresma, rakibi Uğur Çiftçi tarafından faule maruz kalıyor ve hakem Halis Özkahya sarı kartını Uğur Çiftçi için kullanıyor.

54. Dakika: Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş için topun başına Jose Sosa geçiyor. Sosa'nın ön direğe doğru gönderdiği ortasını savunma uzaklaştırmak istiyor ancak top ceza sahasının hafif sağ çaprazında Ricardo Quaresma'nın önünde kalıyor. Quaresma, topun gelişine çok sert bir şut çekiyor ancak bu şut farklı bir şekilde auta çıkıyor.

52. Dakika: Sol kanattan iyi gelen Olcay Şahan pasını Oğuzhan Özyakup'a atıyor. Oğuzhan, ceza yayının hemen önünde topu sağına çektikten sonra şutunu çekiyor ancak savunma topun kaleye gitmesini önlüyor.

51. Dakika: Kaleye uzak mesafeden Selçuk Şahin kaleye şansını deniyor ancak kaleci Tolga Zengin bu şutu zorlanmadan kurtarmayı başarıyor.

50. Dakika: Doğa Kaya'nın pasıyla ceza sahası dışı sol çaprazında topla buluşan Selçuk Şahin sol ayağıyla şutunu çekiyor ancak kaleci Tolga Zengin bu şutu kurtarmayı başarıyor.

48. Dakika: Olcay Şahan, rakibi Ahmet Oğuz'a yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

48. Dakika:Sağ kanatta taç çizgisine yakın bir noktadan Jose Sosa ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak savunma topu kafayla uzaklaştırmayı başarıyor.

46. Dakika: Hakem Halis Özkahya ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya Gençlerbirliği başlıyor.

İKİNCİ YARI

45. Dakika: Hakem Halis Özkahya maçın ilk yarısını bitiriyor ve müsabakanın ilk yarısı golsüz sona eriyor.

45. Dakika:Ceza yayının hemen solunda topla buluşan Mostapha El Kabir topu sağına çektikten sonra şutunu çekiyor ancak top kalenin yanından az farkla auta çıkıyor.

45. Dakika: Müsabakanın ilk yarısına oynanmamış süre olarak en az 1 dakika ilave ediliyor.

44. Dakika: Orta sahadan sağ kanada doğru uzun atılan topu Olcay Şahan kafasıyla Mario Gomez'in önüne indiriyor. Ceza sahası içi sağ çaprazında topu önüne alan Mario Gomez, dar açıdan sert bir şut çekiyor fakat top farklı bir şekilde auta çıkıyor.

42. Dakika: Ahmet Oğuz, sağ kanattan ortasını altıpasın hemen önüne doğru gönderiyor ancak o noktada Beşiktaş savunması yerinde müdahale ile topu uzaklaştırmayı başarıyor.

39. Dakika: Bu dakikada Gençlerbirliği takımında Mostapha El Kabir bir sakatlık geçiriyor.

35. Dakika: Ceza sahası içi sol çaprazında Oğuzhan Özyakup pasını hemen yanındaki Olcay Şahan'a atıyor. Olcay, bekletmeden sağ ayağıyla yerden bir şut çekiyor ancak kaleci Johannes Hopf zorlanmadan bu şutu kurtarmayı başarıyor.

33. Dakika:  Maçın geride kalan süresine baktığımızda topla oynama yüzdelerinde Beşiktaş'ın üstünlüğü bulunuyor.

29. Dakika:  Ceza sahası içi sol çaprazında Mario Gomez, rakibi Aleksandr Hleb'den topu kapıyor ve bekletmeden şutunu gönderiyor ancak top farklı bir şekilde üstten auta çıkıyor.

26. Dakika: Sol kanatta topla buluşan Ricardo Quaresma ortasını altıpasın hemen önüne doğru gönderiyor. O noktada savunmaya rağmen topa iyi yükselen Mario Gomez kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci Johannes Hopf, üstüne gelen bu şutu rahat bir şekilde kurtarmayı başarıyor.

23 . Dakika:  Ahmet Oğuz sağ kanattan ortasını altıpasın önüne doğru gönderiyor ancak savunmada Andreas Beck topu tehlikeli bölgenin dışına uzaklaştıran isim oluyor.

21 . Dakika: Sağ taraftan köşe vuruşunu kullanmak üzere topun başına Ricardo Quaresma geçiyor. Quaresma'nın, ön direğe doğru gönderdiği ortasını savunma uzaklaştırıyor. Ceza sahası içi sağ tarafına açılan top Jose Sosa'nın önünde kalıyor. Sosa'da, tekrar ortasını altıpasın önüne gönderiyor. Bu noktada Atiba Hutchinson kafa vuruşunu yapıyor ancak top farklı bir şekilde üstten auta çıkıyor

19. Dakika: Ricardo Quaresma'nın penaltı noktasına doğru gönderdiği ortasına yükselen Mario Gomez, kaleye sırtı dönük bir şekilde kafa vuruşunu yapıyor ancak savunma bu şutun kaleye gitmesini önlüyor.

17. Dakika:  Sol taraftan kazanılan köşe vuruşu için topun başına geçen Jose Sosa ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Bu noktada Mario Gomez topa yükseliyor ancak iyi bir kafa vuruşu gelmeyince top ters taraftan auta çıkıyor.

16. Dakika: Beşiktaş gole çok yaklaşıyor ! Sol kanatta topla buluşan İsmail Köybaşı rakibi Ahmet Oğuz'dan sıyrıldıktan sonra ortasını altıpasın hemen önüne doğru gönderiyor. Bu notkada müsait pozisyonda olan Olcay Şahan kafa vuruşunu yapıyor ancak top üst direkten geri geliyor.

13. Dakika: Oğuzhan Özyakup derinlemesine bir pasla topu Ricardo Quaresma ile buluşturmak istiyor ancak kaleci Johannes Hopf kalesini zamanında terk ederek tehlikenin büyümesini engelliyor.

11. Dakika:  Beşiktaş yarı alanının sol kanadında topla buluşan Ricardo Quaresma, şık hareketlerinden sonra rakibi Doğa Kaya tarafından faule maruz kalıyor.

7. Dakika: Jose Sosa'nın pasıyla sağ kanatta topla buluşan Ricardo Quaresma, bekletmeden ortasını gönderiyor ancak top yan ağlarda kalıyor.

4. Dakika: Sol kanatta ceza sahası çizgisine yakın bir bölgeden Mario Gomez ortasını gönderiyor ancak savunmada Uğur Çiftçi topu uzaklaştıran isim oluyor.

1. Dakika: Hakem Halis Özkahya maçın ilk düdüğünü çalıyor ve mücadeleye Beşiktaş başlıyor.

MAÇTAN NOTLAR
Spor Toto Süper Lig'de 22. haftanın son maçında Gençlerbirliği'ni konuk eden Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, Mersin İdmanyurdu maçının 11'inde 3 değişiklik yaptı. Güneş, siyah-beyazlıların Süper Lig'de geride kalan hafta Mersin İdmanyurdu ile oynadığı ve 1-0 kazandığı 18. haftanın erteleme müsabakasının 11'inde görev alan Gökhan Töre, Necip Uysal ve Dusko Tosic'in yerine Olcay Şahan, Alexis Delgado ve Marcelo Guedes'e şans verdi.

Kaleyi Tolga Zengin'e emanet eden tecrübeli teknik adam, defansı Andreas Beck, Alexis Delgado, Marcelo Guedes ve İsmail Köybaşı 4'lüsünden oluşturdu. Defansın önünde Atiba Hutchinson'ı oynatan Güneş, orta alanın sağında Ricardo Quaresma'ya, ortada Oğuzhan Özyakup ve Jose Sosa'ya, sol kanatta ise Olcay Şahan'a görev verdi. Beşiktaş'ın ileri ucunda ise Mario Gomez yer aldı. Beşiktaş'ta Ukraynalı kaleci Denys Boyko'nun yanı sıra Serdar Kurtuluş, Dusko Tosic, Tolgay Arslan, Necip Uysal, Kerim Frei ve Cenk Tosun yedek soyunurken, Veli Kavlak ile Mustafa Pektemek ise maç kadrosuna alınmadı.

GÖKHAN TÖRE KADRODA YOK

Beşiktaşlı futbolcu Gökhan Töre, sakatlığı sebebiyle 18 kişilik maç kadrosunda yer almadı. Siyah-beyazlı ekibin, Mersin İdmanyurdu'yla yaptığı erteleme müsabakasında sol ayak bileğine darbe alan ve mücadelenin ikinci yarısında forma giyemeyen 24 yaşındaki oyuncu, takımının son antrenmanına da katılamamıştı. Gökhan Töre, Gençlerbirliği'yle ligin ilk yarısında deplasmanda oynanan 1-1 berabere biten karşılaşmada takımının tek golünü kaydetmişti.

SAVUNMADA DELGADO VE MARCELO İKİLİSİ

Beşiktaş'ta, Gençlerbirliği karşısında savunmada Alexis Delgado ve Marcelo Guedes ikilisi görev yaptı. Ara transfer döneminde siyah-beyazlı ekibe dahil olan Delgado ve Marcelo, Mersin İdmanyurdu'yla ertelenen karşılaşmadan sonra lisansları çıkarıldığı için Akdeniz ekibiyle oynanan erteleme maçında görev yapamamıştı. Daha önce sadece Ziraat Türkiye Kupası'nda Torku Konyaspor'la yapılan ve 2-1 kaybedilen müsabaka bir arada görev yapan iki futbolcudan Marcelo, o mücadelenin 64. dakikasında kırmızı kartla oyun dışında kalmıştı.

TRİBÜNLER DOLDU

Beşiktaşlı taraftarlar, Gençlerbirliği karşısında liderlik için sahaya çıkan takımlarını yalnız bırakmadı. Karşılaşmanın oynandığı Başakşehir Fatih Terim Stadı'nın tribünlerini dolduran taraftarlar, yaptıkları tezahüratlarla takımlarına büyük destek verdi. Bu arada tribünde yer alan "Sene sanki Metin Ali Feyyaz" pankartı da dikkati çekti. Karşılaşma öncesi Ankara ve Diyarbakır'daki terör saldırılarında hayatı kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

İBRAHİM ÜZÜLMEZ ESKİ TAKIMINA RAKİP OLDU

Gençlerbirliği Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, eski takımı Beşiktaş'a rakip oldu. Süper Lig'de ikinci yarının en başarılı takımı konumundaki Gençlerbirliği'nin 41 yaşındaki çalıştırıcısı, uzun yıllar formasını giydiği ve birçok kupa kazandığı siyah-beyazlı ekip karşısında takımına galibiyet için taktik verdi. İbrahim Üzülmez, siyah-beyazlı formayla 11 sezonda Süper Lig, UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi (UEFA Kupası), Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa'da olmak üzere toplam 408 resmi maça çıktı. Beşiktaş adına bu maçlarda 12 kez ağları havalandıran Üzülmez, 2 kez Süper Lig, 3 kez Türkiye Kupası ve bir kez de TFF Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı. Bu arada karşılaşmadan önce Beşiktaş taraftarları, Üzülmez lehine tezahüratlarda bulundu.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...